Izveštaj o statusu migracije korisnika

Možete da upotrebite kontrolnu tablu migracije u Exchange centru administracije (EAC) da biste prikazali informacije o statusu migracije za sve korisnike u paketu za migraciju. Takođe možete da prikažete detaljne informacije migracije za svakog korisnika u paketu za migraciju. Ove informacije, koje se još nazivaju statistika migracije korisnika, mogu da vam pomognu da rešite probleme koji mogu sprečiti migraciju poštanskog sandučeta ili stavki iz poštanskog sandučeta korisnika. Možete da prikažete te informacije o statusu migracije za pakete za migraciju koji su trenutno pokrenuti, koji su zaustavljeni ili koji su završeni.

Takođe možete da koristite i Exchange Management Shell da prikažete statistiku migracije korisnika. Više informacija potražite u sledećim člancima:

Sadržaj   

Izveštaj migracije korisnika

Statistika migracije korisnika za određenog korisnika

Faze migracije

Izveštaj migracije korisnika

Da biste pristupili izveštaju migracije korisnika za paket za migraciju, izaberite stavke Primaoci > Migracija, izaberite paket za migraciju, a zatim u oknu „Detalji”, u okviru Status poštanskog sandučeta, kliknite na Prikaz detalja.

Statistika migracije korisnika

Na vrhu prozora se prikazuju ime paketa za migraciju i sledeće komande.

Komanda

Opis

Izbriši  Ikona stavke „Izbriši“

Brisanje izabranog korisnika sa liste korisnika za migraciju.

Osveži  Ikona „Osveži“

Osvežava listu migracije korisnika da bi se ažurirale informacije prikazane za korisnike u paketu za migraciju.

Kolone u listi migracije korisnika

Kolona

Opis

Identitet

Adresa e-pošte korisnika.

Status

Korisnikov status migracije. Pogledajte opise statusa u tabeli u sledećem odeljku.

Sinhronizovane stavke

Broj stavki u lokalnom poštanskom sandučetu korisnika koje su uspešno migrirane u Office 365 poštansko sanduče.

Preskočene stavke

Broj stavki u lokalnom poštanskom sandučetu korisnika koje nisu migrirane u Office 365 poštansko sanduče.

Statistika migracije korisnika za određenog korisnika

Da biste prikazali informacije o statusu (koje se još nazivaju statistika migracije korisnika) za određeno poštansko sanduče, poštanski kontakt ili grupu za distribuciju, kliknite na poštansko sanduče, kontakt ili grupu za distribuciju na listi. Informacije o statusu za izabrani objekat pošte prikazuju se u oknu „Detalji”. Sledeća tabela opisuje svako polje koje se prikazuje u oknu „Detalji”.

Polje

Opis

Status

Identifikuje određenu tačku u procesu migracije za svaki objekat pošte u paketu za migraciju. Ovaj status je određeniji nego rezime statusa visokog nivoa koji se prikazuje na listi migracije korisnika. Sledeća lista opisuje svako stanje statusa.

  • Na čekanju      Objekat je u paketu za migraciju koji je pokrenut, ali migracija objekta još nije počela. Objekti obično imaju status Na čekanju    kada se koriste sve veze u krajnjoj tački migracije koja je u vezi sa paketom za migraciju.

  • Obezbeđivanje      Proces migracije je pokrenut za objekat pošte, ali još uvek nije obezbeđen.

  • Ažuriranje pripreme      Objekat pošte je obezbeđen, ali nisu migrirana sva svojstva objekta. Na primer, kada je migrirana grupa za distribuciju, do ovog stanja dolazi kada članovi grupe još uvek nisu migrirani ili ako postoji problem migriranja korisnika koji je član grupe. U ovom slučaju, status ukazuje da proces migracije ne može da ažurira članstvo u grupi zato što nisu migrirani svi članovi grupe.

  • Sinhronizovano      Proces migracije je uspešno obezbedio Office 365 poštansko sanduče i dovršio je početnu sinhronizaciju pri kojoj su sve stavke iz poštanskog sandučeta kopirane u poštansko sanduče zasnovano na tehnologiji oblaka. Za potpune Exchange migracije i IMAP migracije, ovaj status takođe možete da označava da je postepena sinhronizacija uspešno završena.

  • Neuspelo      Obezbeđivanje ili početna sinhronizacija objekta pošte je neuspelo. Ako je Office 365 poštansko sanduče uspešno kreirano za korisnika, ali je migracija stavki iz poštanskog sandučeta neuspela, status za tog korisnika će biti Neuspelo   .

Detalji o preskočenoj stavci

Kliknite na dugme Detalji o preskočenoj stavci da biste prikazali informacije o svakoj stavci koja je preskočena za izabranog korisnika. Prikazuju se sledeće informacije o svakoj preskočenoj stavci:

  • Datum   Vremenska oznaka stavke poštanskog sandučeta.

  • Tema   Red za temu poruke.

  • Vrsta   Tip greške koji je izazvao preskakanje stavke.

  • Ime fascikle   Fascikla u kojoj se nalazi preskočena stavka.

Migrirani podaci

Ukupna količina podataka (u bajtovima i megabajtima (MB)) za stavke poštanskog sandučeta koje su migrirane u Office 365 poštansko sanduče. Ovaj broj uključuje stavke migrirane i u početnoj i u inkrementalnoj sinhronizaciji. Ovo polje nema vrednost za IMAP migracije.

Stopa migracije

Prosečna brzina prenosa (u bajtovima ili MB u minuti) podataka koji se kopiraju u Office 365 poštansko sanduče. Ovo polje nema vrednost za IMAP migracije.

Greška

Ako nije uspela migracija za korisnika, ovo polje prikazuje opis greške. Ovaj opis greške je takođe uključen u izveštaju grešaka migracije.

Izveštaj

Kliknite na dugme Preuzmite izveštaj za ovog korisnika da biste otvorili ili sačuvali detaljni izveštaj migracije koji sadrži dijagnostičke informacije o statusu migracije tog korisnika. Informacije u ovom izveštaju možete da koristite vi ili Microsoft podrška za rešavanje neuspešnih migracija.

Datum poslednjeg uspešnog sinhronizovanja

Poslednji put kada su bilo koje nove stavke u lokalnom poštanskom sandučetu kopirane u poštansko sanduče zasnovano na tehnologiji oblaku.

Kliknite na dugme Više detalja da biste prikazali sledeće dodatne informacije izabranom korisniku migracije.

Polje

Opis

Vreme „Na čekanju”

Koliko dugo vremena je korisnik imao status „Na čekanju”.

Vreme „U toku”

Koliko dugo vremena je korisnik aktivno migriran.

Vreme „Sinhronizovano”

Koliko dugo vremena je korisnik migracije imao status „Sinhronizovano”.

Vreme „Zaustavljeno”

Koliko dugo vremena je proces migracije zaustavljen za korisnika.

Faze migracije

Da biste lakše razumeli stanja statusa migracije opisane u prethodnim odeljcima, korisno je da budete upoznati sa fazama procesa migracije. Sledeća tabela opisuje ove faze i ukazuje na to da li je faza obuhvaćena svakim tipom migracije.

Faza migracije

Potpuna Exchange migracija

Exchange migracija po fazama

IMAP migracija

Obezbeđivanje      Proces migracije pravi novo Office 365 poštansko sanduče.

Da (obuhvata grupe za distribuciju i poštanske kontakte)

Da (obuhvata poštanske kontakte)

Ne

Početna sinhronizacija      Nakon što su Office 365 poštanski sandučići obezbeđeni, proces migracije migrira stavke iz poštanskog sandučeta u nedavno obezbeđene poštanske sandučiće zasnovane na tehnologiji oblaka.

Da (obuhvata vremena iz kalendara i kontakte)

Da (obuhvata vremena iz kalendara i kontakte)

Da

Inkrementalna sinhronizacija      Proces migracije sinhronizuje lokalno poštansko sanduče i odgovarajuće Office 365 poštansko sanduče svaka 24 časa.

Da

Ne

Da

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×