Izrada makroa koji se izvršava kad otvorite bazu podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da izvršite određeni skup radnji svaki put kada se pokrene baze podataka, možete da kreirate makroa AutoExec. Na primer, možda ćete želeti da biste povećali prozor baze podataka, zaključavanje okna za navigaciju, a zatim otvorite određeni izveštaj.

Makroa AutoExec je makro koji se zove AutoExec. Kada se pokrene baze podataka, Access pokreće makro AutoExec pre nego što se pokrene makroe ili VBA kôd.

Kreiranje AutoExec makroa

Ako ste već kreirali makro koji sadrži radnje koje želite da se izvrši kada se pokrene baza podataka, samo preimenovali makro AutoExeci pokrenuće se sledeći put kada otvorite bazu podataka. U suprotnom, sledite ove korake da biste kreirali makro:

  1. Na kartici Kreiranje, u grupi Ostalo, izaberite stavku Makro. Ako ova komanda nije dostupna, kliknite na strelicu ispod dugmeta Modul ili Modul klase i izaberite Makro.

  2. U alatku Izrada makroa, u prvu praznu ćeliju radnju , izaberite radnju koju želite da izvršite. Ako je primenljiva, u okviru Argumenata radnje, otkucajte odgovarajuće vrednosti u okvire za argumente.

    Ako ne možete da pronađete željenu radnju, na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/Sakrij uverite se da je izabrana Prikaži sve radnje . Ovo se razvija listu radnji koje možete da koristite, ali na listi će uključivati neki status pouzdanih radnje koje će se pokrenuti ako je odobren bazu podataka. Više informacija potražite u člancima odluka o pouzdanosti baze podataka ili ponašanje objekata baze podataka kada su pouzdani i nepouzdani.

  3. Ponovite korak 2 za svaku dodatnu radnju koju želite da se jave.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj i u dijalogu Čuvanje kao otkucajte AutoExec.

  5. Kliknite na dugme U redu i nakon toga zatvorite alatku Izrada makroa. Novi makro će se izvršiti kad sledeći put otvorite bazu podataka.

Više informacija o kreiranju makroa potražite u članku Kreiranje makroa.

Napomena : 

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×