Izrada makroa koji se izvršava kad otvorite bazu podataka

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako određeni skup radnji želite da izvršite svaki put kad se baza podataka pokrene, kreirajte makro AutoExec. Na primer, možda ćete hteti da se odmah nakon pokretanja baze podataka njen prozor automatski maksimizuje, zaključa Okno za navigaciju i zatim otvori određeni izveštaj.

Makroa AutoExec je makro koji se zove AutoExec. Kada se pokrene baze podataka, Access pokreće makro AutoExec pre nego što se pokrene makroe ili VBA kôd.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – to jest, na vrstu baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Kreiranje AutoExec makroa

Ako ste već kreirali makro koji sadrži radnje koje želite da se izvrši kada se pokrene baza podataka, samo preimenovali makro AutoExeci pokrenuće se sledeći put kada otvorite bazu podataka. U suprotnom, sledite ove korake da biste kreirali makro:

  1. Na kartici Kreiranje , u grupi makroi i kôd kliknite na dugme makro.

    Slika glavne trake programa Word

  2. Sa padajuće liste na vrhu alatke Izrada makroa odaberite radnju koju želite da izvršite. Ako treba, upišite odgovarajuće vrednosti u okvire za argumente.

    • Ako ne možete da pronađete željenu radnju, na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/Sakrij uverite se da je izabrana Prikaži sve radnje . Ovo se razvija listu radnji koje možete da koristite, ali na listi će uključivati neki status pouzdanih radnje koje će se pokrenuti ako je odobren bazu podataka. Više informacija potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

  3. Ponovite 2. korak za sve dodatne radnje koje želite da izvršite.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj i u dijalogu Čuvanje kao otkucajte AutoExec.

  5. Kliknite na dugme U redu i nakon toga zatvorite alatku Izrada makroa. Novi makro će se izvršiti kad sledeći put otvorite bazu podataka.

Ako su vam potrebne dodatne informacije o tome kako se prave makroi, pročitajte članak Pravljenje makroa korisničkog interfejsa (UI).

NAPOMENA:

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×