Izrada grafikona sa prvih 100 ili poslednjih 100 vrednosti u programskom dodatku 3D Maps

Kada 3D Map sadrži mnogo podataka i distribuira se preko mnogo geografskih lokacija, može biti teško pronaći najviše ili najniže vrednosti. A to je lakše uraditi vizuelnim upoređivanjem na grafikonu sa prvih ili poslednjih 100 vrednosti. Dodavanje dvodimenzionalnog (2-D) grafikona olakšava da vidite gde se nalazi 100 najviših ili 100 najnižih vrednosti za sve slojeve unutar scene. Na trodimenzionalnom grafikonu zbog naznake dubine može biti teško utvrditi koja je vrednost veća, ali je to lakše kada se naznake dubine uklone na dvodimenzionalnom grafikonu.

Grafikon prvih 100
 1. Izaberite stavke Početak > 2D grafikoni.

  Dugme „2D grafikoni“ na kartici „Početak“ u programu Power Map

 2. Da biste promenili drugi tip grafikona, kao što je trakasti grafikon, kliknite na ikonu u gornjem desnom uglu grafikona i izaberite željeni tip grafikona.

  Opcija za menjanje grafikona na grafikonu prvih 100

 3. Da biste se prebacivali između prvih 100 i poslednjih 100 vrednosti, kliknite na vezu Prvih 100 lokacija ili Poslednjih 100 lokacija iznad grafikona.

  Veza za prebacivanje između grafikona prvih 100 i poslednjih 100

  Napomene: 

  • Ako na sceni postoji samo jedan sloj, grafikon se automatski generiše. Ako postoji više slojeva, izaberite onaj koji želite da prikažete na grafikonu.

  • Veličinu grafikona možete da promenite povlačenjem regulatora za promenu veličine. Tako ćete ujedno promeniti i širinu kolona.

  • Kad kliknete na jednu traku, druge trake će posiveti i „izbrusićete“ traku na globusu kako biste prikazali gde je vrednost smeštena. Globus ili mapa će se takođe okrenuti i zumirati tako da izbrušena lokacija bude vidljiva u središtu mape. Ako traka na koju ste kliknuli nije vidljiva na 3-D mapi, globus će se okrenuti da bi se traka videla.

  • Ako u ovom sloju imate prikazano više vrednosti, možete promeniti redosled tako što ćete na listi „Polje“ promeniti stavku po kojoj sortirate. Na primer, ako sortirate po broju karata prodatih u oblasti sa određenim poštanskim brojem, možete promeniti tako da sortirate po iznosu popusta na karte za određeni poštanski broj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×