Izračunavanje tekućeg bilansa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pretpostavimo da možda želite da vidite tekući bilans stavki koje ste nabavili da ne biste prekoračili raspoloživi budžet. Tekući bilans možete koristiti za praćenje vrednosti stavki u dodatim ćelijama kada budete unosili nove stavke i vrednosti. Koristite sledeću proceduru za izračunavanje tekućeg bilansa.

Napomena : Tekući bilans se razlikuje od rastući zbir (zovu se i rastuće brojanje), u kojoj pratite broj stavki u radnom listu sabrali dok unosite nove stavke. Više informacija potražite u članku Izračunavanje rastući zbir u programu Excel.

 1. Konfigurišite radni list kao u sledećem primeru.

  Primer

1

2

3

A

B

C

Depoziti

Troškovi

Bilans

1000

625

=SUM(A2;-B2)

1245

740

=SUM(C2;A3;-B3)

 1. Kliknite bilo gde izvan ćelije C3 da biste videli izračunat zbir.

 2. Da biste nastavili sa tekućim bilansom, na sledeći način dodajte red za svaku novu stavku:

  1. Otkucajte iznose svojih depozita i troškova u prazne redove odmah ispod postojećih podataka.

   Na primer, ako ste koristili gornji primer unosite depozite u A4, A5 i tako dalje, a troškove u B4, B5 i tako dalje.

  2. Proširite formulu tekućeg bilansa u nove redove tako što ćete izabrati poslednju ćeliju u koloni bilansa, a zatim dvaput kliknuti na regulator za popunjavanje.

   Na primer, ako ste koristili gorenavedeni primer, izaberite ćeliju C3 i zatim kliknite dvaput na njen regulator za popunjavanje da biste proširili formulu u sve nove redove koji sadrže korporacija za i povlačenja vrednosti.

   Primer izračunavanja pokrenutog saldo

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×