Izračunavanje polja u SQL funkcijama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

izraz niske argument u SQL agregatne funkcije možete koristiti da biste za izračunavanje vrednosti u polju. Na primer, da izračunate procenat (kao što je pretovar ili porez na promet) množenjem vrednosti polja sa razlomak.

Sledeća tabela sadrži primere izračunavanja na polja iz tabele "porudžbine" i "Detalji porudžbine u bazi podataka Northwind.mdb.

Izračunavanje

Primer

Dodavanje polja

Freight + 5

Oduzimanje broja od polja

Freight - 5

Množenje polja sa brojem

UnitPrice * 2

Deljenje polja sa brojem

Freight / 2

Da dodate jedno polje u drugi

UnitsInStock + UnitsOnOrder

Oduzimanje jednog polja od drugog

ReorderLevel - UnitsInStock


Sledeći primer izračunava prosečni iznos popusta svih porudžbina u bazi podataka Northwind.mdb. Množi vrednosti u poljima cena po jedinici i popust da biste utvrdili popust na količinu svaku porudžbinu, a zatim izračunava prosek. Možete da koristite ovaj izraz u SQL izraza u programu Visual Basic kôd:

SELECT Avg(UnitPrice * Discount) AS [Average Discount] FROM [Order Details];Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×