Izmena Access aplikacije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Kad napravite Access aplikaciju pomoću predloška ili tako što samo uvezete tabele, ta aplikacija je odmah spremna za upotrebu. Ali to ne znači da je savršena za posao koji pokušavate da uradite. Verovatno ćete hteti da unesete neke izmene u aplikaciju, recimo da dodate još kontrola ili da ih premestite na druge položaje.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access baze podataka za računare. Ako vam je potrebno više informacija o pravljenju obrazaca u bazama podataka za računare, pročitajte članak Pravljenje Access obrasca.

Dok koristite aplikaciju u pregledaču, zabeležite kakve biste promene voleli da vidite u kojim prikazima, a zatim:

 1. Izaberite stavke Postavke > Prilagodi u programu Access u gornjem desnom uglu prozora pregledača.

  Napomena :  Ako ne vidite komandu Prilagodi u programu Access, nemate dozvolu za prilagođavanje aplikacije ili je aplikacija zaključana.

  Komanda „Prilagodi u programu Access“ u meniju zupčanika „Postavke“

 2. Kliknite na dugme Otvori kad pregledač to zatraži.

  Ako imate instaliran Pristup, on će se otvoriti i prikazati okruženje za dizajniranje.

 3. Na levoj strani ekrana izaberite ime natpisa tabele u biraču tabele čiji prikaz želite da promenite, a zatim kliknite na prikaz koji je potrebno promeniti.

 4. Kliknite na dugme Uredi u sredini prikaza.

  Dugme „Uredi“ u prikazu u Access aplikaciji.

Sada možete da započnete uređivanje dizajna prikaza. Sledi nekoliko primera stvari koje možete ovde uraditi:

Kad završite sa izmenama, kliknite na dugme Sačuvaj, a zatim izaberite stavke Početak > Pokreni aplikaciju da biste videli promene dizajna u pregledaču.

Promene nivoa aplikacije

 • Preimenujte natpis, duplirajte ili izbrišite prikaz tako što ćete kliknuti na ime prikaza u biraču prikaza, a zatim na dugme Postavke/radnje koje se pojavi:

Dugme "Prikaži postavke/radnje"

Dugme Dodavanje novog prikaza u Access aplikaciji.

Kreiranje tabele iz postojećeg izvora podataka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×