Izjava o privatnosti za sistem Microsoft Office 2007

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poslednje ažuriranje: februar 2007. Prikaz izjave o privatnosti ističe

Pročitajte izjavu o privatnosti za Microsoft Office 2007 i svaki dodatak koji je u vezi sa tim sistemom da biste razumeli načine prikupljanja podataka i njihovog korišćenja u vezi sa određenim Office programom ili uslugom.

Opšte

U korporaciji Microsoft trudimo da biste zaštitili vašu privatnost, tokom održavanja proizvoda koji vam performanse, snagu i udobnost koju želite u ličnih računara. Ove izjave o privatnosti objašnjava mnoge podataka prikupljanje i korišćenje praksom Microsoft Office 2007. Pročitajte informacije navedene ispod i takođe dodatne informacije navedene udesno za dodatne detalje o određeni Office 2007 izdanje programima i uslugama koje možda koristite. Ovo nije namenjena da bude detaljna. To se ne primenjuje na druge na mreži ili van mreže Microsoft lokacije, proizvoda ili usluga.

Kao što je slučaj sa svim proizvodima sistema Microsoft Office, Office 2007 izdanje je projektovan tako da vam omogući da brzo sakupite, prikažete i podelite svoje podatke sa drugima. Microsoft je posvećen tome da vam pomogne da zaštitite privatnost svojih podataka i da vam osigura potpunu kontrolu nad time kako se oni koriste i distribuiraju.

Lični podaci koje sačuvate u sistemu Office 2007 izdanje ne šalju se korporaciji Microsoft, a informacije koje se šalju nisu dostupne van korporacije Microsoft i njenih kontrolisanih podružnica i partnera bez vaše dozvole, osim ako nije drugačije opisano u ovoj izjavi.

Dodaci

Srodne veze

Prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka

Kada nam budu potrebne informacije koje vas lično identifikuju ili nam mogu poslužiti da vas kontaktiramo, eksplicitno ćemo vas zamoliti da nam ih date. Lične podatke koje prikupljamo od vas koristiće korporacija Microsoft i njene kontrolisane podružnice i partneri da bi omogućile usluge ili izvršile transakcije koje ste zahtevali ili odobrili, a takođe mogu biti korišćene kako bi od vas bili zatraženi dodatni podaci u vezi s povratnim informacijama koje dajete o proizvodu ili usluzi koju koristite; da bi se obezbedile kritične ažurirane verzije i obaveštenja u vezi sa programom; da bi se unapredio određeni proizvod ili usluga, npr. korišćenjem anketa o greškama i anketa u vidu upitnika, da bi vam unapred bilo pruženo obaveštenje o nekim događajima ili o novim proizvodima.

Neki lični podaci koje unesete mogu da se nađu u dokumentima sistema Office 2007 izdanje u obliku metapodataka. Ove metapodatke koriste Office programi da bi vam pomogli da sarađujete sa drugima na vašim dokumentima. Uputstva za uklanjanje metapodataka iz dokumenata mogu da se pronađu u dodatnim informacijama za određene Office programe.

Vaši lični podaci neće biti davani trećim licima bez vašeg pristanka, osim na način opisan u izjavi. Mi povremeno unajmljujemo druge kompanije koje obezbeđuju ograničene usluge za naše potrebe, poput rukovanja obradom i isporukom pošte ili pružanja podrške korisnicima. Ovim kompanijama dajemo samo one lične podatke koji su im neophodni za obavljanje tih usluga. Oni su obavezni da očuvaju poverljivost informacija i zabranjeno im je da ih koriste u bilo koje druge svrhe.

Lični podaci koje Microsoft prikupi pružajući vam usluge mogu biti smeštene i obrađene u Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj drugoj zemlji ili regionu u kojoj korporacija Microsoft ili njeni partneri, podružnice ili agenti imaju kancelarije. Korišćenjem ovog programa vi pristajete na eventualni transfer podataka van vaše zemlje. Microsoft poštuje pravni okvir sigurne luke koji je postavilo Ministarstvo trgovine SAD i odnosi se na prikupljanje, korišćenje i čuvanje podataka iz Evropske unije.

Microsoft može da pristupi i/ili otkrije lične podatke ako to zahteva zakon ili u dobroj veri ukoliko proceni da je taj postupak neophodan radi: (a) prilagođavanja zakonu ili pravnom procesu u vezi sa korporacijom Microsoft ili njenom Web lokacijom; (b) zaštite i odbrane prava ili svojine korporacije Microsoft ili porodice njenih Web lokacija; (c) delovanja u iznenadnim okolnostima radi očuvanja lične bezbednosti zaposlenih u korporaciji Microsoft, korisnika Microsoft proizvoda ili usluga, ili građana.

Prikupljanje i korišćenje podataka o vašem računaru

Sistem Office 2007 izdanje sadrži nekoliko funkcija koje pristupaju Internetu da bi vam obezbedile dodatne informacije ili mogućnost da delite podatke sa drugima. Ove funkcije su dostupne uvek kada imate aktivnu vezu sa Internetom. Svaka od njih će u daljem tekstu ove izjave biti detaljno objašnjena.

Bilo kom trenutku Office 2007 izdanje vezu sa Microsoft serverom, vaša IP adresa se šalje zajedno sa zahtev. Jezik, verzija operativnog sistema, informacije o pregledaču, verzija Office klijenta i zemlja/region takođe će biti uključene u zahtev („standardne informacije o računaru”). Prikupljanje ćemo pomoć za informacije pruža usluge koje ste tražili.

Kada instalirate bilo Office 2007 izdanje , Internet zahtevi koje šaljete može da sadrži informacije koje sadrži ime softvera proizvod i broj verzije. Veb lokacija koristi ove informacije da bismo vam materijal koji su kompatibilni sa Office 2007 izdanje. Ove informacije ne sadrži lične informacije.

Microsoft povremeno može da promeni neke Web adrese (URL adrese) Web usluga koje pruža. Da bi obezbedio neprekidnu uslugu, Microsoft može na vaš sistem da preuzme datoteku koja sadrži nove Web adrese kojima sistem Office 2007 izdanje treba da pristupa da bi vam omogućio korišćenje Web usluge.

Kada prvi put izaberete funkciju koja zahteva da se poveže na Web uslugu, program će poslati zahtev za preuzimanje XML datoteke zajedno sa nazivom vašeg programa, lokalnim standardom i jezikom koji ste izabrali i verzijom programa. U zavisnosti od tih informacija, Microsoft će vašem klijentu poslati XML datoteku koja sadrži listu URL adresa za Microsoft Office Web servise.

Kolačići

Neke funkcije sistema Office 2007 izdanje koriste kolačiće. Funkcije koje to rade detaljno su opisane u daljem tekstu ove izjave.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju Web server smešta na vaš čvrsti disk. Microsoft ne koristi kolačiće za pokretanje programa na vašem računaru. Kolačići se jedinstveno dodeljuju vama i može ih pročitati samo Web server na domenu koji vam je taj kolačić izdao.

Jedna od osnovnih svrha kolačića je da obezbedi praktičnu funkcionalnost kojom ćete uštedeti vreme. Na primer, kolačić koji koristi sistem Office 2007 izdanje pomaže sistemu Office da zapamti Microsoft Windows SharePoint Services lokacije koje ste ranije posetili. Ovo pojednostavljuje proces ponovnog pronalaženja lokacije i isporučivanje odgovarajućeg sadržaja.

Svaki put kada sistem Office 2007 izdanje kontaktira Microsoft server, on potencijalno može da sačuva kolačiće ili da im pristupi. Ovi kolačići sadrže obeležje koja označava da li na računaru imate instalirane proizvode sistema Microsoft Office, kao i jezik i lokalni standard koji ste izabrali u Internet postavkama, a koji se mogu razlikovati od jezika i lokalnog standarda koji ste izabrali za svoje programe. Kolačiće koristimo i da bi nam pomogli u prikupljanju informacija o stranicama koje naši korisnici posećuju na lokaciji Microsoft Office Online. Ovi podaci o posetama lokacije identifikuju se samo na osnovu jedinstvenog ID broja i nikada nisu povezani sa ličnim podacima, osim ako na to ne pristanete na način koji je opisan na drugom mestu u ovoj izjavi o privatnosti.

Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete kolačiće tako što ćete promeniti Internet opcije u programu Windows Internet Explorer. (U programu Internet Explorer, u meniju Alatke izaberite na stavku Internet opcije, a zatim izaberite karticu Privatnost.) Microsoft Office će se pridržavati postavki privatnosti koje izaberete u programu Internet Explorer i neće preuzimati kolačiće ukoliko ste odabrali opciju da ne dozvolite preuzimanje. Opcije koje koriste kolačiće, opisane kasnije u ovoj izjavi, možda neće raditi ispravno ako je ova postavka aktivna. Sistem Office 2007 izdanje može i dalje da čita kolačiće koji su ranije sačuvani na čvrstom disku, osim u slučaju da pomoću Internet opcija u programu Internet Explorer uklonite prethodno sačuvane kolačiće.

Aktivacija sistema Microsoft Office

Aktivacija cilj smanjenja piratskog softvera, kao i da biste se uverili da Microsoft korisnici dobiju kvalitet softvera koji očekuju. Aktivacija znači da postane određene šifre proizvoda povezane sa hardver je instaliran. Uslove licenciranja za Microsoft softver za stanja Office 2007 izdanje da broj puta Šifra proizvoda se može koristiti za aktivaciju. Jednom koristili ste šifru proizvoda za određeni broj puta na istim ili različitim računarima, da šifra proizvoda više ne može se koristiti za aktivaciju na drugim računarima. Aktivacija ne zahteva lične podatke.

Aktivacija je obavezna. Nakon isteka grejs perioda, morate da aktivirate softver kako biste mogli da nastavite da ga koristite.

Tokom aktivacije, ID proizvoda, informacije o Proizvođač hardvera i Identifikacija uobičajenog hardvera se šalju korporaciji Microsoft. ID proizvoda generiše se iz šifre proizvoda za instaliranje softvera i generičkog koda koji predstavlja verziju i jezik sistema Office koji se aktivira koristi. Identifikacija uobičajenog hardvera predstavlja konfiguraciju računara u trenutku aktivacije. Identifikacija hardvera ne uključuje lične podatke ili informacije o drugim softver ili podataka koji može biti na Računaru. Ne mogu da se koristi za utvrđivanje određenog proizvođača ili modela računara. Identifikacija hardvera se koristi samo u svrhu aktivacije. Svoju kopiju sistema Office može da otkrije i prihvati promene u konfiguraciji računara. Manje nadogradnje ne zahtevaju ponovno aktiviranje. Ako deinstalirate Office 2007 izdanje, možda će biti neophodno da ponovo aktivirate proizvod.

Nijedna dobijena informacija neće biti upotrebljena za identifikaciju korisnika niti deljena sa partnerima izvan korporacije Microsoft. Informacije će se koristiti samo kao potvrda da korisnik raspolaže licenciranom kopijom sofvera.

Više informacija o aktivaciji potražite u članku Aktivacija Microsoft Office programa.

Pomoćnik za aktivaciju sistema Microsoft Office

Microsoft Office pomoćnikom aktivaciju vam omogućava da preuzmete probni ključ koji vam omogućava da isprobate dostupne Office 2007 izdanje programi za 60 dana. Nakon 60 dana možete odabrati da aktivirate Office pomoću šifre proizvoda kupljena ili dobijete dodatne informacije o drugim opcijama kupovine tako što ćete izabrati karticu Aktiviraj i/ili kupite Microsoft Office u pomoćniku za aktivaciju sistema Office. Morate biti povezani sa Internetom da biste dobili probni ključ. U Office pomoćniku za aktivaciju sistema, kada kliknete na vezu, ID transakcije, IP adrese kliknite ovde da biste zatražili vaše probni ključ za aktivaciju na mreži , a vaš pregledač regionalne i jezičke postavke će biti poslata u usluge nezavisnih proizvođača. Usluga će se automatski prikazati probni ključ u pomoćniku za aktivaciju sistema Office. Kada primite probni ključ klikom na dugme preporučuje se u Office pomoćniku za aktivaciju sistema da biste napravili kopiju probnog ključa šalju putem e-pošte za zapise možete, dobili besplatne Microsoft Office savete i trikove i pristup besplatni obuci na mreži i pomoć. Kada dobijete probni ključ, možete da kliknete na prečicu , kliknite ovde da biste pokrenuli Microsoft Office i unos šifre probnu verziju Microsoft Office i dovršite proces instalacije i aktivacije i da počnete da koristite probnu verziju sistema Microsoft Office.

Traženje pomoći

Ako odaberete da po određenoj reči ili frazi pretražujete pomoć, predloške, clip art, medije ili oblike dok ste povezani sa Internetom, sistem Office 2007 izdanje može da koristi tu reč ili frazu da pretraži lokaciju Microsoft Office Online. Ovo vam omogućava da pristupite velikom i dinamičnom skupu sadržaja koji sadrži i najnovije revizije tog sadržaja. Ako je omogućena opcija Microsoft Office pomoć na vezi, neke opcije kao što su predlošci će automatski preuzeti najnovije informacije za pomoć koje se odnose na tu funkciju.

Kada odaberete da tražite u fraze, Office 2007 izdanje će poslati tu frazu na lokaciji Microsoft Office Online, zajedno sa drugih informacija, kao što je program trenutno u upotrebi, koji deo softvera koje ste koristili kada od vas zatraži pitanje i opseg pretrage koje ste tražili. Ako koristite predložak dokumenta, Office 2007 izdanje će poslati i ID predloška koji identifikuje predložak, ali ne i zaseban dokument. Microsoft koristi ove informacije da biste se vratili na zapise koje ste tražili. Takođe ove informacije se koriste za poboljšanje proizvodima.

Ako želite da omogućite ili onemogućite pomoć na mreži, potražite u sledećim člancima: Dobijanje pomoći, predložaka, i dodatnog sadržaja na mreži u prozoru za pomoć.

Windows Live ID potvrda identiteta

Neke funkcije programa Office 2007 izdanje može zahtevati Windows Live ID za prijavljivanje i registraciju usluge. Da se prijavite pomoću Windows Live ID, će biti zatraženo da otkucate vašu e-adresu i lozinku. Ovaj isti Passport prijavljivanje vam omogućava da pristupite mnogi drugi Passport lokacijama i uslugama. Ako kreirate Passport na ovoj lokaciji, istovremeno registrovanje sa Office 2007 izdanje i otvaranje Windows Live ID naloga. Sve informacije o registraciji koje navodite će biti uskladištene na Microsoft Office usluga na mreži, a neke ili sve da informacije takođe će biti uskladištene na Windows Live ID u Windows Live ID profilu. Da biste saznali više o usluzi Windows Live ID, informacijama uskladištenim u Windows Live ID profilu i o tome kako Windows Live ID koristi i štiti vaše lične informacije, Pročitajte izjavu o privatnosti za Windows Live ID.

Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva

Postoji opcija priključivanja programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva kako biste poboljšali kvalitet pouzdanost i performanse Microsoft softvera i usluga.

Ako se pridružite, Microsoft će prikupiti anonimne informacije o vašoj konfiguraciji hardvera i načinu na koji koristite naš softver i usluge u cilju identifikacije trendova i modela korišćenja. Funkcija ne prikuplja vaše ime, adresu niti bilo koje druge informacije o kontaktu.

Za više informacija i za celokupnu izjavu o privatnosti za Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva, posetite korisničkog iskustva za unapređenje na osnovu Program Veb lokacije. Da biste učestvovali u programu za obogaćivanje korisničkog iskustva, potražite u sledećim člancima: učestvovanje u programu za obogaćivanje korisničkog iskustva.

Unapređivanje alatki za jezičku proveru

Funkcija pomoći unapređivanje alatki za proveru prikuplja podataka o upotrebi alatke za proveru i šalje korporaciji Microsoft. Ako odaberete da učestvujete u Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva, zatim za proveru radnje, kao što su dodavanja u prilagođeni rečnik, biće uskladištene na računaru i šalju korporaciji Microsoft tri puta u prvih šest meseci pošto Instalirajte Office 2007 izdanje. Nakon 6 meseci funkcija prestaje da šalje podatke korporaciji Microsoft i briše kolekcije datoteke sa podacima koja sadrži za proveru radnji sa računara.

Iako ova funkcija ne prikuplja lične informacije, neki sadržaj koji se može poslati može da sadrži stavke koje su označene kao pravopisne ili gramatičke greške, kao što su vlastita imena i brojevi naloga. Međutim sve brojeve kao što su brojevi naloga, Kućna adresa i brojeva telefona konvertuju se u nule prilikom prikupljanja podataka. Microsoft koristi ove informacije isključivo za unapređenje naših proizvoda, a ne za identifikaciju korisnika. Ako ste zabrinuti da izveštaja može da sadrži ličnih ili poverljivih informacija, ne šalji izveštaj.

Pre slanja bilo kakvih podataka korporaciji Microsoft, biće prikazan dijalog u kome se traži vaša dozvola. U tom trenutku možete da izbrišete neke ili sve stavke pre slanja informacija. Takođe, možete da odaberete da ne šaljete nikakve podatke korporaciji Microsoft.

Office dijagnostika

Imate opciju da povremeno preuzeti malu datoteku na računaru koja omogućava korporaciji Microsoft da vam pruži pomoć ako dobijate veliki broj poruka o grešci. Kada budu dostupne, nove pomoćne informacije o porukama o grešci će takođe biti automatski preuzeta. Ova funkcija ne prikuplja vaše ime, adresu, ili bilo koje druge informacije o kontaktu osim IP adresu koristiti za slanje datoteka. Da biste omogućili ili onemogućili Office dijagnostiku, pročitajte članak: Dijagnostika i popravljanje Office programa koji otkazuju korišćenjem Office dijagnostike.

Microsoft izveštavanje o greškama

Alatku za Microsoft izveštavanje o greškama omogućava korisnicima da prijave poruke o greškama korporaciji Microsoft pomoću Interneta. Kada se pojavi poruka o grešci, korisnici sa Internet vezom možete odmah da prijave poruku korporaciji Microsoft. Ako izveštaj o grešci ukazuje na to da neke proizvode nezavisnih proizvođača su uključeni u uzrokuju problem, Microsoft može da pošalje izveštaj tim trećim licima. Softver ili hardver projektantima koje koriste Microsoft ili neku od njegovih partnera će analizirati podatke i pokušajte da identifikujete i da biste rešili problem. Iako Alatka ne prikuplja lične informacije, je moguće da takve informacije nalaze u memoriji ili podatke prikupljene iz otvorene datoteke. Microsoft neće koristiti ove informacije da biste identifikovali korisnika. Za više informacija o alatki Microsoft izveštavanje o greškama, uključujući Kompletna izjava, pogledajte Microsoft Error Reporting izjavu o privatnosti.

Microsoft Update

Usluga Microsoft Update omogućava vam da primate bezbednosne i važne ispravke za Microsoft Windows i druge Microsoft proizvode, uključujući Office 2007 izdanje. Da biste saznali kako možete da se prijavite da biste preuzeli ispravke iz Microsoft Update, pogledajte članak Microsoft Update.

Kada posetite Veb lokaciju Microsoft Update ili automatski prima ispravke, Microsoft prikuplja standardne informacije o računaru prilikom svake posete, tako da primate ispravke koja najbolje radi sa računarom. Informacije o takođe se koristi za generisanje kumulativne statistike o tome kako se koristi Veb lokacije Microsoft Update i kojim sistemima je potrebna podrška, tako da usluga može da se poboljša. Više informacija o usluzi Microsoft Update, uključujući Kompletna izjava, pogledajte članak Microsoft Update najčešća pitanja o Microsoft Update.

Bezbednost

Microsoft se trudi da sačuva bezbednost vaših ličnih podataka. Koristimo razne tehnologije i procedure za bezbednost da bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja.

Izmene u izjavi o privatnosti

Microsoft može povremeno Ažurirajte izjavu o privatnosti. Datum „poslednji put ažurirano” na vrhu izjave o privatnosti će se ažurirati prilikom svake revizije. Izjava o privatnosti izmenjeni će biti uključeni u budućem servisnom paketu od Office 2007 izdanje. Savetujemo vam da povremeno pregledate izjavu o privatnosti za biti obavešteni o kako Microsoft štiti vaše informacije.

Kako da nas kontaktirate

Microsoft očekuje vaše komentare u vezi sa izjavu o privatnosti. Ako imate pitanja o ovoj izjavi ili verujete da nismo držali na njega, obratite nam se putem našeg Veb formulara na kontaktirajte nas: povratne informacije o privatnosti.

Microsoft Office Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052 USA

Da biste našli Microsoft podružnicu u vašoj zemlji ili regionu, pogledajte https://www.microsoft.com/worldwide/.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×