Izjava o privatnosti za OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Poslednji put ažurirano: oktobar 2012.

Izjava o privatnosti za Office 2013

Budući da Microsoft Office tim poštuje vašu privatnost, želimo da razumete kako o vama prikupljamo i koristimo informacije o vama. Mi smo posvećeni tome da vam pomognemo da zaštitite privatnost svojih informacija i da vam osiguramo potpunu kontrolu nad time kako se one koriste i dele.

Opšte

U korporaciji Microsoft predano radimo na zaštiti vaše privatnosti, istovremeno vam pružajući proizvode sa performansama, snagom i udobnošću koje želite da imate prilikom korišćenja računara. Ova izjava o privatnosti objašnjava većinu kolekcija podataka i praksi korišćenja Microsoft OneNote, što je aplikacija za Windows 8 uređaje. Pročitajte dolenavedene informacije, kao i sve dodatne informacije vezane za ovu stranicu za dodatne detalje o određenom OneNote i o uslugama koje možete koristiti. Ovo ne predstavlja sveobuhvatnu listu i ne odnosi se na bilo koju drugu Microsoft lokaciju na mreži ili van nje, niti na druge proizvode ili usluge.

Kao i svi ostali proizvodi sistema Microsoft Office, izdanje je dizajnirano da vam omogući brzo sastavljanje, prikazivanje i deljenje podataka sa drugim osobama. Microsoft je posvećen tome da vam pomogne da zaštitite privatnost svojih podataka i da vam osigura potpunu kontrolu nad time kako se oni koriste i distribuiraju.

Srodne veze

Prikupljanje i korišćenje ličnih informacija

Mi koristimo lične informacije koje prikupljamo za omogućavanje funkcija koje koristite i obezbeđivanje usluga ili izvršavanje zahteva koje ovlašćujete. Te informacije se mogu koristiti i za zahtevanje povratnih informacija, za obezbeđivanje kritičnih ispravki i obaveštenja u vezi sa softverom, za poboljšanje proizvoda ili usluge, na primer, upiti obrasca greške i ankete ili za obaveštavanje unapred o događajima ili o novim izdanjima proizvoda.

Neke lične informacije koje unesete mogu biti uključene u Microsoft Office datoteke u obliku metapodataka (podataka o podacima). Ove metapodatke koriste Office programi da bi vam pomogli da sarađujete sa drugima na vašim datotekama. Uputstva za uklanjanje metapodataka iz datoteka mogu se pronaći u dodatnim informacijama za određeni Office program.

Osim ako nije drugačije opisano u ovoj izjavi, lične informacije koje obezbeđujete ne prenose se trećim licima bez vašeg pristanka. Povremeno unajmljujemo druga preduzeća kako bismo obezbedili ograničene usluge u naše ime, kao što su obezbeđivanje korisničke podrške. Tim preduzećima dajemo samo one lične informacije koje su im potrebne za isporuku usluge. Oni su obavezni da očuvaju poverljivost informacija i zabranjeno im je da ih koriste u bilo koje druge svrhe.

Lične informacije prikupljene ili poslate od strane korporacije Microsoft mogu se skladištiti i obraditi u SAD ili bilo kojoj drugoj zemlji/regionu u kojem preduzeće Microsoft ili njegove filijale, podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Microsoft se pridržava safe harbor radnog okvira koji je postavilo Ministarstvo trgovine SAD koji se odnosi na prikupljanje, korišćenje i zadržavanje podataka iz Evropske unije ili Švajcarske.

Microsoft može pristupiti informacijama o vama ili ih otkriti, uključujući sadržaj vaših komunikacija, radi: (a) usklađivanja sa zakonom ili odazivanja na zakonske zahteve ili pravni proces; (b) zaštite prava ili imovine korporacije Microsoft ili naših klijenata, uključujući sprovođenje naših ugovora ili smernica koje upravljaju vašom upotrebom usluga ili (c) delovanja kada sa dobrim razlogom verujemo da je takav pristup ili otkrivanje neophodno radi zaštite lične bezbednosti zaposlenih u korporaciji Microsoft, njenih klijenata ili javnosti.

Prikupljanje i korišćenje informacija o računaru

OneNote obuhvata funkcije koje pristupaju internetu u cilju obezbeđivanja dodatnih informacija ili deljenja podataka sa drugim osobama. Ove funkcije su dostupne uvek kada imate aktivnu vezu sa internetom.

Svaki put kada OneNote uspostavi vezu sa Microsoft serverom, informacije o računaru („standardne informacije o računaru“) se šalju veb lokacijama koje posećujete i uslugama na mreži koje koristite. Microsoft koristi standardne informacije o računaru da bi vam obezbedio usluge omogućene za internet, da bi poboljšao svoje proizvode i usluge i radi statističke analize. Standardne informacije o računaru obično obuhvataju informacije kao što su vaša IP adresa, verzija operativnog sistema, verzija pregledača i regionalne i jezičke postavke. Ako određena funkcija ili usluga šalje informacije korporaciji Microsoft, šalju se i standardne informacije o računaru.

Pošto instalirate OneNote, budući internet zahtevi sa tog računara mogu sadržati informacije koje uključuju ime softvera i broj verzije. Veb lokacije koriste ove informacije da bi vam dale materijale koji su kompatibilni sa OneNote. Ove informacije ne sadrže podatke koji mogu lično da vas identifikuju.

S vremena na vreme, Microsoft može promeniti neke od internet adresa (URL adrese) internet usluga koje obezbeđuje. U cilju obezbeđivanja neometane usluge, Microsoft može preuzeti datoteku na sistem koji sadrži nove internet adrese kojima OneNote mora da pristupi kako bi vam bilo omogućeno korišćenje internet usluga.

Kada prvi put izaberete funkciju koja zahteva softver za povezivanje sa internet uslugom, softver šalje zahtev za preuzimanje XML datoteke, zajedno sa imenom aplikacije, lokalnim standardom i jezikom koji ste izabrali i verzijom aplikacije koju imate. Na osnovu tih informacija, Microsoft šalje klijentu XML datoteku koja sadrži listu URL adresa za Microsoft Office internet usluge.

Kolačići

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju internet server smešta na vaš čvrsti disk. Kolačići sadrže informacije koje internet server kasnije može pročitati u domenu koji je izdao kolačić. Kolačići se ne mogu upotrebiti za pokretanje aplikacija ili prenos virusa na vaš računar.

Jedna od osnovnih svrha kolačića jeste da obezbede praktičnu funkcionalnost kojom ćete uštedeti vreme. Na primer, kolačić koji koristi Microsoft Office pomaže programu OneNote da zapamti Microsoft SharePoint Foundation lokacije koje ste prethodno posetili. Ovo pojednostavljuje proces ponovnog pronalaženja lokacije i isporučivanja odgovarajućeg sadržaja.

Kad god OneNote uspostavi vezu sa Microsoft serverom, on može potencijalno sačuvati ili pristupiti kolačićima. Takođe koristimo kolačiće radi učešća u prikupljanju informacija o stranicama koje naši klijenti posećuju u okviru lokacije Office.com. Ovi podaci o posetama lokacije identifikuju se samo na osnovu jedinstvenog ID broja i nikada nisu povezani sa ličnim podacima, osim ako na to ne pristanete na način koji je opisan na drugom mestu u ovoj izjavi o privatnosti.

Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete kolačiće ili da promenite jezik ili lokalni standard, tako što ćete na kontrolnoj tabli promeniti postavke na kartici Privatnost u okviru stavke Internet opcije. Možete da kontrolišete i kolačiće koje Office koristi u meniju Alatke u programima Internet Explorer 8 i 9, tako što ćete izabrati stavku Internet opcije > karticu Privatnost.

Microsoft Office prihvata postavke privatnosti koje izaberete u okviru Internet opcije na kontrolnoj tabli ili u programu Internet Explorer i ne preuzima kolačiće ako odaberete da ne dozvolite preuzimanje kolačića. Te funkcije, opisane u daljem tekstu ove izjave, koje koriste kolačiće, možda neće raditi ispravno sa ovom postavkom. Pored toga, funkcije koje koriste veb lokacije i usluge koje koriste kolačiće možda neće raditi ispravno u programu Internet Explorer. Prethodno sačuvane kolačiće na čvrstom disku i dalje može čitati OneNote ukoliko ne koristite stavku Internet opcije na kontrolnoj tabli ili u programu Internet Explorer da biste uklonili prethodno sačuvane kolačiće.

Microsoft potvrda identiteta

OneNote zahteva da se prijavite u aplikaciju pomoću e-adrese i lozinke povezane sa Microsoft nalogom ili sa korisničkim ID-om koji koristite za pristup sistemu Office 365. Kada se prijavite na OneNote pomoću Microsoft naloga, beleške koje kreirate u programu OneNote automatski se skladište u usluzi OneDrive.

Ako nemate Microsoft nalog, možete otići na Microsoft uslugu naloga da biste ga napravili.

Kada kreirate Microsoft nalog putem Microsoft Office ili lokacije Office.com, koje obezbeđuju informacije o registraciji skladište se u Microsoft nalog profilu, a neke od te informacije za registraciju mogu uskladištiti Office.com usluga. Da biste saznali više o Microsoft uslugu naloga informacije koje su uskladištene u Microsoft nalog profil i o tome kako Microsoft nalog koristi i štiti vaše lične informacije, Pročitajte Microsoft nalog izjava o privatnosti.

Korišćenje programa OneNote kada se prijavljujete na operativni sistem Windows 8 pomoću Microsoft naloga

Windows 8 obezbeđuje korisnicima mogućnost da se prijave na njega pomoću Microsoft naloga da bi sinhronizovali određene postavke i imali personalizovani utisak pri radu na uređajima koji takođe rade pod operativnim sistemom Windows 8. Prijavljivanjem na Windows 8 pomoću Microsoft naloga automatski se prijavljujete u OneNote pomoću istog Microsoft naloga. To vam omogućava da skladištite OneNote datoteke i da im pristupate u usluzi OneDrive bez potrebe da ponovo unosite korisničko ime i lozinku za Windows 8.

Office 365 potvrda identiteta

ID koji koristite da se prijavite na Microsoft Office 365 omogućava pristup Office 365 sadržaju sa OneNote. Da biste to uradili, prosledite e-adresu i lozinku povezanu sa vašim Office 365 nalogom.

OneNote Licenciranje i aktivacija

Aktivacija pomaže u suzbijanju falsifikovanja softvera, što obezbeđuje da klijenti korporacije Microsoft dobijaju kvalitet softvera koji očekuju. Aktivacija predstavlja vezu između određene šifre proizvoda i hardvera na kom je proizvod instaliran. Uslovi licenciranja za Microsoft softver za OneNote navode koliko puta se vaša šifra proizvoda može koristiti za aktivaciju. Kada OneNote instalirate određeni broj puta na istom računaru ili na različitim računarima, ta šifra proizvoda više neće moći da se koristi za aktivaciju na drugim računarima.

Da bi uživali u potpunoj funkcionalnosti i funkcijama OneNote, korisnici moraju da imaju važeću licencu i da aktiviraju aplikaciju. Kada koristite OneNote i prijavite se na aplikaciju pomoću Microsoft naloga ili pomoću ID-a koji koristite za pristup sistemu Office 365, informacije se mogu slati korporaciji Microsoft da bi se utvrdilo da li sa svojim nalogom ili ID-om imate važeću pretplatu ili količinsko licenciranje. Ako Office utvrdi da sa vašim nalogom ili ID-om imate važeću pretplatu ili količinsko licenciranje, sledeće informacije o aktivaciji se šalju korporaciji Microsoft da bi se aktivirala aplikacija:

  • Microsoft šifra proizvoda koja predstavlja šifru od pet cifara koja identifikuje Office proizvod koji aktivirate.

  • ID kanala ili kôd lokacije koji identifikuju mesto na kom ste nabavili Office proizvod. Na primer, oni identifikuju da li je proizvod prodat u maloprodaji, da li je kopija za procenu, da li podleže programu za količinsko licenciranje ili ga je proizvođač računara unapred instalirao.

  • Datum instalacije.

  • Informacije o sistemu i informacije o hardveru koji se koristi za pokretanje Office proizvoda.

  • Informacije koje pomažu korporaciji Microsoft da utvrdi da li je vaš softver ispravno aktiviran i da li podleže programu za odgovarajuće i važeće količinsko licenciranje.

Možete prikazati informacije u vezi sa tim da li je softver ispravno aktiviran u OneNote postavkama.

Pretplata

Kada kupite ili nadogradite pretplatu koja vam omogućava da koristite OneNote sa lokacije Office.com, morate obezbediti Microsoft nalog da biste dovršili kupovinu. Pošto ste uspešno preuzeli OneNote na računar i prijavili se na aplikaciju pomoću naloga povezanog sa vašom pretplatom, informacije da imate pravo da koristite OneNote na tom računaru sačuvane su na vašem računaru. Ponekad, kada se prijavite na OneNote i koristite ga, informacije se šalju korporaciji Microsoft da bi se proverilo da imate važeću pretplatu, uključujući informacije o aktivaciji navedene iznad, verziju OneNote koju imate trenutno instaliranu (ako postoji), OneNote jezičke postavke i standardne informacije o računaru.

Količinsko licenciranje

Vaša kopija OneNote može da otkrije i prihvati promene u konfiguraciji računara. Manje nadogradnje ne zahtevaju ponovnu aktivaciju. Ako deinstalirate OneNote, možda ćete biti u obavezi da ponovo aktivirate proizvod. Neke promene komponenti računara ili softvera mogu zahtevati da ponovo aktivirate softver.

Ako vršite aktivaciju prilikom nadogradnje sa određenih Microsoft Office proizvoda, kao što je probna verzija OneNote, aktivacija sa računara prikuplja i informacije o verziji proizvoda sa koje vršite nadogradnju, uključujući informacije o tome koliko dugo ste koristili te proizvode. Aktivacija takođe rezultira brojem generisanim iz konfiguracije hardvera računara i standardnim informacijama o računaru koje se šalju korporaciji Microsoft.

U određenim okolnostima, na primer kada aktivacija nije dovršena, možda ćete takođe biti upitani da ponovo aktivirate svoju kopiju sistema Microsoft Office. Ako dođe do toga, čarobnjak za aktiviranje vam može omogućiti da na mreži pribavite više informacija o tome da li je kopija sistema Office ispravno aktivirana i o načinu rešavanja problema pri aktivaciji. Ako odaberete da takve informacije pribavite na mreži, šalju se informacije koje se obično šalju korporaciji Microsoft u toku aktivacije.

Ako ne aktivirate ili ponovo ne aktivirate kopiju sistema Microsoft Office, možda nećete moći da ga koristite ili će on biti označen kao da nije ispravno licenciran. Na primer, možda će na naslovnoj traci postojati vizuelna indikacija da kopija nije ispravno licencirana.

Kupovina OneNote iz Microsoft Store

Na "OneNote licenciranje i aktivacija” odeljak se ne primenjuje ako kupite licence za korišćenje OneNote iz Microsoft Store. Za informacije o podatke prikupljene putem Microsoft Store, pogledajte Microsoft prodavnica uslovi korišćenja.

Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva

Pozvani ste da učestvujete u našem programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP) da bismo poboljšali kvalitet, pouzdanost i peroformanse Microsoft softvera i usluga.

Na stranici za prilagođavanje postavki možete da odaberete da nam pošaljete informacije za poboljšanje programa OneNote ili da ih ne pošaljete.

Ako odlučite da učestvujete, Microsoft prikuplja informacije o konfiguraciji hardvera i način na koji koristite naš softver i usluge za identifikovanje trendove i korisničke obrasce. Za potpune detalje o programu CEIP, idite na Veb lokaciju Microsoft obogaćivanje .

Bezbednost

Korporacija Microsoft je posvećena čuvanju bezbednosti vaših ličnih podataka. Koristimo razne tehnologije i procedure za bezbednost da bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja.

SharePoint Foundation

Microsoft SharePoint Foundation 2013 obezbeđuje deljene lokacije radnog prostora zasnovane na vebu na kojima možete sarađivati na dokumentima ili sastancima.

Kad posetite SharePoint lokaciju pomoću veb pregledača ili nekog Microsoft Office programa, lokacija čuva kolačić na računaru ako imate dozvole za kreiranje nove podlokacije na toj lokaciji. Posmatrani zajedno, ti kolačići obrazuju listu lokacija za koje imate dozvole. Neki Office programi koriste tu listu kako bi vam omogućili brz pristup ranije posećivanim lokacijama.

Microsoft ne pristupa listi lokacija koje ste posetili i ona nije izložena na internetu osim ukoliko ne odaberete da je učinite šire dostupnom.

U sistemu SharePoint Foundation, kad kreirate novu veb lokaciju ili listu ili kada dodajete ili pozivate osobe na već postojeću veb lokaciju ili listu, lokacija čuva puno ime i e-adresu za svaku osobu, uključujući vas.

Korisnički ID se dodaje svakom elementu koji dodajete ili menjate vi ili drugi korisnici lokacije na lokaciji. Kao što je slučaj sa svim sadržajima na SharePoint lokaciji, samo administratori i članovi lokacije bi trebalo da imaju pristup ovoj informaciji.

Svi elementi SharePoint lokacije sadrže polja: Kreirao/la i Izmenio/la. Polje Kreirao/la sadrži ime osobe koja je kreirala originalni element, kao i datum kreiranja. Polje Izmenio/la sadrži korisničko ime osobe koja je poslednja izmenila datoteku, kao i datum poslednje izmene.

Administratori servera na kojima se hostuju SharePoint lokacije imaju pristup nekim podacima sa ovih lokacija koji se koriste za analizu obrazaca korišćenja lokacije i poboljšanje procenta vremena dostupnosti lokacije. Ovi podaci su dostupni samo administratorima servera i ne dele se sa korporacijom Microsoft osim ukoliko Microsoft ne hostuje SharePoint lokaciju. Podaci obuhvataju imena, e-adrese i dozvole za svakog ko ima pristup lokaciji.

Svi korisnici sa pristupom određenoj SharePoint lokaciji mogu pretraživati i prikazivati sav sadržaj dostupan na toj lokaciji.

Ime autora

Sve OneNote beležnice sadrže ime autora koji su kreirali beležnicu, odeljke beležnice ili njene beleške. OneNote prikazuje ime autora za poslednju osobu koja je izmenila belešku.

OneNote skladišti i vremenske oznake u datoteci, uključujući vreme kreiranja i vreme poslednje izmene.

Sinhronizacija beležnice OneNote vam omogućava da uredite beležnicu na deljenoj lokaciji ili na SharePoint lokaciji i da zatim povremeno objedinjavate promene sa promenama drugih osoba. Ako dođe do neusaglašenosti verzija tokom operacije objedinjavanja, ime autora se skladišti sa svakom neusaglašenom stranicom i prikazuje se pored te stranice. Imena autora tada mogu da se koriste za identifikaciju izvora neusaglašenosti.

Promene izjave o privatnosti

Microsoft može povremeno ažurirati ovu izjavu o privatnosti. Datum „poslednjeg ažuriranja“ na vrhu izjave o privatnosti ažurira se prilikom svake revizije. Podstičemo vas da povremeno pregledate ovu izjavu o privatnosti kako biste bili informisani o načinu na koji Microsoft štiti vaše informacije.

Kako da nas kontaktirate

Korporaciji Microsoft su dobrodošli svi vaši komentari u vezi sa ovom izjavom o privatnosti. Ako imate pitanja o ovoj izjavi ili verujete da je se nismo pridržavali, obratite nam se preko veb obrasca na stranici Obratite nam se: povratne informacije u vezi s izjavom o privatnosti.

Microsoft Office Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052 USA

Da biste našli Microsoft podružnicu u vašoj zemlji ili regionu, pogledajte https://www.microsoft.com/worldwide/.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×