Izjava o privatnosti za Microsoft Office Communications proizvode

Poslednji put ažurirano: januar 2009.

Kako biste razumeli praksu prikupljanja i upotrebe podataka za određeni Microsoft Office Communications proizvod, trebalo bi da pročitate ovu izjavu o privatnosti i sve primenjive dodatke. Ako vaše preduzeće koristi ovaj proizvod sa posebnom uslugom, neke funkcije se mogu znatno razlikovati od onih opisanih u nastavku ili u dodacima. Neke funkcije mogu biti integrisane u uslugu ili usluga može da obuhvata dodatne funkcije.

Opšti podaci

Microsoft je posvećen zaštiti vaše privatnosti i isporučuje softver koji vam donosi performanse, moć i pogodnosti kakve želite u radu na ličnom računaru. Ova izjava o privatnosti objašnjava mnoge prakse prikupljanja i upotrebe podataka Microsoft proizvoda navedene u odeljku „Dodaci“ u ovom dokumentu. Ona je usredsređena na funkcije koje komuniciraju sa Internetom. Ne primenjuje se na druge Microsoft lokacije, proizvode ili usluge na mreži ili van mreže.

Dodaci

Izdanja proizvoda za 2008. godinu

Prikupljanje i upotreba informacija

Informacije koje prikupimo od vas koristiće Microsoft i njegove kontrolisane podružnice i filijale kako bi se omogućile funkcije koje koristite i obezbedile usluge ili izvršile transakcije koje ste zatražili ili ovlastili. Takođe se mogu koristiti za analizu i poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga.

Osim u slučajevima opisanim u ovoj izjavi, lične informacije koje obezbedite se neće prenositi trećim licima bez vašeg odobrenja. Povremeno unajmljujemo druga preduzeća da obezbede ograničene usluge u naše ime, na primer odgovaranje na pitanja korisnika o proizvodima ili uslugama ili izvršavanje statističke analize naših usluga. Tim preduzećima ćemo obezbediti samo lične informacije koje su im potrebne za isporuku usluge i njima je zabranjeno da koriste te informacije za bilo koju drugu svrhu.

Microsoft može da pristupi i otkrije informacije o vama, uključujući sadržaj vaše komunikacije, kako bi: (a) ispoštovao zakon ili odgovorio na zakonske zahteve ili pravne procese, (b) zaštitio prava ili svojinu korporacije Microsoft ili naših klijenata, uključujući nametanje naših ugovora ili smernica koje rukovode upotrebom usluga ili (c) delao na osnovu dobronamernog uverenja da su takav pristup ili otkrivanje neophodni da bi se zaštitila lična bezbednost zaposlenih u korporaciji Microsoft, klijenata ili javnosti.

Informacije koje se prikupe ili pošalju korporaciji Microsoft po proizvodima navedenim u odeljku „Dodaci“ ovog dokumenta mogu da se uskladište i obrađuju u SAD ili bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj Microsoft ili njegove filijale, podružnice ili dobavljači usluga imaju kancelarije. Microsoft je obavezan safe harbor okvirom koji propisuje Ministarstvo trgovine SAD u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i zadržavanjem podataka iz Evropske unije.

Prikupljanje i upotreba informacija o računaru

Kada koristite softver sa funkcijama omogućenim za Internet, informacije o računaru („standardne informacije o računaru“) šalju se na Veb lokacije koje posećujete i usluge na mreži koje koristite. Microsoft koristi standardne informacije o računaru da bi vam obezbedio usluge omogućene za Internet, da bi poboljšao svoje proizvode i usluge i radi statističke analize. Standardne informacije o računaru obično obuhvataju informacije kao što su vaša IP adresa, verzija operativnog sistema, verzija pregledača i regionalne i jezičke postavke. U nekim slučajevima, standardne informacije o računaru mogu da obuhvate i ID hardvera koji ukazuje na proizvođača, ime i verziju uređaja. Ako neka posebna funkcija ili usluga pošalje informacije korporaciji Microsoft, biće poslate i standardne informacije o računaru.

Bezbednost vaših informacija

Microsoft je posvećen zaštiti bezbednosti vaših informacija. Koristimo različite bezbednosne tehnologije i procedure da bismo pomogli u zaštiti vaših informacija od neovlašćenog pristupa, upotrebe ili otkrivanja. Na primer, informacije koje obezbedite skladištimo na računarskim sistemima sa ograničenim pristupom koji se nalaze u kontrolisanim objektima.

Promene ove izjave o privatnosti

Povremeno ćemo ažurirati ovu izjavu o privatnosti i/ili njene dodatke radi odražavanja promena naših proizvoda, usluga i povratnih informacija korisnika. Kada objavimo promene, redigovaćemo datum „poslednji put ažurirano“ na vrhu stranice. Preporučujemo da povremeno pregledate ovu izjavu i njene dodatke da biste bili obavešteni o načinu na koji Microsoft štiti vaše informacije.

Više informacija

Microsoft podržava vaše komentare u vezi sa ovom izjavom o privatnosti i njenim dodacima. Ako imate pitanja ili verujete da se nismo pridržavali ovih dokumenata, obratite nam se koristeći ovaj kontakt obrazac za povratne informacije o UC privatnosti ili putem pošte na sledeću adresu:

Microsoft privatnost – UC
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, Washington 98052 USA

Posebne funkcije

Microsoft izveštavanje o greškama

Primena ove funkcije: Microsoft izveštavanje o greškama obezbeđuje uslugu koja vam omogućava da prijavite probleme koje imate korporaciji Microsoft i da dobijete informacije koje vam mogu pomoći da izbegnete ili rešite takve probleme.

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije: Podatke o informacijama koje je prikupilo, obradilo ili prenelo Microsoft izveštavanje o greškama potražite u izjavi o privatnosti Microsoft izveštavanja o greškama na lokaciji Izjava o privatnosti za Microsoft uslugu za izveštavanje o greškama.

Upotreba informacija: Podaci izveštavanja o greškama koje prosledite mogu se koristiti za rešavanje problema korisnika i za poboljšanje Microsoft softvera i usluga.

Izbor/kontrola: Mogućnost učešća u Microsoft izveštavanju o greškama biće vam ponuđena prvi put kada dođe do greške. Kada odaberete da ga omogućite, Microsoft izveštavanje o greškama će automatski prijavljivati probleme koji vam se dese korporaciji Microsoft.

U retkim slučajevima, na primer kod problema koje je posebno teško rešiti, Microsoft može zatražiti dodatne podatke, uključujući delove memorije (koji mogu da obuhvate memoriju koju dele neke ili sve aplikacije koje su bile pokrenute u vreme kada je došlo do problema), neke postavke registratora i neke datoteke sa vašeg računara. Mogu biti uključeni i vaši trenutni dokumenti. Kada se traže dodatni podaci, imaćete mogućnost da prikažete informacije sadržane u izveštaju o grešci pre nego što odaberete da li ćete poslati izveštaj korporaciji Microsoft.

Važne informacije: Poslovni klijenti mogu da koriste smernice grupe da bi konfigurisali način na koji se Microsoft izveštavanje o greškama ponaša na njihovim računarima. Opcije konfiguracije obuhvataju mogućnost isključivanja Microsoft izveštavanja o greškama. Ako ste administrator i želite da konfigurišete smernice grupe za Microsoft izveštavanje o greškama, tehnički detalji su dostupni na lokaciji Tehnički centar za smernice grupe sistema Windows Server.

Povratne informacije na mreži

Primena ove funkcije: Povratne informacije na mreži vam omogućavaju da obezbedite povratne informacije o proizvodima i uslugama direktno korporaciji Microsoft.

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije: Ako odaberete da koristite povratne informacije na mreži, sadržaj poruke i standardne informacije o računaru biće poslati korporaciji Microsoft.

Upotreba informacija: Informacije koje prosledite mogu se koristiti za poboljšanje Microsoft lokacija, proizvoda ili usluga. Informacije koje prikupimo od vas mogu se koristiti i za traženje dodatnih informacija o povratnim informacijama koje obezbedite o proizvodu ili usluzi koju koristite.

Izbor/kontrola: Upotreba povratnih informacija na mreži je opcionalna.

Pomoć na mreži

Primena ove funkcije: Klik na dugme „Pomoć na mreži“ ili „Pomoć“ povezuje vas sa materijalima podrške na mreži i obezbeđuje vam najažurniji dostupni sadržaj.

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije: Kada koristite pomoć na mreži ili pomoć, vaš zahtev se šalje korporaciji Microsoft, kao i sve ocene ili povratne informacije koje odaberete da obezbedite o temi pomoći koja vam je predstavljena. Ako u poljima za pretragu ili povratne informacije otkucate neke lične informacije, one će biti poslate korporaciji Microsoft, ali se neće koristiti za vašu identifikaciju ili kontakt.

Upotreba informacija: Pomoć na mreži i pomoć koriste informacije vaše pretrage da bi vam se vratili odgovarajući rezultati, razvio nov sadržaj i poboljšao postojeći sadržaj.

Izbor/kontrola: Nemojte kliknuti na dugmad „Pomoć na mreži“ ili „Pomoć“ ako ne želite da se povežete sa materijalima podrške na mreži.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×