Izbor veličine stranice

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Upotrebite dijalog Veličina stranice da biste izabrali veličinu stranice ili kreirali novu prilagođenu veličinu stranice za publikaciju. Možete da odaberete bilo koju veličinu stranice  – čak i ako je željena veličina stranice navedena u drugoj kategoriji tipa publikacije.

Na primer, ako kreirate meni, podrazumevane veličine stranica za menije navedene su u kategoriji tipa publikacije Meniji. Međutim, možete da napravite meni veličine reklamnog natpisa tako što ćete izabrati kategoriju tipa publikacije Reklamni natpisi, a zatim veličinu stranice, odnosno možete da kliknete na dugme Kreiraj prilagođenu veličinu stranice da biste kreirali meni željene veličine.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Izaberite standardne veličine stranice

Kreirajte prilagođenu veličinu stranice

Biranje standardne veličine stranice

 1. Nakon što kreirate publikaciju, kliknite na dugme Promeni veličinu stranice u okviru publikacije otkucajte opcije u oknu zadatka Oblikovanje publikacije .

  Na primer, ako ste kreirali meni, u oknu Opcije menija kliknite na dugme Promeni veličinu stranice.

 2. Izaberite ikonu koja predstavlja željenu veličinu stranice. Na primer, izaberite ikonu Letter 21,59 x 27,94 cm.

  Ako ne vidite željenu veličinu, možete da se pomerite nadole i odaberete veličinu iz nekog drugog tipa publikacije. Na primer, ako meni želite da odštampate kao reklamni natpis, možete da se pomerite nadole do odeljka Posteri, a da zatim izaberete ikonu za željenu veličinu stranice.

  Napomena : Veličine stranica nekih tipova publikacija su u toj meri slične da su grupisane u kategorije veličina stranica. Na primer, tipovi publikacija Brošure, Meniji, Leci i Poslovni obrasci grupisani su u kategoriju veličina stranica Standardno, dok su Reklamni natpisi i Posteri grupisani u kategoriju veličina stranica Posteri.

Važno : Proverite da li ste odabrali veličinu stranice koja celokupnu oblast za dizajn i tekst prikazuje unutar ivica papira. Oni delovi publikacije koji nisu na papiru biće odsečeni pri štampanju.

Vrh stranice

Kreiranje prilagođene veličine stranice

Ako za publikaciju želite da koristite drugu veličinu stranice, kao što je veličina od 12,7 sa 22,86 cm za oglas, možete da kreirate prilagođenu veličinu stranice. Kada kreirate prilagođenu veličinu stranice, ona će automatski biti dodata na listu veličina stranica za tu kategoriju tipa publikacija.

 1. Nakon što kreirate publikaciju, kliknite na dugme Promeni veličinu stranice u okviru publikacije otkucajte opcije u oknu zadatka Oblikovanje publikacije .

  Na primer, ako ste kreirali oglas, u oknu Opcije oglasa kliknite na dugme Promeni veličinu stranice.

 2. U odeljku Oglasi kliknite na dugme Kreiraj prilagođenu veličinu stranice.

  Dugme „Kreiraj prilagođenu veličinu stranice“

  Napomena : Ako kliknete na dugme Kreiraj prilagođenu veličinu stranice u odeljku nekog tipa publikacije, nova veličina stranice će biti prikazana pod tim tipom publikacije. Na primer, ako kliknete na dugme Kreiraj prilagođenu veličinu stranice u odeljku Oglasi, nova veličina stranice će biti prikazana u tom odeljku.

 3. U dijalogu Prilagođena veličina stranice izaberite željene opcije, upišite ime prilagođene veličine stranice, a zatim kliknite na dugme U redu.

Nakon što kreirate prilagođenu veličinu stranice, možete da je promenite, duplirate ili izbrišete tako što ćete postaviti pokazivač na nju, kliknuti na strelicu, a zatim izabrati stavku Uredi, Dupliraj ili Izbriši.

Napomena : Ako smanjite margine publikacije da biste stvorili više prostora na stranici, možda ćete želeti da premestite objekte u dodatu oblast. Iako ste promenili margine, morate se uveriti da su objekti koje želite da odštampate ostali unutar oblasti za štampu određenog štampača.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×