Izbor slika

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

 1. Uverite se da su fascikle koje sadrže slike sa kojima želite da radite prikazane u oknu Prečice za slike. Dodajte fascikle u okno ako se ne nalaze na listi.

  1. U oknu Prečice za slike, kliknite na hipervezu Dodaj prečicu za sliku, koja se nalazi ispod naziva okna Prečice za slike.

  2. Pronađite fasciklu koja sadrži slike sa kojima želite da radite.

  3. Kliknite na dugme Dodaj.

 2. Izaberite fascikle koje sadrže slike sa kojim želite da radite.

  Na listi Prečice za slike, postupite na neki od sledećih načina:

  1. Izaberite fasciklu da biste radili sa slikama koje se u njoj nalaze.

  2. Da biste radili sa slikama koje se nalaze u susednim fasciklama, izaberite prvu fasciklu u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju fasciklu u grupi.

  3. Da biste radili sa slikama u više nesusednih fascikli, izaberite fasciklu, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu fasciklu sa kojom želite da radite.

   Ako izaberete više fascikli, sve slike koje se u njima nalaze biće prikazane u oknu za pregled, u trenutnom redosledu sortiranja.

 3. Izaberite slike sa kojima želite da radite.

  U oknu za pregled, postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste izabrali jednu sliku, kliknite na sliku. U prikazu sličica ili prikazu, kliknite na dugme sledeći Slika dugmeta ili prethodno Slika dugmeta da biste promenili izabranu sliku. Ako radite u prikazu pojedinačne slike, podrazumevano je izabrana trenutna slika.

  • Da biste izabrali više susednih slika, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica izaberite prvu sliku u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju sliku u grupi.

  • Da biste izabrali više nesusednih slika, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica izaberite jednu sliku, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu sliku sa kojom želite da radite.

  • Da biste izabrali sve slike, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica, u meniju Uređivanje izaberite stavku Izaberi sve.

   Napomena: Izgubićete izbor više slika ako se prebacite na prikaz pojedinačne slike.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×