Izbor postavki za način prikazivanje i skladištenja podataka u bazi podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da postavite Opšte opcije za sve buduće Access baze podataka tako što ćete izabrati opcije iz kategorije " Opšte " u dijalogu Opcije programa Access . Na primer, Opšte opcije možete koristiti da biste naveli kako se korisnicima prikazuju neke korisničkog interfejsa ili, koji podrazumevani format datoteke koristi ili gde fascikle baze podataka nalaze na računaru korisnika baze podataka.

Napomena : Postavljanje izmena iz kategorije Opšte možda Primena ne samo Microsoft Access 2010, ali i u drugim programima Microsoft Office 2010 koji ste instalirali.

Dijalog „Opcije programa Access“ koji prikazuje kategoriju „Opšte“ za opšte opcije postavke.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Opcije za podešavanje prikaz

Podešavanje podrazumevanog formata i lokacije za novu bazu podataka

Personalizovanje kopije sistema Microsoft Office

Opcije za postavljanje prikaz

Kliknite na dugme Opcije u okviru pristup, a zatim izvršite promene opcija prikaza.

 • Kada je izabrana opcija Omogući pregled uživo , možete da pregledate na način na koji funkcija utiče na dokument dok prelazite pokazivačem preko različitih izbora.

 • Nastavite da uvek koristi ClearType izabran da bi se tekst prikazuje u tip fonta koji se lako čita. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, morate ponovo pokrenuti Access 2010 za nova postavka stupila na snagu.

  Napomena : Postavku ClearType će se takođe primeniti u drugim Office programima koje ste instalirali.

Možete postaviti pokazivač komande ili opcije na traci da biste videli ekransku napomenu o svrhu dugme i sve dostupne tasterske prečice za tu opciju. Da biste sakrili ekranske napomene, izaberite šemu ekranskih napomena koji zadovoljava vaše potrebe, iz liste Stil ekranskih napomena opcija:

 • Prikaži opise funkcija u ekranskim napomenama kada se izabere ova opcija, prikazuje opis dugmeta ili opcije na traci ako zadržite pokazivač na opciji.

 • Ne prikazuj opise funkcija u ekranskim napomenama kada se izabere ova opcija, možete da vidite ime opcije ili funkcije, ali ne i njen opis.

 • Ne prikazuj ekranske napomene kada je izabrana, ne prikazuje ime ili opis dugmadi ili opcija na traci ako zadržite pokazivač na dugmetu ili opciji.

 • Šeme boja izaberite neki plavi, srebrni ili crni šeme boja za Access baze podataka.

Vrh stranice

Podešavanje podrazumevanog formata i lokacije za novu bazu podataka

Pošto možete da podesite sledeće opcije bilo koju ste poslednju kreirali bazu podataka ćete pratiti podrazumevane opcije. Izaberite verziju programa Access za novu bazu podataka, na određenu lokaciju u vašem čvrstom disku za nove fascikle baze podataka i prilagođeni redosled sortiranja.

 • Koristite podrazumevani format datoteke da biste podesili ili promenili format datoteke koji Access koristi svaki put kada kreirate novu bazu podataka. Ako baza podataka se deli više korisnika, razmislite o verziji programa Access koji je dostupan na računarima drugih korisnika tako da možete da pristupite svim funkcijama u bazi podataka.

  Napomena : Morate da zatvorite i ponovo otvorite aktuelnu bazu podataka kako bi precizirana opcija imala efekta.

 • Da biste postavili ili promenili podrazumevanu fasciklu za skladištenje novih baza podataka i datoteka, u okviru za tekst Podrazumevana fascikla baze podataka otkucajte ime fascikle ili kliknite na dugme Potraži da biste pronašli fasciklu.

 • Izaberite Novi redosled sortiranja baze podataka da biste promenili podrazumevani redosled sortiranja abecednim redom. Podrazumevana opcija je podešen na Opšte. Da biste poništili redosled sortiranja za postojeću bazu podataka, izaberite jezik koji želite da koristite, a zatim pokrenite operaciju sažimanja baze podataka. Morate da zatvorite i ponovo otvorite trenutnu bazu podataka za navedena opcija stupila na snagu.

Vrh stranice

Personalizovanje vaše kopije sistema Office

 • Otkucajte svoje ime ili ime drugog korisnika u okvir za tekst Korisničko ime.

 • Otkucajte svoje inicijale ili inicijale drugog korisnika u okvir za tekst Inicijali.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×