Izbor naloga e-pošte koje da koristite za slanje poruka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste podesili više naloga e-pošte na Microsoft Outlook, možete odabrati nalog koji ćete koristiti kada šaljete poruku.

  1. U prozoru poruke izaberite stavku nalog.

  2. Izaberite nalog koji želite da koristite.

    Select which e-mail account to use

Napomene: 

  • Podrazumevano, e-pošta se šalje pomoću naloga koji ste označili kao podrazumevani u dijalogu Postavke naloga ("Alatke ", komanda " Postavke naloga "). Na primer, vaš podrazumevani nalog može biti poslovni nalog e-pošte, ali možete odabrati da biste poslali poruku sa drugog naloga e-pošte, kao što su lični nalog Internet usluge dobavljača usluga (ISP).

  • Slanje poruka sa ISP naloga može zahtevati da se povežete sa tim dobavljačem usluga da biste dobili dozvolu za korišćenje servera e-pošte. Za više informacija obratite se administratoru mreže ili ISP.

Nema dugmeta "nalog"

Ako vidite dugme " Pošalji ", ali ne vidite dugme naloga kao što je prikazano na slici u ovom članku, Outlook profil sadrži samo jednu e-pošte. Da biste dodali drugi nalog e-pošte, pogledajte članak Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×