Izbor 32-bitne ili 64-bitne verzije sistema Microsoft Office

Postoje dve verzije sistema Office koje možete da instalirate: 32-bitna i 64-bitna. Koja će vam verzija odgovarati zavisi od toga kako planirate da koristite Office.

64-bitna verzija sistema Office ima neka ograničenja, ali je pravi izbor u sledećim situacijama:

 • Radite sa izuzetno velikim skupovima podataka, na primer Excel radnim sveskama sa kompleksnim proračunima kakve se koriste u velikim preduzećima, velikim brojem izvedenih tabela, vezama sa spoljnim bazama podataka, programskim dodacima PowerPivot, PowerMap ili PowerView. 64-bitna verzija sistema Office će možda biti bolji izbor za vas.

 • Radite sa izuzetno velikim slikama, video zapisima ili animacijama u programu PowerPoint. 64-bitna verzija sistema Office je možda bolje opremljena za rad sa ovim kompleksnim nizovima slajdova.

 • Radite sa veoma velikim Word dokumentima. 64-bitna verzija sistema Office je možda bolje opremljena za rad sa Word dokumentima koji sadrže velike tabele, grafiku ili druge objekte.

 • Radite sa datotekama većim od 2 GB u programu Project 2013, naročito sa projektima koji imaju dosta potprojekata.

 • Trebalo bi da zadržite 64-bitnu verziju programa Office koju već koristite. 32-bitne i 64-bitne verzije Office programa nisu kompatibilne, tako da ne možete da instalirate obe na istom računaru.

 • Razvijate interna Office rešenja, kao što su programski dodaci ili prilagođavanja na nivou dokumenta.

 • Organizacija zahteva da se za Office aplikacije primenjuje Hardware Data Execution Prevention (DEP). DEP je skup hardverskih i softverskih tehnologija koje neke organizacije koriste kako bi poboljšale bezbednost.

Ako se nijedna od ovih situacija ne odnosi na vas, 32-bitna verzija sistema Office je verovatno pravi izbor.

Napomena   32-bitna verzija sistema Office dobro funkcioniše i sa 32-bitnom i sa 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows. Ako instalirate 64-bitnu verziju sistema Office, potrebna vam je 64-bitna verzija operativnog sistema Windows. Ako Office ne instalirate na operativnom sistemu Windows, ne morate da brinete o 32-bitnim i 64-bitnim verzijama. Koju verziju sistema Office imam?

Spremni ste za instalaciju?

Da biste instalirali 32-bitnu verziju sistema Office:

 • Ako ste kućni korisnik, prijavite se na stranici naloga i odaberite dugme Instaliraj ili ubacite instalacioni disk. Office automatski instalira 32-bitnu verziju osim ako na računaru već nemate 64-bitnu verziju sistema Office.

 • Ako ste poslovni korisnik, prijavite se na Office 365 portal i kliknite na dugme Instaliraj.

Da biste instalirali 64-bitnu verziju sistema Office:

 • Ako ste kućni korisnik, prijavite se na stranici naloga i izaberite stavku Opcije jezika i instalacije > Dodatne opcije instalacije > Office (64-bitni) > Instaliraj. Ako koristite disk, idite u fasciklu x64 i kliknite dvaput na datoteku Setup.exe.

 • Ako ste poslovni korisnik, prijavite se na Office 365 portal. Odaberite stavku Više opcija > 64-bitno > Instaliraj.

Napomena   Ako odlučite da pređete sa 32-bitne verzije sistema Office na 64-bitnu, treba prvo da deinstalirate 32-bitnu verziju, nakon čega ćete moći da instalirate 64-bitnu.

Ograničenja 64-bitne verzije sistema Office

64-bitna verzija sistema Office će možda bolje funkcionisati u nekim slučajevima, ali postoje ograničenja:

 • Rešenja koja koriste biblioteku ActiveX kontrola, ComCtl kontrole neće raditi.

 • ActiveX kontrole i programski dodaci nezavisnih proizvođača neće raditi.

 • Visual Basic for Applications (VBA) koji sadrži izjave Declare neće funkcionisati u 64-bitnoj verziji sistema Office ako ga ne ažurirate.

 • Kompajlirane Access baze podataka, kao što su .MDE i .ACCDE datoteke, neće funkcionisati ako nisu posebno napisane za 64-bitnu verziju sistema Office.

 • U sistemu SharePoint neće biti dostupan prikaz liste.

Ako imate određene programske dodatke koje koristite u 32-bitnoj verziji sistema Office, oni možda neće funkcionisati u 64-bitnoj verziji sistema Office, i obratno. Ako niste sigurni, proverite aktuelnu verziju sistema Office pre nego što instalirate novu. Razmislite o testiranju programskog dodatka na 64-bitnoj verziji sistema Office, a možete i da saznate da li projektant nudi 64-bitnu verziju programskog dodatka.

Ako ste administrator koji primenjuje Office, na lokaciji TechNet možete da pronađete dodatne tehničke detalje.

Koju verziju sistema Office imam?

Evo kako da saznate koju verziju sistema Office koristite:

 • Dok vam je otvoren neki Office 2013 program, odaberite stavke Datoteka > Nalog, a zatim stavke Osnovni podaci o programu [ime programa] (na primer, Osnovni podaci o programu Word). Puno ime verzije je navedeno u vrhu.

  Broj verzije sistema Office

 • Dok vam je otvoren neki Office 2010 program, odaberite stavke Datoteka > Pomoć. Puno ime verzije je navedeno u odeljku Osnovni podaci o programu Microsoft [ime programa] (na primer, Osnovni podaci o programu Word):

  Broj verzije sistema Office

Primenjuje se na: Office 365 Small Business Admin, Office 365 Admin, Office 365 End User, Office 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik