Izaberite određene ćelije ili opsege

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Bez obzira na to da li definišete imenovane ćelije ili opsege na radnom listu, možete da koristite okvir „Ime“ da biste brzo pronašli i izabrali određene ćelije ili opsege tako što ćete uneti njihova imena ili reference ćelija.

Polje „Ime“

Polje „Ime“ se nalazi sa leve strane polja za formulu.

Imenovane ili neimenovane ćelije ili opsege možete da izaberete i pomoću komande Idi na.

Važno : Da biste izabrali imenovane ćelije i opsege, morate im prvo definisati imena na radni list. Više informacija o tome kako da imenujete ćelije ili opsege potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću polja „Ime“

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću komande „Idi na“

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću polja „Ime“

U polju Ime koje se nalazi na levoj strani polje za formulu, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste izabrali imenovanu ćeliju ili opseg, otkucajte ime ćelije ili opsega i pritisnite taster ENTER.

  Savet : Možete i kliknuti na strelicu pored polja Ime da biste prikazali listu imenovanih ćelija ili opsega, a onda kliknite na željeno ime.

 • Da biste izabrali dve ili više referenci imenovanih ćelija ili opsega, kliknite na strelicu pored polja Ime, a zatim kliknite na ime prve reference ćelije ili opsega koji želite da izaberete. Zatim držite taster CTRL dok klikćete na imena drugih ćelija ili opsega u polju Ime.

  Napomena : Trenutno izabrana ćelija ili opseg će ostati izabrani zajedno sa ćelijama ili opsezima koje izaberete u polju Ime.

 • Da biste izabrali referencu neimenovane ćelije ili opsega, otkucajte referencu ćelije ili opsega ćelija koje želite da izaberete i pritisnite taster ENTER.

  Savet : Na primer, otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1:B3 da biste izabrali opseg od tri ćelije.

Napomena : U polju Ime ne možete brisati ili menjati imena koja su definisana za ćelije ili opsege. Imena možete da izbrišete ili promenite samo u dijalogu Menadžer imena (kartica Formule, grupa Definisana imena). Više informacija potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

Vrh stranice

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću komande „Idi na“

 1. Na kartici Početak, u grupi Uređivanje kliknite na dugme Pronađi i izaberi, a zatim izaberite stavku Idi na.

  Slika glavne trake programa Excel

  Tasterska prečica  Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL+G.

 2. U listi Idi na kliknite na ime ćelije ili opsega koji želite da izaberete ili unesite referencu na ćeliju u polje Referenca .

  Na primer, u polju Referenca otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1:B3 da biste izabrali opseg od tri ćelije. Možete izabrati više ćelija ili opsega tako što ćete ih, razdvojene zarezima, uneti u polje Referenca.

  Napomena : U listi Idi na možete videti sve imenovane ili neimenovane ćelije ili opsege koje ste prethodno birali pomoću komande Idi na . Da biste se vratili na prethodnu selekciju dvaput kliknite na ime reference na ćeliju u listi Idi na .

Savet : Da biste brzo našli i izabrali sve ćelije koje sadrže određene tipove podataka (kao što su formule) ili samo ćelije koje ispunjavaju određene kriterijume (kao što su samo vidljive ćelije ili poslednja ćelija na radnom listu koja sadrži podatke ili oblikovanje), kliknite na Specijalno u dijalogu Idi na, a zatim izaberite željenu opciju u dijalogu Specijalno „Idi na“.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×