Istraživanje podataka tokom obilaska programa Power Map

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft _z0ze turneja može da prikaže vremenski povezani odnos između geografskih lokacija i srodnih podataka – kao što su brojevi stanovnika, temperature ili niska, ili kašnjenje dolaska leta.

Kada počnete da radite sa sistemom _ z0z_ iz radne sveske koja već ne sadrži obilazak, kreira se nova turneja sa jednom scenom. Turneje i scene su osnovni način za čuvanje sistema _ z0z[ vizuelizacija podataka.

U radnoj svesci možete da kreirate koliko god želite obilazaka. Prebacujete se između tura i kreirate nove ture pomoću polja Pokreni _ z0zm . Ovaj primer sadrži tri obilaska koji prikazuju svetsku populaciju po kontinentu.

Pokretanje programa Power Map

Kreiranje obilaska

  1. Izaberite bilo koju ćeliju u Excel tabeli ili opseg ćelija koje sadrže vaše podatke. Obavezno to uradite pre nego što kreirate obilazak; olakšaće vam povezivanje podataka sa novim obilaskom.

  2. Kliknite na dugme Umetni stavku Ggt_ Map : | Otvori Power MAP.

Pojavljuje se prozor " _ z0z_ " koji prikazuje novu obilazak.

Dodavanje drugog obilaska u radnu svesku

  1. Izaberite bilo koju ćeliju u Excel tabeli ili opseg ćelija koje sadrže vaše podatke. Obavezno to uradite pre nego što kreirate obilazak; olakšaće vam povezivanje podataka sa novim obilaskom.

  2. Kliknite na dugme Umetni stavku Ggt_ Map : | Otvori Power MAP.

Pojaviće se Box " pokretanje programa".

  1. Izaberite stavku Novi obilazak.

Nova turneja se pojavljuje u prozoru za Windows. Ako je još jedna turneja već otvorena, _ z0z[ ga zatvara.

Čuvanje obilazaka

Nema dugmeta " Sačuvaj " u programu sve turneje i scene se čuvaju u sistemu u kojem ste zatvorili prozor. Kada sačuvate radnu svesku, mogu se sačuvati bilo koje informacije o programu.

Sve promene koje napravite na sceni u programu _ z0z_ dok se uređivanje automatski čuva, ali sve promene koje napravite na sceni u režimu reprodukcije obilaska – kao što je promena veličine, uklanjanje legende ili uklanjanje vremenske ose – ne čuvaju se. Svi obilasci se podrazumevano otvaraju u režimu uređivanja, a sve scene u obilasku se prikazuju u oknu „Uređivač obilaska“.

Dodavanje scene u obilazak

Turneja može da ima jednu scenu, ili više scena koje reprodukuju sekvencijalno da bi pokazale različite prikaze podataka, kao što su isticanje odeljka mape ili prikaz drugih podataka povezanih sa geografskim lokacijama. Na primer, prva scena u vašoj turi može da pokaže rast stanovništva za gradove tokom vremena, a zatim i scena koja prikazuje broj javnih bazena u tim gradovima u isto vreme, a zatim još scena koje prikazuju druge informacije o tim gradovima . Ovaj primer prikazuje obilazak četiri mesta za izbor gradova u jugozapadnom regionu sad.

Okno zadatka uređivača obilaska

Da biste saznali više o dodavanju scena u obilazak, pogledajte članak Dodavanje ili premeštanje scene u programskom prilikom.

Reprodukcija obilaska

_ z0z[ radi u režimu celog ekrana. Dugmad za reprodukciju su dostupna na dnu ekrana.

Obilazak u režimu reprodukcije preko celog ekrana

  1. Otvorite obilazak iz polja Power MAP za pokretanje .

  2. U prozoru "Windows stavke za stavke", na kartici Početak izaberite stavku Reprodukuj obilazak.

Scenu možete da pauzirate, reprodukujete, da pređete na prethodnu ili sledeću scenu ili da se vratite u režim uređivanja. Kada pauzirate obilazak, možete da istražite 3D okruženje i radite u njemu. Sve promene koje izvršite u režimu reprodukcije neće biti sačuvane kao deo scene. Kada nastavite reprodukciju ili se vratite u režim uređivanja, promene koje ste izvršili u režimu reprodukcije biće izgubljene.

Napomena: ZaReprodukcija turnejebutton uvek reprodukuje početak turneje na prvoj sceni. Možete da se pomerite do željene scene pomoću dugmadi Sledeće i Prethodno u režimu reprodukcije.

Brisanje obilaska

Napomena: Komanda „Opozovi“ u programu Excel ne može da vrati obilazak koji ste upravo izbrisali.

  1. U radnoj svesci kliknite na dugme Umetni stavku Vgt_ Map _ Gt_ Otvorite Power MAP.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na obilazak i izaberite stavku Izbriši.

Kopiranje obilaska

U polju pokretanje programa _ z0z_ kliknite desnim tasterom miša na turu i izaberite stavku Dupliraj. Time će se kreirati novi obilazak koji možete precizno da podesite, dok original ostaje netaknut.

Saznajte više o radu sa uslugom _ z0z_

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×