Isticanje u programskom dodatku Power View

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Isticanje je način da istražim podskup podataka, a da pritom mogu i dalje videti ceo skup podataka. Izabrani podaci su istaknuti, dok su neizabrani podaci nedostupni. Jednostavnim izborom tačke podataka otkriva se njena veza sa ostalim podacima (ili nepostojanje te veze).

Zbog metapodataka u osnovnom Model podataka Power View koristi relacije između različitih tabela i polja u modelu podataka da bi se stavke na listu međusobno isticale.

Isticanje se ne čuva sa izveštajem – kad sačuvate radnu svesku i ponovo je otvorite, uklanjaju se sva isticanja koja ste primenili.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Isticanje u poređenju sa filtriranjem

Isticanje je filtriranje; označava šta je već u prikazu. Sa druge strane, filtriranje, uklanja podatke. Ali isticanje blisko integrisan sa filtriranjem – isticanje često rezultat unakrsno filtriranje. U zavisnosti od toga koju vizuelizaciju je izvor (uraditi isticanje teksta ili filtriranje) i vizuelizacije koja je ciljna (koji se istaknuta ili filtrira), cilj vizuelizacije će biti filtrirane ili istaknuta. Ako bude istaknuta, to se ponekad naziva 1. Isticanje unakrsno.

Filtriranje u programskom dodatku Power View

Dodavanje isticanja

Na Power View listu sa grafikonom i bar još jednim grafikonom ili mapom, izaberite najmanje jednu traku ili isečak na grafikonu.

Koristite taster Ctrl i klik na taster miša da biste izabrali više vrednosti. Da biste uklonili isticanje, kliknite unutar izvorne vizuelizacije, ali ne na vrednost.

Na primer, kad izaberete traku u grafikonu (unakrsno filtriranje), drugi povezani grafikoni i mape na tom listu se ističu.

  • U ovom listu se izborom više vrednosti na trakastom grafikonu ističu stubičasti grafikon, kružni grafikon i mapa.

  • Kada se isticanje ne primenjuje na sve kolone ili isečke grafikona, prethodne vrednosti su i dalje prikazane, nedostupne, pa možete videti celu sliku – a ne samo vrednosti na koje je isticanje uticalo.

  • Čak su i dalje prikazane i kolone bez isticanja. To omogućava da se vide slučajevi kada izabrana stavka iz izvorne vizuelizacije nije predstavljena u ciljnoj vizuelizaciji.

    Isticanje u programskom dodatku Power View

Isticanje grafikona sa skupovima prosečnih vrednosti

Kad imate vizuelizaciju sa prosečnim vrednostima, ponekad je istaknuti izbor viši od prosečne vrednosti. Ovaj stubičasti grafikon prikazuje prosečnu površinu zemalja/regiona učesnika, po godinama. Površina Sjedinjenih Država je veća od prosečne vrednosti, pa kad kliknete na „SAD“, istaknuta traka se crta uža, tako da i dalje možete videti nedostupnu traku ukupnih vrednosti.

Isticanje prosečnih vrednosti u programskom dodatku Power View

Takođe pogledajte

Filtriranje i isticanje u programskom dodatku Power View

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×