Isticanje beležaka u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako volite da ističete smislene odeljke u papirnim beležnicama, na sličan način možete da koristite marker u programu OneNote 2016 da biste istakli beleške.

 1. Izaberite reči koje želite da istaknete.

 2. Na kartici Početak kliknite na dugme Boja za isticanje teksta.

Napomena : Marker u meniju „Početak“ razlikuje se od alatke za crtanje koja obuhvata opcije markera. Marker ističe reči koje ste već ste otkucali. Alatka za crtanje vam omogućava da crtate pomoću brojnih različitih „olovaka“i „četkica“, uključujući markere. Da biste saznali kako da koristite alatku za crtanje, pročitajte članak Crtanje i skiciranje beležaka na stranici. Da biste isključili marker za crtanje, u meniju Crtanje kliknite na dugme Tip.

Vrh stranice

Promena boje isticanja

Možete da promenite boju isticanja u bilo kom trenutku.

 1. Na kartici Početak kliknite na strelicu pored dugmeta Boja za isticanje teksta, a zatim izaberite boju isticanja teksta.

  Snimak ekrana dugmeta „Boja za isticanje teksta“ u programu OneNote 2016.

 2. Izaberite reči koje želite da istaknete, a zatim kliknite na dugme Boja za isticanje teksta. Ako ste već istakli reči, ponovo ih izaberite, a zatim izaberite boju markera u koju želite da promenite.

Vrh stranice

Uklanjanje isticanja teksta

Ako više ne želite da neki tekst bude istaknut, možete da uklonite isticanje teksta.

 1. Izaberite istaknute reči.

 2. Na kartici Početak kliknite na strelicu pored dugmeta Boja za isticanje teksta i odaberite stavku Bez boje.

Saveti : 

 • Da biste brzo uklonili sva markiranja svih boja (ili kombinacija boja) iz pasusa beležaka, izaberite ceo pasus, kliknite na strelicu pored dugmeta Boja markiranja teksta i izaberite stavku Bez boje.

 • Još brži način za isticanje više beležaka jeste korišćenje tasterske prečice CTRL+ALT+H nakon izbora. Ova prečica primenjuje trenutnu boju iz sa dugmeta Boja za isticanje teksta.

 • Kliknite dvaput na reč da biste je brzo izabrali. Da biste izabrali ceo pasus, kliknite triput na bilo koju reč u njemu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×