Ispravljanje nedosledno formule

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Indikator greške se pojavljuje kada formula se ne podudara sa obrascem drugih formula u blizini. Ovo nije uvek znači da formula nije u redu. Ako se formula nalazi u redu, što referenca ćelije dosledne često rešava problem.

Na primer, da biste pomnožili kolonu A po koloni B, formule su A1 * B1, A2 * B2, A3 * B3, i tako dalje. Ako sledeću formulu posle A3 * B3 je A4 * B2, Excel identifikuje kao nedosledno formulu, jer da biste nastavili sa obrascem, formula bi trebalo da bude A4 * B4.

 1. Kliknite na ćeliju koja sadrži indikator greške i pogledajte polje za formulu da biste potvrdili da su reference ćelije ispravne.

 2. Kliknite na strelicu pored dugmeta koja se pojavljuje.

  Nedosledno formula u C4 mac_inconsistent_formula

  U priručnom meniju prikazuje opcije koje su dostupne da rešite ovo upozorenje.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

Izaberite

Radnja

Kopiranje formule iz iznad

Proverite formulu dosledne kopiranjem obrazac iz ćelije iznad. U našem primeru formula postaje A4 * B4 da se podudara sa obrascem A3 * B3 iz prethodne ćelije.

Zanemari grešku

Uklonite indikator greške, na primer, ako nedoslednosti u formuli je namerno ili u suprotnom prihvatljivi.

Uređivanje u polju za formulu

Pregledajte sintaksu formule i potvrdite da su reference ćelija koje ste pisali.

Opcije provere grešaka

Izaberite tipove grešaka koje želite da Excel da biste označili zastavicom. Na primer, ako ne želite da vidite indikatori grešaka za nedosledno formule, opozovite izbor u polju za potvrdu Zastavica formule koje nisu u skladu sa formulama u susedne ćelije .

Saveti : 

  • Da biste ignorisali indikatori grešaka za više ćelija odjednom, izaberite opseg koja sadrži greške koje želite da zanemarite. Dalje, kliknite na strelicu pored dugmeta koji se pojavio Nedosledno formule upozorenje dugme i u priručnom meniju izaberite stavku Zanemari grešku.

  • Da biste ignorisali indikatora greške u celu listu, prvo kliknite na ćeliju koja sadrži indikator greške. Pritisnite kombinaciju tastera KOMANDA + A da biste izabrali list. Dalje, kliknite na strelicu pored dugmeta koji se pojavio Nedosledno formule upozorenje dugme i u priručnom meniju izaberite stavku Zanemari grešku.

Takođe pogledajte

Otkrivanje grešaka u formulama

Skrivanje vrednosti grešaka i indikatora greške

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×