Ispravljanje greške #NULL!

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ova greška se prikazuje kada koristite neispravan operator opsega u formuli ili kada koristite operator preseka (razmak) između referenci opsega za navođenje preseka dva opsega koji se ne ukrštaju. Presek predstavlja tačku u radnom listu u kojoj se ukrštaju podaci iz više opsega.

Ako ste koristili neispravan operater opsega, uverite se da koristite:

  • Dvotačku (:) za razdvajanje prve ćelije od poslednje ćelije kada referirate na kontinuirani opseg ćelija u formuli. Na primer, SUM(A1:A10) se odnosi na opseg koji uključuje ćelije od A1 do A10.

  • Zarez (,) kao operator unije kada upućujete na dve oblasti koje se ne seku. Na primer, ukoliko formula sabira dva opsega, uverite se da su ta dva opsega razdvojena zarezom (SUM(A1:A10,C1:C10)).

Ako dobijete ovu grešku jer ste koristili razmak između opsega koje se ne ukrštaju, promenite reference tako da se opsezi ne ukrštaju.

Na primer, u formuli =CELL(„adresa”,(A1:A5 C1:C3)), opsezi A1:A5 i C1:C3 se ne ukrštaju, a formula daje grešku #NULL!. Ako ovu formulu promenite u =CELL(„adresa",(A1:A5 A3:C3)), funkcija CELL daje adresu ćelije na kojoj se dva opsega ukrštaju – ćelija A3.

Savet : Ako je u programu Excel uključeno proveravanje grešaka, možete da kliknete na dugme Slika dugmeta pored ćelije da biste prikazali grešku. Izaberite stavku Prikaži korake u proračunu ako je dostupna, a potom izaberite odgovarajuće rešenje za vaše podatke.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×