Isključivanje ili deinstaliranje usluge OneDrive

Isključivanje ili deinstaliranje usluge OneDrive

Ako ne želite da koristite OneDrive, najlakše rešenje je da raskinete vezu. 

Napomena : Nećete izgubiti datoteke ili podatke tako što ćete onemogućiti ili deinstalirati OneDrive na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na sajtu OneDrive.com.

Raskidanje veze sa uslugom OneDrive

 1. Na sistemskoj traci pri dnu ekrana „Windows“, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive . Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone da biste pronašli OneDrive.

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

 2. Kliknite na dugme Postavke i na kartici Nalog , kliknite na dugme Raskini veze sa ovim računarom, a zatim na Raskini vezu sa nalogom.

Skrivanje ili deinstaliranje usluge OneDrive

U nekim verzijama operativnog sistema Windows, takođe možete da sakrijete ili deinstalirate OneDrive. Takođe možete da deinstalirate OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje sa Android i iOS uređaja.

OneDrive je ugrađen u neke verzije operativnog sistema Windows, tako da ga nije moguće deinstalirati. Ali možete da ga sakrijete i zaustavite proces sinhronizacije, pa će ostati sakriven. Da biste to uradili, isključite sve OneDrive postavke i uklonite fasciklu OneDrive iz istraživača datoteka.

Windows 10

 1. Na sistemskoj traci pri dnu ekrana „Windows“, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive. Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone da biste pronašli OneDrive.

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

 2. Izaberite stavku Postavke i na kartici Postavke opozovite izbor u svim poljima za potvrdu u okviru Opšte.

 3. Na kartici Automatsko čuvanje postavite liste Dokumenti i slike na opciju Samo ovaj računar i opozovite izbor u ostalim poljima za potvrdu.

 4. Na kartici Nalog izaberite stavku Odaberite fascikle.

 5. U okviru Sinhronizovanje OneDrive datoteka sa ovim računarom potvrdite i opozovite izbor u polju za potvrdu Sinhronizuj sve datoteke i fascikle u mojoj usluzi OneDrive. (Prvim klikom izabraćete sva polja, a drugim ćete opozvati njihov izbor.) Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili okvir i vratili se na postavke.

  Ovim korakom uklanjaju se sve OneDrive datoteke sa računara, ali ostaju u usluzi OneDrive.com.

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izmene u okviru Postavke.

 7. Ponovo otvorite okvir Postavke: Na sistemskoj traci kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive i izaberite stavku Postavke. Na kartici Nalog izaberite stavku Raskini vezuOneDrive. Zatvorite okvir Dobro došli uOneDrive koji se pojavio.

 8. Otvorite istraživač datoteka, kliknite desnim tasterom miša na OneDrive, a zatim odaberite stavku Svojstva.

  Na kartici Opšte, pored stavke Atributi, potvrdite izbor u polju za potvrdu Skriveno. Tako ćete sakriti OneDrive u istraživaču datoteka.

 9. Još jednom se vratite na sistemsku traku, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive i izaberite stavku Izađi. Tako ćete ukloniti ikonu OneDrive sa sistemske trake.

Windows 8.1

 1. U meniju Start računara pritisnite i držite pločicu OneDrive ili kliknite na nju desnim tasterom miša, a zatim dodirnite stavku Otkači sa početnog ekrana ili je izaberite.

 2. Idite do postavki računara koristeći pločicu Postavke računara u meniju Start ili brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim dodirnite stavku Promena postavki računara.

 3. U okviru Postavke računara dodirnite stavku OneDrive ili kliknite na nju.

 4. Na kartici Skladište datoteka isključite prekidač Podrazumevano čuvaj dokumente u usluzi OneDrive.

 5. Na kartici Snimci kamere izaberite stavku Ne otpremaj fotografije i isključite prekidač Automatski otpremi video zapise u OneDrive.

 6. Na kartici Sinhronizovanje postavki, u okviru Sinhronizovanje postavki sa uslugom OneDrive isključite prekidač Sinhronizuj postavke na ovom računaru.

 7. Na kartici Ograničena veza isključite sve prekidače.

 8. Da biste sakrili OneDrive u istraživaču datoteka, otvorite istraživač datoteka i na listi fascikli sa desne strane kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  Na kartici Opšte, pored stavke Atributi potvrdite izbor u polju za potvrdu Skriveno.

Aplikacija OneDrive dolazi uz Windows 8.1 i Windows RT 8.1 i ne može se deinstalirati, ali možete da deinstalirate OneDrive iz operativnog sistema Windows 7, Windows Vista i nekim verzijama operativnog sistema Windows 10. OneDrive se ne može deinstalirati sa Windows 10 telefona.

Ako se deinstalira, fascikla OneDrive će prestati da se sinhronizuje, a sve datoteke ili podaci koje imate u usluzi OneDrive i dalje će biti dostupni kada se prijavite na OneDrive.com.

Windows 10

 1. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte „Programi“, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe.

 2. U okviru Aplikacije i funkcije pronađite i izaberite stavku Microsoft OneDrive, a zatim stavku Deinstaliraj. Ako se bude tražila administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Windows 7 ili Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte Programi, a zatim na listi sa rezultatima izaberite stavku Programi i funkcije.

 2. Izaberite stavku MicrosoftOneDrive, a zatim stavku Deinstaliraj. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Android uređaji

 1. Idite na Postavke i izaberite stavku Skladište/Memorija

 2. Izaberite stavku OneDrive i dodirnite Deinstaliraj.

iOS uređaji

 1. Idite na Početni ekran, dodirnite i zadržite prst na ikoni aplikacije OneDrive

 2. Dodirnite X u gornjem levom uglu ikone aplikacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Pronađite pomoć u vezi sa slanjem e-poruke timu za podršku usluge OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×