Instaliranje programa Project

Izaberite verziju programa Project za korake za instalaciju.

Preuzimanje i instaliranje programa Project 2013 2016 (1 korisnik i 1 računar)

Ako imate jednokratnu kopiju programa Project 2013 ili 2016, pratite ove korake da biste ga instalirali.

Važna napomena za Office 365 pretplate:    Od 30. juna 2017. više ne možete da povežete Project 2013 sa Project Online. Saznajte više o Project Online zahtevima klijenata.

Pre pokretanja instalacije proverite da li imate sve što je neophodno za pokretanje programa Project Online klijent radne površine:

 1. Kada dovršite kupovinu preuzimanja softvera, morate da kliknete na dugme Nastavi na Office.com da biste preuzeli softver. Dugme Nastavi na Office.com možete pronaći u e-poruci sa potvrdom.

  Napomena: Ako ste poštom dobili karticu sa šifrom proizvoda, unesite šifru proizvoda koja se nalazi na poleđini kartice na adresi https://setup.office.com/ i pratite uputstva sa kartice.

 2. Kada kliknete na dugme Nastavi na Office.com, bićete usmereni na prilagođenu Microsoft Office lokaciju da biste se registrovali ili prijavili pomoću Microsoft naloga.

  Napomena: Ako imate instaliran i Office, istu e-adresu i lozinku Microsoft naloga možete da koristite za instaliranje programa Project.

 3. Izaberite željenu zemlju i jezik.

 4. Na stranici Moj nalog izaberite stavku koju želite da instalirate.

  Ako ste već preuzeli šifru proizvoda i treba da se prijavite na Moj Office nalog kako biste instalirali ili ponovo instalirali program Project, idite na lokaciju www.office.com/myaccount. Prijavite se pomoću Microsoft nalog. Ovo su e-adresa i lozinka koje ste povezali sa svojom kopijom programa Project.

 5. Kliknite na dugme Instaliraj da biste započeli preuzimanje.

 6. U zavisnosti od pregledača, idite na iskačući prozor instalacije koji će se pojaviti i izaberite stavku Pokreni (u programu Internet Explorer), Podesi (u programu Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Instalacija započinje.

 7. Počnite odmah da koristite Project tako što ćete ga otvoriti. U većini slučajeva Project se aktivira kada ga pokrenete i pristanete na uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

Preuzimanje i instaliranje programa Project Online klijent radne površine

Da li ste spremni da počnete da radite pomoću pretplate na Project Online klijent radne površine?    Evo kako da ga instalirate uz nekoliko saveta koji će vam pomoći da napravite prve korake.

Pre pokretanja instalacije proverite da li imate sve što je neophodno za pokretanje programa Project Online klijent radne površine:

 • Kakav hardver i softver su mi neophodni?    

 • Da li to mogu da instaliram na Mac računaru?    Kratak odgovor na ovo je ne. Nešto duži odgovor je donekle, ali za to su neophodni neki dodatni koraci. Pročitajte ovu objavu na blogu podrške za Project da biste dobili više informacija.

  Još jedna opcija koju bi trebalo da proverite jeste Project Online za alatke za upravljanje projektom zasnovane na pregledaču koje mogu da urade mnogo istih stvari kao Project Online klijent radne površine, uz dodatne funkcije za saradnju kao što su vremenski definisani rasporedi i lokacije projekta koje pomažu timu da radi zajedno.

  Napomena: Project Online zahteva odvojenu licencu od programa Project Online klijent radne površine.

 1. Ako ste pretplaćeni na Project Online klijent radne površine, počnite tako što ćete otići ovde.

  Da biste isprobali besplatnu probnu verziju ili kupili Project Online klijent radne površine, idite ovde.   

  Napomena: Ne vidite Project Online klijent radne površine?    Zamolite administratora da vam dodeli licencu. Ako ste administrator, pratite korake iz članka Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365 kako biste korisnicima omogućili da instaliraju Project.

 2. Odaberite jezik, a zatim kliknite na dugme Instaliraj.

  Instaliranje
 3. Kliknite na dugme Pokreni.

  Odaberite stavku „Pokreni“
 4. Kliknite na dugme Da kako biste omogućili pokretanje instaliranja.

  Možda ćete morati da zatvorite neke programe pre nego što nastavite sa instaliranjem.

Instaliranje se odvija u pozadini.    Znaćete da se Project Online klijent radne površine instalira kada vidite ovakvo obaveštenje:

Obaveštenje o instalaciji

Kada se instalacija završi, videćete drugo obaveštenje i možete da počnete sa istraživanjem!

Mapa projekta

Da li ste spremni da saznate više?    Pogledajte vodič za upravljanje projektom da biste dobili širu sliku učenja o programu Project Online klijent radne površine. Odnosno, možda jednostavno želite da napravite projekat, dodate zadatke i dodate osobe da biste obavili posao.

Ako imate saradnike koji koriste Project Online, koji takođe treba da instaliraju Project Online klijent radne površine, lak način za odlazak na stranicu za preuzimanje jeste da kliknete na dugme Preuzmi Project za Office 365 u veb segmentu Prvi koraci uz Project Web App, u programu Project Online.

Zapamtite, samo one osobe koje imaju Project Online klijent radne površine licencu mogu da ga instaliraju i koriste. Ako ste administrator, saradniku možete da dodelite licence ili poništite dodelu za njih odnosno da kupite dodatne licence ako su vam potrebne.

Ako ste instalirali verziju 2016 programa Project, ali želite da se vratite na Project 2013, pročitajte odeljak Ponovno instaliranje programa Project 2013 u članku Kako da ponovo instaliram Office 2013 posle nadogradnje na Office 2016 pomoću usluge Office 365 za preduzeća?.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako još niste pronašli odgovore koji su vam potrebni, pokušajte da tražite sadržaj na lokaciji support.office.com ili da pretražite listu tema u Project centru za pomoć.

Objavljivanje pitanja i problema na diskusionom forumu takođe može da bude korisno. Diskusioni forumi za Project obično su veoma aktivni i zato su odličan resurs za pronalaženje drugih korisnika koji su možda rešavali slične probleme ili su se našli u istoj situaciji.

Ne možete da pronađete ono što tražite? Isprobajte forume.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×