Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih Office 2010 programa i komponenti

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kad instalirate Microsoft Office programski paket, možda ćete želeti da prilagodite instalaciju tako da obuhvata određene Office programe ili komponente.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih Office programa

Deinstaliranje sistema Office

Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih komponenti Office programa

Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih Office programa

Ako želite da instalirate samo određene programe iz Office programskog paketa – na primer, ako imate Office Home and Business i želite da instalirate Word, Excel, PowerPoint i Outlook, ali ne i OneNote – možete da odaberete prilagođenu instalaciju za vreme instalacije.

 1. Započnite instalaciju Office programskog paketa.

 2. U dijalogu Odaberite željenu instalaciju kliknite na dugme Prilagodi.

 3. Na kartici Opcije instalacije kliknite desnim tasterom miša na programe koje ne želite instaliran, a zatim izaberite stavku Nedostupno  Nije dostupno   .

 4. Kliknite na dugme Instaliraj odmah da biste dovršili prilagođenu instalaciju.

Važno : Ne možete da uklonite Office programe pojedinačno, kada je instaliran na paketu. Morate da deinstalirate Office potpuno i zatim ga ponovo instalirate pomoću prilagođene instalacije, pratite korake navedene iznad.

Deinstaliranje sistema Office

 1. U meniju Start izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Windows 7 i Windows Vista     Izaberite stavku Programi, a zatim stavku Programi i funkcije. Kliknite na ime Office programskog paketa koji želite da uklonite i kliknite na dugme Deinstaliraj.

   Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Programi i funkcije. Kliknite na ime Office programskog paketa koji želite da uklonite i kliknite na dugme Deinstaliraj.

  • Microsoft Windows XP     Izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe, a zatim stavku Promeni ili ukloni programe. Kliknite na ime Office programskog paketa koji želite da uklonite i kliknite na dugme Deinstaliraj.

   Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Dodaj ili ukloni programe, kliknite na ime Office programskog paketa koji želite da uklonite i kliknite na dugme Deinstaliraj.

 3. Sledite odzive da biste dovršili uklanjanje.

  Da biste saznali više, pogledajte članak Popravljanje ili uklanjanje sistema Office.

Vrh stranice

Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih komponenti Office programa

Kad prvi put pokušate da koristite neku funkciju koja još nije instalirana, Office obično automatski instalira funkciju.

Ako se željena funkcija ne instalira automatski, izvršite sledeće radnje:

 1. Izađite iz svih programa.

 2. U operativnom sistemu Microsoft Windows kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Windows 7 i Windows Vista     Izaberite stavku Programi, a zatim stavku Programi i funkcije. Kliknite na ime Microsoft Office programskog paketa ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

   Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Programi i funkcije. Kliknite na ime Microsoft Office programskog paketa ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

  • Microsoft Windows XP    Izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe, a zatim stavku Promeni ili ukloni programe. Kliknite na ime Microsoft Office programskog paketa ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

   Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Dodaj ili ukloni programe, kliknite na ime Microsoft Office programskog paketa ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

 4. U dijalogu Podešavanje sistema Office izaberite stavku Dodaj ili ukloni funkcije i kliknite na dugme Dalje.

 5. Izaberite opcije prilagođene instalacije koje želite:

  • Kliknite na znak plus (+) da biste razvili fasciklu i videli više funkcija.

  • Simbol pored svake funkcije podrazumevano naznačava njen način instalacije. Način instalacije svake funkcije možete da promenite tako što ćete kliknuti na njen simbol, a zatim iz liste koja će se pojaviti izabrati drugi simbol. U nastavku članka možete pročitati simbole i njihova značenja:

   Pokreni sa mog računara Pokreni sa mog računara     Funkcija biće instalirana i uskladištena na čvrstom disku nakon završetka instalacije. Potfunkcije neće biti instaliran i uskladištene na čvrstom disku. 

   Pokreni sa mog računara Pokreni sve sa mog računara     Funkcija i sve njene potfunkcije će biti instalirana i uskladištena na čvrstom disku nakon završetka instalacije. 

   Funkcija „Instaliraj pri prvoj upotrebi“ Instaliraj pri prvoj upotrebi     Funkcija će biti instalirana na čvrstom disku, kada prvi put koristite funkciju. U tom trenutku, možda će biti potrebno pristup CD ili mrežnom serveru koji ste prvobitno instalirali. Ova opcija možda neće biti dostupna za sve funkcije. 

   Nedostupno Nije dostupno     Funkcija neće biti instalirana zato što nije dostupna. 

  • Ako neka funkcija sadrži potfunkcije, simbol sa belom pozadinom naznačava da ta funkcija i sve njene potfunkcije koriste isti instalacioni metod. Simbol sa sivom pozadinom naznačava da ta funkcija i sve njene potfunkcije koriste kombinaciju instalacionih metoda.

  • Za pregled funkcija i promenu njihovih karakteristika možete da upotrebite i tastaturu. Koristite tastere STRELICA NAGORE i STRELICA NADOLE da biste izabrali željene funkcije. Koristite taster STRELICA NADESNO da biste razvili funkciju koja sadrži nekoliko potfunkcija. Koristite taster STRELICA NALEVO da biste skupili razvijenu funkciju. Kad izaberete funkciju koju želite da promenite, pritisnite taster RAZMAKNICA da biste prikazali meni sa izborom opcija za instalaciju. Koristite taster STRELICA NAGORE i taster STRELICA NADOLE kako biste izabrali željene opcije za instalaciju, a zatim pritisnite taster ENTER.

 6. Postupite na neki od sledećih načina kada završite sa biranjem željenih opcija za prilagođavanje instalacije:

  • Kliknite na dugme Nadogradi. Ovo dugme se pojavljuje u slučaju da se instalacijom otkrije prethodna verzija istog programa sistema Office na računaru.

  • Kliknite na dugme Instaliraj odmah. Ovo dugme se pojavljuje u slučaju da se instalacijom ne otkrije prethodna verzija istog programa sistema Office na računaru.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×