Instaliranje i korišćenje različitih verzija sistema Office na istom računaru

Ako želite da instalirate i pokrećete više verzija sistema Office na istom računaru, evo nekih saveta koji će pomoći da izbegnete većinu grešaka podešavanja:

  • U većini slučajeva ne možete da pokrenete Office 2016 i Office 2013 na istom računaru. Izuzetak od ovog pravila je ako je Office instaliran pomoću MSI-a. Pročitajte članak Kako se koriste Office 2013 paketi i programi (MSI primena) na računaru koji koristi drugu verziju sistema Office.

  • U sistemu Office 2016 ne možete da pokrenete određene samostalne Office 2013 aplikacije na istom računaru, a ako pokušate da instalirate Office 2016, možda ćete videti ovu grešku, „Sačekajte, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“. Do ovoga može doći ako imate samostalnu aplikaciju verzije 2013 (na primer, Word 2013) instaliranu na računaru, ali je novija verzija aplikacije (Word 2016) već uključena u Office 2016 paket koji pokušavate da instalirate. U ovom slučaju, samostalna verzija programa Word 2013 će biti uklonjena.

    Međutim, ako je samostalna 2013 aplikacija (kao što je Project 2013) instalirana na računaru, a ova aplikacija nije deo Office 2016 programskog paketa koji pokušavate da instalirate, 2016 programski paket će se uspešno instalirati, dok će Project 2013 ostati instaliran na računaru.

  • Ne podržavamo upotrebu više verzija sistema Office na verzijama operativnog sistema Windows koje imaju omogućene usluge udaljene radne površine (RDS). Pogledajte odeljak Nema podrške za više verzija sistema Office instaliranih na računaru pomoću usluge terminala.

  • Prvo instalirajte starije verzije sistema Office. Na primer, instalirajte Office 2010 pre nego što instalirate Office 2016 (ili Office 2013).

  • Uverite se da su sve verzije sistema Office 32-bitne ili 64-bitne. Ne možete da ih mešate.

Imajte na umu da, čak i ako pratite ove preporuke, i dalje možete da naiđete na probleme ako koristite dve verzije sistema Office na istom računaru. Ako odlučite da ne zadržite obe verzije i da deinstalirate raniju verziju, možda ćete morati da popravite preostalu verziju da biste se uverili da veze datoteka ispravno funkcionišu.

Detaljne i uporedne informacije o instalaciji potražite u članku:

Srodne teme

Greška „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“
Office instaliran uz „Klikni i pokreni“ i Windows Installer na istom računaru nije podržan
Informacije o tome kako da koristite Office 2013 pakete i programe (MSI primena) na računaru koji radi pod drugom verzijom sistema Office

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×