Informacije o funkciji Yammer Online sada

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o funkciji Online sada u usluzi Yammer. Da sadrži savete o tome kako da koristite na mreži sada i listu najčešće postavljana pitanja (najčešća pitanja). 

Procedura

Pregled

Sada daje Yammer korisnici novi, brži način da počne razgovore sa svojim kolegama. Bez obzira na to gde se nalazite u usluzi Yammer, možete da se povežete na mreži sada u donjem desnom uglu ekrana. 

Zato što Online sada poruka izgledati kao privatne poruke funkcija, svi razgovori automatski se čuvaju u prijemnom poštanskom sandučetu. To znači da možete pretraživati, upravljanje porukama, prikazivanje prethodnih razgovora i slanje nove poruke u prijemnom poštanskom sandučetu. 
 

Primarni funkcije

Sledeća lista rezimira primarni funkcije na mreži sada. 

Funkcija

Opis

Spisak kontakata

Prikaz liste od vaših kolega na Yammer: 

 • Indikatori prisutnosti: Pogledajte ko je na mreži (zelena tačka), van mreže (sivo tačke), ili na mobilnom uređaju (ikona "telefon").

 • Traka za pretragu: Brzo pronašli saradnicima u svom spisku kontakata.

 • Relevantne kontakti: Lista kontakata prikazuje osam najbitniji saradnicima redosleda važnost.

 • Konstante dostupnost: Kontakt liste poruka u prozorima i zadržava na svakoj stranici Yammer. Možete lako da smanjite windows tako što ćete kliknuti na vrh liste kontakata.

Postavke

 • Zvuci: Omogući ili onemogući zvuk obaveštenja za nove poruke i novih učesnika.

 • Sakrij poruke: Online sada poruke neće da se otvore nova poruka operativnog sistema windows. Umesto toga, poruke se šalju direktno u prijemno poštansko sanduče. Bilo koji postojeći razmenu windows će biti zatvorene.

Pristup poštanskom sandučetu

 • Istorija poruka: Sve na mreži sada razgovori se čuvaju u prijemno poštansko sanduče za buduću referencu.

 • Slanje poruka: Učesnike da odgovorite na razgovore putem svoje prijemno poštansko sanduče.

 • Pretraga: Brzo pronađite i ukazuju na mreži sada razgovore.

Više korisnika razgovora

Dodavanje saradnika u razgovor u bilo kom trenutku. Novi učesnici mogu videti sve prethodne poruke u razgovoru za trenutnu kontekst.

Praćenje razgovora

Upravljanje razgovorima dok možete uštedeti prostor na ekranu. Dobijanje obaveštenja o novim porukama.

Kako se koristi na mreži odmah

Spisak kontakata

Možete da pronađete na mreži sada spisak kontakata u donjem desnom uglu Yammer. Spisak kontakata prikazuje osam kolege sa kojima vršite interakciju najviše na Yammer, sortirani po važnost. Ako želite da pronađete saradnika koji se ne prikazuje, otkucajte njegovo ili njeno ime na traci za pretragu na vrhu liste kontakata. 

Indikatori prisutnosti

Pored imena svakog saradnika je ikona koja prikazuje svoje prisustvo na mreži Yammer. Zelena tačka ukazuje da je saradnika na mreži, sivom tačke ukazuje na to da je van mreže i telefona Ikona ukazuje na to da je ta osoba pomoću mobilnog uređaja.

Kako da započnem razgovor

Da biste započeli razgovor, izaberite ime svog saradnika da biste pokrenuli razmenu prozora i započinjanje razgovora. Možete poruka van mreže saradnicima. Međutim, poruka će ići direktno u svoje prijemno poštansko sanduče.

Kako da dodate učesnika u razgovor

Da biste dodali učesnika u razgovor, kliknite na dugme sa znakom plus (+) prijavite se u gornjem desnom uglu prozora za poruke. Otkucajte ime svog saradnika da biste ga dodali u razgovor.  

BELEŠKU: Saradnika koji se dodaje može da vidi sve poruke koje su poslate u razgovoru.
 

Sada postavke na mreži


Kada kliknete na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu prozora na mreži sada, prikazane su sledeće postavke:

 • Zvuci: Omogućavanje ili onemogućavanje zvukove za nove poruke i novih učesnika.

 • Sakrivanje poruke: Izaberite ovu opciju ako ne želite da vidite nove Online sada poruke. Sve nove Online sada poruke koje se šalju direktno ćete otići na prijemno poštansko sanduče, a na mreži sada se neće otvoriti novu Online sada operativnog sistema windows. Sve postojeće Online sada windows će biti zatvoreni.

Najčešća pitanja (najčešća pitanja)

P: da li na mreži sada interakcijom sa moje prijemno poštansko sanduče?
A: online Now razgovori su uskladišteni u prijemnom poštanskom sandučetu. Ovo vam omogućava pretraživanje i reference razgovore u bilo kom trenutku. Razgovore možete treba odgovarati u prijemnom poštanskom sandučetu i će biti isporučen drugim učesnicima u razgovoru bez obzira na to da li su poruke u prijemnom poštanskom sandučetu učesnika ili u prozor za razmenu poruka.

P: koje saradnicima su prikazane u mreži sada?  
A: spisak kontakata prikazuje osam najbitniji saradnicima i je zasnovan na Yammer aktivnosti. Možete da koristite trake za pretragu na vrhu liste kontakata da biste pronašli saradnika koji nisu prikazani.

Q: Zašto pokazuje samo osam osobama na mreži? Kako mogu da vidim da li su drugi korisnici na mreži?
A: Online sada funkcijama osam najbitniji osoba za vas. Ako želite da vidite da li je neko drugi na mreži, otkucajte njegovo ili njeno ime na traci za pretragu. Zelena tačka ili indikatora prisutnosti, pojavljuje se pored imena, ako je ta osoba na mreži. 

P: kako su raspoređeni osobe na listi kontakata? Možete da promenite redosled?
A: spisak kontakata je poručili tako što ćete najbitniji saradnicima. Stoga, kolege sa kojima vršite interakciju najviše na Yammer će biti navedeni na vrhu i kolege sa kojima ređe interakciji će biti manji na listi. Ovo olakšava poruka te saradnika koji su vam najbitniji.

P: kada pošaljem poruku ponekad vidim „...” pre nego što se prikazuje poruku. Zašto je to znači da se jave?
A: ovo je indikator koje poruke se prenosi u primaoca.

P: kako se određuje prisutnosti?
A: prisutnosti određena je na sledeće načine:

 • Yammer otvori Veb lokaciju: na mreži

 • iPhone ili Android aplikacija je instalirana: Mobile

 • iPad aplikaciju je trenutno pokrenut: na mreži

 • iPad aplikacija je instalirana, ali nije pokrenut: Mobile

 • Yammer aplikacije radne površine je aktivan: na mreži

 • Uslovi koji su prethodno nisu navedene: van mreže


P: mogu li da postavim „Zauzet” ili „Nisam tu” statusi? Možete da prilagodite poruku o statusu?
A: kao od sada, ova funkcija nije dostupna. 

P: mogu se vratite na prošle razgovore imam?
O: da. Razgovori na mreži sada se čuvaju u prijemno poštansko sanduče za referencu u bilo kom trenutku.  

P: mogu da prikažem Online sada na bilo kojoj stranici u usluzi Yammer?
O: da. Bez obzira na stranici koja se nalazite na kontakt listu i poruku windows su dostupne u okviru Yammer. Ovo potvrđuje da uvek mogu da započnem razgovor. 

P: Ako dodam učesnika u razgovor na mreži sada, on ili ona videće prethodne poruke u razgovoru?
O: da. Učesnik može da vidi sve prethodne poruke u razgovoru. Ovo funkcioniše kao i da ste je dodali novi učesnika u poruku privatno. Ovo omogućava novih učesnika da biste došli do i dobiju trenutni kontekst kada su se pridruži razgovoru.

Q: Zašto da otvorite više prozora za razmenu poruka sa ista osoba?
A: svakom prozoru predstavlja odvojenih razgovora sa osobom. Ovo je namenjena i omogućava vam da razlikujete razgovore o različitim temama, čak i ako su te razgovore sa ista osoba. Svakom prozoru će biti sačuvana kao odvojenih razgovora u prijemnom poštanskom sandučetu.

Q: Zašto mogu da vidim van mreže osobe u moj Online sada spisak kontakata?
O: vašem Online sada obratite liste prikazuje prvih osam najbitniji saradnicima za vas i možete da vidite da li su na mreži. Neke od ovih saradnicima možda neće biti odmah dostupni na Yammer i pojaviće se na status van mreže (sivo ikona) ili mobilni statusa (ikona "telefon").

P: koliko razmenu operativnog sistema windows da otvorite imaju u isto vreme.
A: možete imati onoliko windows otvoren kao može da stane u širinu pregledača. Sa najčešći pregledača i rezolucija, to je obično otprilike tri operativnog sistema windows. Možete da nastavite da imaju dodatne Online sada razgovore. Sve dodatne windows će biti poslata razgovora praćenje. Ovo je ikonu u donjem levom uglu ekrana. Razgovor praćenje će prikazati sve nove poruke koje se pojavljuju u skrivene windows i kliknuti na ikonu će vam omogućiti možete se prebacivati između razgovora.

P: Šta radi sakrivanje poruke u postavkama liste kontakata?
A: sada poruke neće se pojaviti u iskačućem prozoru na ekranu. Umesto toga, sve poruke će biti poslata direktno u prijemno poštansko sanduče. 

BELEŠKU: Započinjanje novog Online sada Razgovori će isključite postavku Sakrivanje poruke .

P: mogu li da onemogućim Online sada novu poruku nove učesnika zvuka?
O: da. Možete da onemogućite zvukovi tako što ćete kliknuti na ikonu zupčanika na listi kontakata i ako opozovete izbor u polju za potvrdu zvukovi .


Proizvode nezavisnih proizvođača koje ovaj članak govori o proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft daje bez garancija, podrazumevanu ili neku drugu za performanse ili pouzdanost tih proizvoda.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×