Identifikujte sumnjivim porukama Outlook.com ili u programu Outlook na Vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste sprečili phishing poruka dospe poštansko sanduče, Outlook.com i Outlook na vebu proverite da li pošiljalac koji kažu da su i označavanje sumnjivih poruka kao neželjene e-pošte.

Kako da identifikujete sumnjivu poruku u prijemnom poštanskom sandučetu?

Outlook.com i Outlook na vebu prikazuju indikatori kada pošiljalac poruke ili ne mogu da se identifikujete ili identitet se razlikuje od videćete od adresu.

 1. Vidite „?” na slici pošiljaoca

  Kada Outlook.com ili Outlook na vebu ne može da potvrdi identiteta pošiljaoca pomoću SPF, DKIM ili bilo koji drugi tehniku, to će biti prikazan „?” pošiljaoca fotografiju.

  Snimak ekrana znak pitanja na slici pošiljaoca

  Ne svaku poruku koju ne uspe da potvrde identitet je zlonamerni. Međutim, trebalo bi da pazite o interakcija sa porukama koje ne potvrđuju ako ne vidite pošiljaoca. Ili, ako prepoznate pošiljaoca koji obično nema na '?' u pošiljaoca sliku, ali odjednom početak vide, to može biti znak pošiljaoca koji se prevarantska.

 2. Adresu pošiljaoca razlikuje se od stavki koje se pojavljuju u adresi od

  Često, e-adresu u poruku vidite se razlikuje od videćete od adresu. Ponekad prevarantskih pokušajte da vas navede na pomisao koje je neko osim koji su pošiljalac.

  Kad Outlook.com i Outlook na vebu otkriti razlika između stvarnu adresu pošiljaoca i adrese na od adrese, pojaviće stvarni pošiljaoca pomoću putem oznaku, koji će biti podvučen.

  Snimak ekrana na putem oznake

  U ovom primeru, slanje domen „suspicious.com” je proveriti identitet, ali pošiljalac stavljate „unknown@contoso.com” od adresu.

  Ne svake poruke sa oznakom putem sumnjiva. Međutim, ako ne prepoznaje poruke sa oznakom putem , treba da bude u oprezni interakcija sa njima.

  U Outlook.com beta, možete zadržati pokazivač kursor iznad imena ili adrese na listi poruka da biste videli svoje e-adresu, bez potrebe da biste otvorili poruku pošiljaoca.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na ime pošiljaoca

Najčešća pitanja

Za „?” na slici pošiljaoca:Outlook.com i Outlook na vebu zahtevaju poruku za prosleđivanje SPF ili DKIM potvrde identiteta. Outlook na vebu ima dodatne unutrašnje logike za identifikovanje pošiljalaca. 

Za oznaku putem : Ako domen od adresu se razlikuje od imena domena u DKIM potpis ili na SMTP e-poruka od, prikazaće domena na jedan od ta dva polja (bila DKIM potpis).

Ne možete da zamenite ovih svojstava.

Za „?” na slici pošiljaoca: Kao pošiljaoca, trebalo bi da potvrde identitet poruku sa SPF ili DKIM.

Za oznaku putem : Kao pošiljaoca, uverite se da je domen u DKIM potpis ili na SMTP e-poruka od je isto kao ili je poddomena domena, od adresu.

Ne nužno. Pored SPF i DKIM, Outlook na vebu ima dodatne logike da potvrde identitet poruku. Pored toga, Outlook na vebu samo prikazuje ovih svojstava ako MX zapis primanju domena ukazuje na Outlook na vebui ima je usmerena u i odjavljivanje iz njega okruženje.

Srodne teme

Zaštitite Outlook.com naloga e-pošte
sprečavanja bezvredne e-pošte i neželjene e-pošte iz prijemnog poštanskog sandučeta na lokaciji Outlook.com
baviti zloupotreba, phishing, odnosno lažnog na lokaciji Outlook.com

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×