IMAP migracija u Office 365 centru administracije

Kada dodate korisnike u Office 365, možete da koristite Internet Message Access Protocol (IMAP) da biste migrirali e-poštu za te korisnike sa severa e-pošte omogućenih za IMAP.

Na sajtu Office 365 administrativni centar izaberite stavke Korisnici > Migracija podataka da biste pokrenuli migriranje e-pošte omogućene za IMAP. Stranica za migraciju e-pošte unapred je konfigurisana za migracije iz usluga Gmail, Outlook, Hotmail i Yahoo. Možete i da unesete ime IMAP servera i parametre veze da biste migrirali iz usluge e-pošte koja nije navedena.

Važno: Da biste mogli da koristite IMAP migraciju za korisnike, prvo morate da ih dodate u Office 365 zakupac. Uputstva potražite u članku Dodavanje korisnika u Office 365 za preduzeća.

Pre nego što migrirate, pročitajte odeljak Šta treba da znate o migraciji IMAP poštanskih sandučića u Office 365.

Da biste izvršili IMAP migraciju pomoću sajta Exchange centar administracije (EAC), pročitajte članak Migriranje drugih tipova IMAP poštanskih sandučića u Office 365.

Da biste migrirali Exchange poštu u Office 365, pročitajte članak Korišćenje ekspresne migracije za migriranje Exchange poštanskih sandučića u Office 365

Migracija IMAP poštanskih sandučića u Office 365

 1. Prijavite se u Office 365 centar administracije.

 2. Izaberite stavke Korisnici > Migracija podataka.

  Kontrolna tabla migracije podataka

  Otvara se kontrolna tabla Izbor usluge za prenos podataka.

  Izbor usluge e-pošte
 3. Dobavljač usluga je naveden:   

  • Odaberite dobavljača usluga e-pošte sa kog migrirate.

   Važno: 

   • Ako migrirate e-poštu iz usluge Gmail, morate da zamolite korisnike da naprave lozinku za aplikaciju koju treba da koristite umesto njihove lozinke naloga.

   • Ako migrirate e-poštu iz usluge Outlook.com ili Hotmail.com, morate da zamolite korisnike da podese verifikaciju u dva koraka i da nabavite lozinku za aplikaciju. Lozinku za aplikaciju koristite umesto njihove lozinke naloga kada uspostavljate vezu između usluge Outlook.com ili Hotmail.com i usluge Office 365.

  • Kada odaberete dobavljača usluga, stranica Izbor korisnika za početak migracije e-poruka navodi sve korisnike sa unapred popunjenim izvornim adresama e-pošte.

   Svi korisnici se navode sa unapred popunjenom e-adresom

  Dobavljač usluga nije naveden:   

  1. Odaberite stavku Drugi izvori e-pošte:

  2. Na stranici Izbor usluge za prenos podataka popunite odgovarajuće podatke o IMAP vezi da biste testirali vezu. Za to možete da koristite bilo koji nalog.

   Dolenavedeni primer je za domen usluge Google Apps koji se zove contoso.com i zato je ime IMAP servera imap.gmail.com.

   Pošto je to primer za Google Apps, imajte na umu da je lozinka šesnaestocifrena lozinka za aplikaciju za nalog e-pošte koja je uneta kako bi se potvrdila veza sa serverom.

   Važno: Ako migrirate e-poštu iz usluge Gmail Apps u kojoj posedujete domen, morate da zamolite korisnike da naprave lozinku za aplikaciju koju treba da koristite umesto njihove lozinke naloga.

   Unesite informacije o IMAP serveru i nalogu da biste se povezali
  3. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste testirali vezu. Kada se veza potvrdi, stranica Status migracije e-pošte navodi sve dodate korisnike sa adresom e-pošte koju ste pružili.

 4. Ovaj i sledeći koraci koriste se i kada je dobavljač usluga e-pošte naveden i kada je „Drugi“:   

  Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored korisnika čiju e-poštu želite da migrirate, a zatim popunite pseudonim e-pošte i lozinku (lozinku za aplikaciju ako migrirate poštu iz usluge Gmail ili Google Apps).

 5. Kada unesete neophodne informacije odaberite stavku Pokreni migraciju.

  Odaberite stavku „Započni migraciju“
 6. Status migracije biće jedan od sledećih:

  • Započinje

  • Na čekanju

  • Sinhronizovanje

  • Sinhronizovano

  Kada je status Sinhronizovano, IMAP migracija nastavlja da se povremeno sinhronizuje sa izvornom e-poštom dok ne odaberete stavku Zaustavi migraciju.

  Kada završite, odaberite stavku Zatvori vezu. To omogućava i da pokrenete novu migraciju ako želite da migrirate e-poruke i od drugih dobavljača usluga.

 7. Ako migrirate iz usluge Google Apps u kojoj posedujete domen, morate da ažurirate MX zapise za DNS kada završite migraciju e-pošte kako bi se pošta slala u Office 365 poštanske sandučiće, a ne u Google Apps. Ako migrirate iz drugog dobavljača IMAP usluga kod kog posedujete domen, pogledajte ova uputstva da biste pronašli dobavljača usluga domena.

  Ako ste migraciju izvršili u okviru podešavanja, možete da se vratite na podešavanje. Koraci za podešavanje vas vode kroz ažuriranje DNS zapisa.

Srodne teme

Priprema Gmail ili Google Apps naloga za povezivanje sa programom Outlook i uslugom Office 365
Priprema Outlook.com ili Hotmail.com naloga za IMAP migraciju

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×