Hvatanje povezanih beležaka u programu OneNote

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 


Pomoću povezanih beležaka, možete da usidrite OneNote na jednoj strani ekrana računara kako biste mogli da gledate Veb lokacije i programe na drugoj strani. Bila lakša za hvatanje beležaka na ovaj način, a ćete imati dodatne pogodnosti beleške automatski povezati sa sadržajem koji proučavate.

Povezane beleške programa Internet Explorer, Word, PowerPoint i druge OneNote stranice možete hvatati.

 1. Otvorite program iz kojeg želite da hvatate beleške:

  U programu Internet Explorer:

  • Uverite se da je komandna traka vidljiva. Ako nije, kliknite desnim tasterom miša na naslovnu traku, a zatim odaberite stavku Komandna traka.

  • Na traci sa menijima koja se pojavljuje, odaberite ikonu OneNote povezane beleške. Ako ne vidite ovu komandu, kliknite na mali simbol » na krajnjoj desnoj strani komandne trake da biste prikazali skrivene komande.

  U programu Word, PowerPoint ili OneNote:

  • Odaberite stavke Redigovanje > Povezane beleške.

 2. U dijalogu Izbor lokacije izaberite lokaciju za novu stranicu sa beleškama i kliknite na dugme U redu.

  Ako odaberete odeljak, nova stranica će biti napravljena u njemu. Ako odaberete postojeću stranicu, povezane beleške će biti dodate na tu stranicu.

 3. Sa desne strane prozora programa OneNote pomerite kursor na mesto gde želite da počnete da pravite povezane beleške.

Hvatajte beleške onako kako to inače radite. Tokom sesije pravljenja povezanih beleški, OneNote skladišti sličicu stranice, izvod teksta i vezu ka dokumentima i veb stranici koju ste koristili za pretragu, tako da se vraćate na izvorni sadržaj.

Napomena:  U bilo kom trenutku možete prestati da hvatate povezane beleške. U gornjem desnom uglu usidrenog prozora programa OneNote kliknite na ikonu sa alkom, a zatim odaberite stavku Zaustavi pravljenje povezanih beležaka.

Kada pomerate pokazivač miša preko pojedinačnih beležaka, videćete detalje povezane datoteke. Kliknite na sličicu da biste otvorili povezanu datotetku.

Da biste videli listu svih dokumenata koji su povezani sa trenutne stranice ili da biste uklonili veze koje ne želite ili vam nisu potrebne, kliknite na ikonu sa alkom u gornjem uglu stranice.

U ovom članku

Osnovni podaci o povezanim beleškama

Pokretanje sesije povezanih beležaka

Završavanje sesije povezanih beležaka

Prikazivanje ili uklanjanje veza beležaka

Onemogućavanje povezanih beležaka

Ponovno omogućavanje povezanih beležaka

Osnovni podaci o povezanim beleškama

Hvatanje povezanih beležaka u programu Microsoft OneNote 2010 vam olakšava da istražite na vašem računaru tako što ćete obavestiti uzmete beleške u usidrenog prozora programa OneNote na računaru dok radite Uporedni prikaz u drugim programima ili u Veb pregledaču.

OneNote automatski povezuje beleške napravljene u ovom režimu sa svim što gledate u programu Internet Explorer, u Word dokumentima, u PowerPoint prezentacijama ili na drugoj OneNote stranici u bilo kojoj od vaših beležnica.

Tokom sesije povezanih beležaka programa OneNote skladišti sa svakog pasusa beleške veze ka dokumentima ili Veb stranice koje ste koristili, tako da možete da izaberete tu vezu i lako da se vratite na ovaj sadržaj kasnije. OneNote skladišti sličicu stranice i tekst odlomak iz programa Word 2010 ili PowerPoint 2010 datoteke pogledali, tako da možete lako da pronađete i ponovo prepoznaje odgovarajuću stranicu ili slajd.

Koristite ova funkcija zahteva da beležnici je sačuvana u formatu beležnice programa OneNote 2010. Da biste proverili u kojem je formatu je sačuvana Beležnica, uradite nešto od sledećeg:

 • Otvorite beležnicu koju želite da koristite za povezane beleške, a zatim pogledajte na naslovnoj traci prozora aplikacije OneNote 2010. Ako [Režim kompatibilnosti] je prikazana pored imena beležnice, zatim Beležnica sačuvana u stariji OneNote 2007 format i povezane beleške funkcija neće biti dostupna.

 • Kliknite desnim tasterom miša na ikonu beležnice na traci za navigaciju, a zatim izaberite stavku Svojstva. U dijalogu Svojstva beležnice obratite pažnju na Podrazumevani Format da biste videli u kom formatu je Beležnica sačuvana. Ako je trenutni format format beležnice programa OneNote 2010, možete da koristite funkciju povezanih beležaka u ovu beležnicu.

Pokretanje sesije povezanih beležaka

Možete početi sa pravljenjem beležaka za veb stranicu, Word dokument, PowerPoint prezentaciju ili OneNote stranicu koju posmatrate tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Na traci u programu Word, PowerPoint ili OneNote, kliknite na kartici " Redigovanje ".

 2. U grupi beleške , kliknite na dugme Povezane beleške .

 3. U dijalogu Izbor lokacije u programu OneNote idite na beležnicu, odeljak i stranicu na kojoj želite da pravite beleške o dokumentu ili stranici koju posmatrate, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Pravite beleške na uobičajen način. Ostale OneNote stranice možete prikazati u glavnom prozoru programa, prikazati Internet Explorer ili otvorite druge Word ili PowerPoint dokumente. OneNote vas automatski povezuje sa onim što ste posmatrali tako da kasnije lako možete ponovo da pogledate izvorni materijal.

Napomena: Drugi način za hvatanje povezanih beležaka je da na kartici " Prikaz " u programu OneNote 2010 kliknite na dugme usidri na radnoj površini . Na trenutnoj stranici u programu OneNote će se skladištiti sa strane na Windows radnu površinu, gde će ostati vidljive dok koristite druge programe. Sve beleške koje možete preduzeti u usidrenom prozoru OneNote će biti povezan njihove konteksta.

Završavanje sesije povezanih beležaka

Možete da završavanje sesije povezanih beležaka tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

 • Kliknite na dugme usidri na radnoj površini na priručnoj traci odvajanje prozor i Uključi/isključi režim povezanih beležaka sa (ili jednostavno pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + D).

 • Kliknite na dugme " Normalan prikaz " na kartici " Prikaz ".

Prikazivanje ili uklanjanje veza beležaka

Dok ste u režimu za povezane beleške, prikazuje se na ovo dugme na ikonu sa Alkom blizu gornjem levom uglu stranice usidreni beleškama. Dok ste u sesije povezanih beležaka, možete zadržati pokazivač pokazivač miša iznad pojedinačnih beležaka na stranici da biste videli koje beleške su povezane sa nešto drugo.

Zadržite pokazivač miša pokazivač na neku od Ikona aplikacije koje se mogu pojaviti na stranici će se prikazati sličica bilo koju Word dokumenti, PowerPoint prezentacije, OneNote stranice sa napomenama ili Internet Explorer Veb stranice koje su povezane beleške. Možete izabrati neku od ovih sličice slika da biste otvorili njihove povezane datoteke.

Da biste videli listu svih dokumenata koji su povezani sa trenutne stranice ili da biste uklonili veze koje ne želite ili vam nisu potrebne, kliknite na ikonu sa alkom u gornjem uglu stranice.

Onemogućavanje povezanih beležaka

Režim povezanih beležaka je automatski omogućen svaki put kada pravite beleške u usidrenom OneNote prozoru. Ako vam više odgovara da ovu funkciju isključite, sledite ove korake:

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Opcije.

 2. Sa leve strane dijaloga Opcije programa OneNote izaberite kategoriju Više opcija.

 3. Sa desne strane, u okviru Povezane beleške opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli kreiranje novih povezanih beležaka.

Savet: Ako želite da obrišete povezane beleške koje su već povezane sa veb stranicama i dokumentima, u dijalogu Opcije programa OneNote kliknite na dugme Uklanjanje veza iz povezanih beležaka.

Ponovno omogućavanje povezanih beležaka

Ako ste prethodno isključili režim povezanih beležaka u usidrenom prozoru, možete ga ponovo omogućiti ako sledite ove korake:

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Opcije.

 2. Sa leve strane dijaloga Opcije programa OneNote izaberite kategoriju Više opcija.

 3. Sa desne strane, u okviru Povezane beleške potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli kreiranje novih povezanih beležaka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×