Hvatanje povezanih beležaka u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako koristite povezane beleške, možete da usidrite OneNote 2016 na jednu stranu ekrana računara, a da gledate veb lokacije i programe na drugoj strani. Tako je lakše hvatati beleške, a imate i dodatnu pogodnost jer će se beleške automatski povezivati sa sadržajem koji proučavate.

Povezane beleške možete hvatati u programima Internet Explorer, Word 2016, PowerPoint 2016, pa čak i na drugim OneNote 2016 stranicama.

 1. Otvorite program iz kojeg želite da hvatate beleške:

  • U programu Internet Explorer:

   1. Uverite se da je komandna traka vidljiva. Ako nije, kliknite desnim tasterom miša na naslovnu traku, a zatim odaberite stavku Komandna traka.

   2. Na traci sa menijima koja se pojavljuje, odaberite ikonu OneNote povezane beleške. Ako ne vidite ovu komandu, kliknite na mali simbol » na krajnjoj desnoj strani komandne trake da biste prikazali skrivene komande.

  • U programu Word, PowerPoint ili OneNote:

   • Odaberite stavke Redigovanje > Povezane beleške.

 2. U dijalogu Izbor lokacije izaberite lokaciju za novu stranicu sa beleškama i kliknite na dugme U redu.

  Ako odaberete odeljak, nova stranica će biti napravljena u njemu. Ako odaberete postojeću stranicu, povezane beleške će biti dodate na tu stranicu.

 3. Sa desne strane prozora programa OneNote pomerite kursor na mesto gde želite da počnete da pravite povezane beleške.

Hvatajte beleške onako kako to inače radite. Tokom sesije pravljenja povezanih beleški, OneNote skladišti sličicu stranice, izvod teksta i vezu ka dokumentima i veb stranici koju ste koristili za pretragu, tako da se vraćate na izvorni sadržaj.

Napomena :  U bilo kom trenutku možete prestati da hvatate povezane beleške. U gornjem desnom uglu usidrenog prozora programa OneNote kliknite na ikonu sa alkom, a zatim odaberite stavku Zaustavi pravljenje povezanih beležaka.

Kada pomerate pokazivač miša preko pojedinačnih beležaka, videćete detalje povezane datoteke. Kliknite na sličicu da biste otvorili povezanu datotetku.

Da biste videli listu svih dokumenata koji su povezani sa trenutne stranice ili da biste uklonili veze koje ne želite ili vam nisu potrebne, kliknite na ikonu sa alkom u gornjem uglu stranice.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×