Hiperveze u Word Web App aplikaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Hiperveze u dokumentu funkcionišu isto kao da čitate dokument u programu Word ili Word Online. Kliknite na vezu da biste otišli na veb adresu ili na neko drugo mesto u istom dokumentu ili da biste poslali e-poruku.

U programu Word Online možete da umetnete i uredite hiperveze koje vode do veb adresa ili e-adresa, ali ne možete da kreirate hiperveze koje vode do drugog mesta u istom dokumentu (označivače ili unakrsne reference). Ako želite to da uradite, izaberite stavku Otvori u programu Word.

Da biste kreirali hipervezu, izaberite stavkeUmetni > Veza.

Umetni vezu

U polju Tekst za prikaz otkucajte tekst na koji će čitaoci kliknuti. Da biste napravili vezu sa Veb adresom, otkucajte ili nalepite adresu u polje Adresa

Umetni hipervezu za Veb adresu

Savet :  Ako ne morate da prikažete tekst koji se lakše čita nego veb adresa, otkucajte samo veb adresu. Kada pritisnete razmaknicu ili taster Enter, Word Online automatski adresu pretvara u hipervezu.

Da biste napravili vezu do e-adrese, otkucajte mailto: i e-adresu osobe u polje Adresa.

Umetni hipervezu do e-adrese

Kada neko klikne na vezu, program e-pošte će otvoriti poruku sa adresom iz veze.

Savet :  Da biste uredili vezu koja se već nalazi u dokumentu, kliknite bilo gde u okviru veze i izaberite stavke Umetni > Veza. Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na vezu, a zatim izaberite stavku Uredi hipervezu. (Na uređaju osetljivom na dodir dodirnite i zadržite vezu da biste dobili kontekstualne komande.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×