Grupisanje slika na stranici u programu OneNote za Windows

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 


Ponekad je korisno da biste kombinovali više stavki na stranici u jedne stavke. Na primer, grupisanje zajedno tri odvojene slika vam olakšava da ih kretanje i držali ih poravnat od ako stalno premeštanje svakog od njih pojedinačno. Iako ne možete grupisanje i razgrupisavanje stavki onako kako to radite u drugim Office aplikacijama možete da napravite isečak ekrana da biste kreirali sliku koja kombinuje i čuva zajedno.

  1. Postavite slike na bilo koju stranicu onako kako želite da izgledaju zajedno.

  2. Opozovite izbor za sve slike tako što ćete kliknuti bilo gde na stranici.

  3. Držite pritisnut taster sa Windows logotipom i pritisnite kombinaciju tastera Shift+S da biste započeli isecanje ekrana.

  4. Kada se ekran zatamni, prevucite izbor preko slika koje želite da grupišete.

  5. Kada pustite taster miša, kliknite na dugme Kopiraj u ostavu u dijalogu Izbor lokacije u programu OneNote koji se otvori.

    Ako imate Windows 10 kreatora Update ili noviju verziju, na isečak ekrana će odmah u ostavu.

  6. Kliknite na mesto na kojem želite da se u beleškama pojave grupisane slike, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste nalepili isečak ekrana.

Napomene: 

  • Ako želite da premestite ili kopirate slike sa drugih stranica na jednu stranicu, kliknite desnim tasterom miša na sliku koju želite da premestite ili kopirate i odaberite stavku Iseci ili Kopiraj. Idite do stranice na kojoj želite da se slika nalazi i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V (ili kliknite desnim tasterom miša i odaberite stavku Nalepi).

  • Ako želite da postavite dve slike jednu pored druge, možete prvo da dodate tabelu sa jednim redom i dve kolone (Umetni > Tabela). Prevucite (ili isecite i nalepite) slike u ćelije tako da budu jedna pored druge.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×