Grupisanje slika na stranici u programu OneNote 2016 za Windows

Ponekad je korisno kombinovati više stavki na stranici u jednu stavku. Na primer, grupisanje tri zasebne slike čini ih lakšim za pomeranje i drži ih poravnanim nego kada biste pomerali svaku posebno. U programu OneNote možete grupisati objekte tako što ćete napraviti isečak ekrana da biste kreirali sliku koja kombinuje stavke i drži ih zajedno.

  1. Postavite slike na bilo koju stranicu onako kako želite da izgledaju zajedno.

  2. Opozovite izbor za sve slike tako što ćete kliknuti bilo gde na stranici.

  3. Držite pritisnut taster sa Windows logotipom i pritisnite kombinaciju tastera Shift+S da biste započeli isecanje ekrana.

  4. Kada se ekran zatamni, prevucite izbor preko slika koje želite da grupišete.

  5. Kada pustite taster miša, kliknite na dugme Kopiraj u ostavu u dijalogu Izbor lokacije u programu OneNote koji se otvori.

  6. Kliknite na mesto na kojem želite da se u beleškama pojave grupisane slike, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste nalepili isečak ekrana.

Napomene : 

  • Ako želite da premestite ili kopirate slike sa drugih stranica na jednu stranicu, kliknite desnim tasterom miša na sliku koju želite da premestite ili kopirate i odaberite stavku Iseci ili Kopiraj. Idite do stranice na kojoj želite da se slika nalazi i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V (ili kliknite desnim tasterom miša i odaberite stavku Nalepi).

  • Ako želite da postavite dve slike jednu pored druge, možete prvo da dodate tabelu sa jednim redom i dve kolone (Umetni > Tabela). Prevucite (ili isecite i nalepite) slike u ćelije tako da budu jedna pored druge.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×