Greška u makrou

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Važno : Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows RT. Želite li da pogledate koju verziju sistema Office koristite?

Kada postoji greška u makro koji ste pokrenuli, pojavljuje se poruka o grešci makroa. Precizirani metod ne može da se koristi na navedeni objekat za jedan od sledećih razloga:

 • Argument sadrži vrednost koja nije važeća. Uobičajeni uzrok ovog problema pokušava da dobije pristup objekat koji ne postoji; na primer, Workbooks(5), kada su samo tri radne sveske otvorene.

 • Metod nije moguće koristiti u primenjenom kontekstu. Tačnije, neki metodi objekta opseg zahtevaju da taj opseg sadrži podatke. Ako opseg ne sadrži podatke, neće uspeti metod.

 • Pojavila se spoljna greška, kao što je nemogućnost čitanja ili pisanja iz datoteke.

 • Metod ili svojstvo nije moguće koristiti zbog bezbednosnih postavki. Na primer, svojstva i metodima VBE objekta za upravljanje Visual Basic for Applications (VBA) kôd koji su uskladišteni u Microsoft Office dokument se može pristupiti podrazumevano.

  Da biste uključili pouzdani pristup Visual Basic projektima, uradite sledeće:

  1. Ako kartica Projektovanje nije dostupna, postupite na sledeći način da biste je prikazali:

   1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Prilagođavanje trake.

   2. U okviru Glavne kartice potvrdite izbor u polju za potvrdu Projektovanje.

  2. Na kartici Projektovanje , u grupi kôd izaberite stavku Bezbednost makroa.
   Grupa „Kôd“ na kartici „Projektovanje“

  3. U okviru Postavke za projektovane makroepotvrdite izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanim pristup objektnom modelu VBA projekta .

   Za više informacija o tome kako da koristite metod potražite njegovo ime u pomoći za Visual Basic.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×