GoDaddy domen možete brzo da dodate u Office 365

Saradnici: Peter Baumgartner

Pogledajte najčešća pitanja o domenima ako ne pronađete ono što vam treba.

Office 365 omogućava da dodate svoj GoDaddy domen u procesu od tri koraka koji traje nekoliko minuta. Korišćenjem čarobnjaka za podešavanje domena u Office 365, navešćete ime domena koji želite da dodate u Office 365, a zatim automatski proces na lokaciji GoDaddy ubrzava i pojednostavljuje podešavanje.

U čarobnjaku potvrđujemo da ste vlasnik domena i zatim automatski podešavamo zapise domena na lokaciji GoDaddy, tako da e-pošta koja stiže u Office 365 i druge Office 365 usluge, na primer Skype za posao, funkcioniše sa domenom.

Napomena : Pre nego što pokrenete čarobnjak za podešavanje, proverite jeste li onemogućili blokatore iskačućih prozora u pregledaču. Ako imate problema pri prijavljivanju na GoDaddy ili domen nije ispravno podešen nakon praćenja ovih koraka, obratite se podršci za GoDaddy.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Koji koraci podešavanja su automatizovani?

Kad otkucate ime svog domena u čarobnjaku za podešavanje domena, videćemo da domen hostuje GoDaddy. Zatim, dok prolazite kroz čarobnjak, možemo da potvrdimo vaše vlasništvo nad domenom i da podesimo e-poštu i druge usluge za vas. Vi se samo prijavite u uslugu GoDaddy kad se to od vas zatraži u čarobnjaku, a mi ćemo se postarati za ažuriranje DNS zapisa za vas.

Šta se dešava sa mojom e-poštom? A mojom veb lokacijom?

Kada završite podešavanje, MX zapis za vaš domen ažurira se tako da upućuje na Office 365 i sva e-pošta za vaš domen počinje da stiže u Office 365. Obavezno dodajte korisnike i podesite poštanske sandučiće u usluzi Office 365 za svakoga ko dobija e-poštu na vašem domenu!

Savet : Ne želite da prebacite e-poštu za sve na domenu u Office 365? Možete da preduzmete korake da biste umesto toga isprobali Office 365 sa samo nekoliko e-adresa.

Ako imate veb lokaciju koju koristite za preduzeće, ona nastavlja da radi tu gde jeste. Koraci iz GoDaddy procesa podešavanja ne utiču na vašu veb lokaciju.

Detalji: Na koji način automatizovano podešavanje pomoću usluge GoDaddy funkcioniše drugačije od običnog podešavanja?

Koraci su generalno isti kao oni za domene registrovane kod drugih registara domena. Pomažete usluzi Office 365 da potvrdi da posedujete domen, proveravate jeste li podesili Office 365 poštanske sandučiće za sve koji koriste e-poštu na tom domenu, a zatim dodajete zapise koji internetu govore da e-poruke poslate vašem domenu šalje u uslugu Office 365.

Ako je domen hostovan kod nekog drugog dobavljača usluga DNS hostinga (koji nije GoDaddy), morate da posetite veb lokaciju registra domena da biste dodali ili uredili DNS zapise i dovršili ove korake. Internet koristi DNS zapise za usmeravanje mrežnog saobraćaja za imena domena (saznajte više o DNS-u). Ručno ažuriranje DNS-a je dugotrajno. Treba da se prijavite na veb lokaciju dobavljača usluga DNS hostinga, pronađete stranicu na kojoj možete da dodate DNS zapise za domen i kopirate ili unesete određene vrednosti u polja za te zapise. Pored toga, ažuriranje DNS zapisa koje sami dodate na internetu može još dodatno da potraje.

Kada imate GoDaddy domen, za podešavanje domena su potrebni isti zapisi, ali automatizacija ugrađena u čarobnjak za podešavanje dodaje te zapise umesto vas! Pošto se potrebni zapisi kreiraju i ažuriraju automatski, time se takođe uklanja mogućnost grešaka u kucanju i drugih grešaka. A uz automatizovani proces, Office 365 ih otkriva čim se promene dovrše.

Napomena : Kad nam omogućite da automatski napravimo DNS zapise umesto vas, podešavanje domena u usluzi Office 365 biće lako. Međutim, ako zapisi servera imena domena upućuju na GoDaddy, imajte na umu da ne možete odabrati da podesite domen tako da Office 365 upravlja DNS-om za vas kao što to možete sa domenima koji upućuju na druge DNS hostove. Ne možete ni da promenite način upravljanja DNS zapisima za vaš domen.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×