Gde se nalazi okno sa informacijama o dokumentu u programu Office 2016?

Okno sa informacijama o dokumentu je uklonjeno u Office 2016 aplikacijama. Da biste prikazivali i uređivali svojstva dokumenata unutar Office 2016 aplikacija, koristite karticu „Informacije“ u meniju „Datoteka“ u programima Excel 2016, Word 2016 i PowerPoint 2016.

Dokumenti u sistemu SharePoint biblioteka dokumenata na veb sajtu ili u javnoj fascikli mogu da imaju povezana svojstva biblioteke dokumenata. Kad kreirate novu biblioteku dokumenata, možete da definišete neka svojstva biblioteke dokumenata i postavite pravila o njihovim vrednostima. Kad dodate dokumente u biblioteku dokumenata, biće vam zatraženo da uključite vrednosti za tražena svojstva ili da ažurirate svojstva koja su neispravna. Da biste prikazivali i uređivali povezana svojstva biblioteke dokumenata u Office 2016 aplikacijama, pratite ove korake.

 1. Kad otvorite dokument iz biblioteke dokumenata u programu Word 2016, Excel 2016 ili PowerPoint 2016 koji sadrži povezana svojstva biblioteke dokumenata, ispod trake ćete videti upozorenje. Kliknite na dugme Uredi svojstva da biste prikazali svojstva biblioteke dokumenata.

  Dugme „Svojstva uređivanja“ prikazano na traci obaveštenja

 2. Office vas vodi do kartice „Informacije“ u meniju „Datoteka“. Do ove kartice možete da dođete i tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Informacije. Izaberite stavku Prikaži sva svojstva da biste prikazivali i uređivali svojstva dokumenta u odeljku „Svojstva“. Sva zahtevana svojstva iz biblioteke dokumenata oivičena su crvenom bojom na kartici „Informacije“ u programima Word 2016, Excel 2016 i PowerPoint 2016.

  Oblast „Svojstva“ kartice „Informacije“ sa poljem „Status“ koje prikazuje crvenu ivicu

 3. Ako pokušate da sačuvate dokument, a niste naveli informacije za potrebna svojstva dokumenta, neće vam biti dozvoljeno da sačuvate promene u biblioteci dokumenata i videćete poruku dijaloga koja objašnjava da neka svojstva nedostaju. Izaberite stavku Idi na svojstva dokumenta da bi vas Office odveo do kartice „Informacije“ gde možete da navedete svojstva koja nedostaju.

  Dijalog koji označava da nije moguće sačuvati datoteku.

 4. Ako vam u dokumentu nedostaju neophodna svojstva, videćete i traku sa porukama ispod trake koja ukazuje na to da ne možete da sačuvate na serveru dok ne navedete potrebne informacije o svojstvima. Dugme „Pokušaj ponovo da sačuvaš“ u ovom obaveštenju ostaje onemogućeno dok ne navedete svojstva koja nedostaju. Unesite informacije koje nedostaju za sva potrebna svojstva dokumenta, a zatim kliknite na dugme Pokušaj ponovo da sačuvaš da biste sačuvali promene u dokumentu na serveru.

  Traka poruka sa obaveštenjem sa onemogućenim dugmetom „Ponovo pokušaj čuvanje“.

Neki tipovi svojstava biblioteke dokumenata, kao što su pronalaženja, zahtevaju dodatne SharePoint podatke i nije ih moguće uređivati direktno u odeljku „Svojstva“ na kartici „Informacije“. Ova svojstva prikazuju se zajedno sa dugmetom „Prikaži detalje“. Da biste uredili ove tipove svojstava, pratite sledeće korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Informacije da biste prikazali odeljak „Svojstva“ na kartici „Informacije“.

 2. Izaberite stavku Prikaži detalje.

  Dugme „Prikaži detalje“ u oblasti "Svojstva" na kartici „Informacije“

 3. Uredite vrednost svojstva u veb dijalogu metapodataka. Ovaj dijalog je isti kao veb dijalog metapodataka u veb korisničkom interfejsu sistema Microsoft SharePoint.

  Dijalog „Svojstva veb datoteke“ sa poljem „Odsek“ koje prikazuje listu sa tri opcije.

 4. Kliknite na dugme „U redu“ da biste sačuvali promene u svojstvu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×