Gde se nalazi okno sa informacijama o dokumentu u programu Office 2016?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U sistemu Office 2016 aplikacije je uklonjen sa informacijama o dokumentu. Međutim, nova funkcija je dostupna koja vam olakšava da biste uredili svojstva programa SharePoint u Word dokumentima.

Korisnici sistema Office 365 koji dobiju mesečne ispravke (trenutna kanala) već imaju ovu funkciju i dolazi uskoro da drugih ažuriranje kanala, kao i da svi korisnici sistema Office 2016.

Da koristite novu funkciju SharePoint svojstva u programu Word, na kartici "Prikaz" kliknite na dugme svojstva programa SharePoint.

Prikaz i uređivanje svojstava dokumenta u drugim aplikacijama za Office 2016, koristite karticu informacije na meni "datoteka" u programu Excel 2016, Word 2016 i PowerPoint 2016.

Svojstva biblioteke dokumenata mogu da imaju povezane dokumentima na SharePoint biblioteka dokumenata, na Veb lokaciji ili u javnu fasciklu. Kada kreirate novu biblioteku dokumenata, možete da definišete jednu ili više svojstva biblioteke dokumenata i postavite pravila za njihove vrednosti. Za prikazivanje i uređivanje svojstva biblioteke povezane dokumenata u sistemu Office 2016 aplikacija, sledite ove korake.

 1. Kad otvorite dokument iz biblioteke dokumenata u programu Word 2016, Excel 2016 ili PowerPoint 2016 koji sadrži povezana svojstva biblioteke dokumenata, ispod trake ćete videti upozorenje. Kliknite na dugme Uredi svojstva da biste prikazali svojstva biblioteke dokumenata.

  Dugme „Svojstva uređivanja“ prikazano na traci obaveštenja

 2. Office koje vodi do kartica "informacije" u meniju "datoteka". Na ovoj kartici možete da dobijem i tako što ćete izabrati stavke datoteka > informacije. Izaberite stavku Prikaži sva svojstva za prikazivanje i uređivanje svojstava dokumenta u odeljku svojstva. Sva svojstva neophodna iz biblioteke dokumenata su oivičene sa crvene ivice na kartici informacije u programu Word 2016, Excel 2016 i PowerPoint 2016.

  Oblast „Svojstva“ kartice „Informacije“ sa poljem „Status“ koje prikazuje crvenu ivicu

 3. Ako pokušate da sačuvate dokument, a niste naveli informacije za potrebna svojstva dokumenta, neće vam biti dozvoljeno da sačuvate promene u biblioteci dokumenata i videćete poruku dijaloga koja objašnjava da neka svojstva nedostaju. Izaberite stavku Idi na svojstva dokumenta da bi vas Office odveo do kartice „Informacije“ gde možete da navedete svojstva koja nedostaju.

  Dijalog koji označava da nije moguće sačuvati datoteku.

 4. Ako vam nedostaje neophodna svojstva u dokumentu, takođe ćete videti traku sa porukama ispod trake koja pokazuje koja nije moguće sačuvati na serveru dok ne navedete svojstvo potrebno informacije. Dugme Pokušaj opet Sačuvaj u ovo obaveštenje je onemogućena dok ne navedete svojstva koja nedostaju. Unesite informacije koje nedostaju za sva svojstva neophodna dokumenta i kliknite na dugme Pokušaj opet Sačuvaj da biste sačuvali dokument na serveru.

  Traka poruka sa obaveštenjem sa onemogućenim dugmetom „Ponovo pokušaj čuvanje“.

Neki tipovi svojstava biblioteke dokumenata, kao što su pronalaženja, zahtevaju dodatne SharePoint podatke i nije ih moguće uređivati direktno u odeljku „Svojstva“ na kartici „Informacije“. Ova svojstva prikazuju se zajedno sa dugmetom „Prikaži detalje“. Da biste uredili ove tipove svojstava, pratite sledeće korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Informacije da biste prikazali odeljak „Svojstva“ na kartici „Informacije“.

 2. Izaberite stavku Prikaži detalje.

  Dugme „Prikaži detalje“ u oblasti "Svojstva" na kartici „Informacije“

 3. Uredite vrednost svojstva u veb dijalogu metapodataka. Ovaj dijalog je isti kao veb dijalog metapodataka u veb korisničkom interfejsu sistema Microsoft SharePoint.

  Dijalog „Svojstva veb datoteke“ sa poljem „Odsek“ koje prikazuje listu sa tri opcije.

 4. Kliknite na dugme „U redu“ da biste sačuvali promene u svojstvu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×