Gde se nalaze kartice radnog lista?

Ako ne možete da vidite kartice radnog lista na dnu Excel radne sveske, moguće uzroke i rešenja potražite u tabeli u nastavku.

Napomena: Slike u ovom članku su iz Excel 2016. Ako imate drugu verziju, prikaz može neznatno da se razlikuje, ali funkcionalnost je ista, osim ako nije drugačije navedeno.

Uzrok

Rešenje

Neke kartice su skrivene zbog veličine prozora.

 • Ako ste više prozora vratili u prethodno stanje u programu Excel, proverite da li se da prozori preklapaju. Možda vrh jednog Excel prozora pokriva kartice radnog lista drugog prozora.

  Gornji deo radnog lista preklapa se sa karticama drugog radnog lista
 • Statusna traka je prevučena sve do trake sa formulama.

  Kartice radnog lista nestaju kada statusnu traku prevučete sve do trake sa formulama
 • Kartice nestaju i ako je rezolucija ekrana računara viša od one koju je koristila osoba koja je poslednja sačuvala radnu svesku.


Pokušajte da uvećavate prozor da biste otkrili kartice. Da biste to uradili, kliknite dvaput na naslovnu traku prozora.

Ako i dalje ne vidite kartice, izaberite stavke Prikaz > Rasporedi sve > Naporedno > U redu.
 

Isključena je postavka Prikaži jezičke listova.

Prvo proverite da li je opcija Prikaži kartice listova omogućena ili ne. Da biste to uradili,

 • Za sve druge verzije programa Excel izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija i proverite da li je u okviru Opcije prikaza za ovu radnu svesku potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži kartice listova.

  Prikaz kartica lista u opcijama programa Excel
 • Ako koristite Excel 2007, kliknite na dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta > Opcije programa Excel > kategorija Više opcija i proverite da li je u okviru Opcije prikaza za ovu radnu svesku potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži kartice listova.

  Napomena: U programu Excel 2007 možda nećete videti kartice radnog lista kada u radnu svesku dodate list sa makroima. Dodatne informacije potražite u članku Kartice radnog lista nestaju kada promenite neke opcije u okviru „Opcije prikaza za ovu radnu svesku“, a zatim u radnu svesku dodate radni list sa makroima u programu Excel 2007https://support.microsoft.com/kb/928989</c0></c0>.

Horizontalna traka za pomeranje zaklanja kartice.

Zadržite pokazivač miša na kraju trake za pomeranje dok ne vidite dvosmernu strelicu (pogledajte na slici). Sada prevlačite strelicu nadesno dok ne vidite puno ime kartice i sve naredne kartice.

Prevucite dvosmernu strelicu nadesno da biste otkrili kartice


Sâm radni list je skriven.

Da biste otkrili radni list, kliknite desnim tasterom miša na bilo koju vidljivu karticu na radnom listu, a zatim izaberite stavku Otkrij. U dijalogu Otkrivanje kliknite na list koji želite da otkrijete, a zatim kliknite na dugme U redu.

Otkrij list


Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×