Gde se nalaze SmartArt alatke?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

SmartArt grafika i alatke su dostupne u Excel, PowerPointi Word.

Možete da pronađete sve alatke za SmartArt grafike na traci sa alatkama SmartArt. Da biste aktivirali traku sa alatkama SmartArt, kliknite na SmartArt grafiku. Ako dokument već ne sadrži grafiku, kreirate tako što ćete slediti uputstva iz članka Kreiranje SmartArt grafike.

Kartice SmartArt alatke, dizajn i oblikovanje

Možete da pronađete SmartArt alatke, na dve kartice: na kartici Oblikovanje i na kartici Dizajn :

  • Kartica " Dizajn " pomaže vam da promenite raspored tastera na SmartArt grafiku, da biste promenili stil ili da biste promenili boje koje se koriste u SmartArt grafici.

  • Kartica " Oblikovanje " pomaže vam da promenite oblike u SmartArt grafici, njihov stil i njihove boje. Ovde takođe možete pronaći alatke će vam pomoći da primenite efekte i stilove teksta, kao i da biste promenili veličinu SmartArt grafike. Pomoću alatki u grupi Rasporedi , možete da uređujete pozicije i položaj slika i oblike i da promenite raspored teksta u SmartArt grafici.

Brz pristup SmartArt alatke

Možete brzo da uredite u SmartArt grafiku ili oblike u njoj tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na SmartArt grafiku ili oblik u SmartArt grafici.

  • Da biste brzo promenili oblik ili oblike u SmartArt grafici, kliknite desnim tasterom miša na oblik da biste dobili priručni meni. Da biste uredili više od jednog oblika u isto vreme, držite pritisnut taster CTRL dok klikćete na oblike da biste ih izabrali, a zatim kliknite desnim tasterom miša na izabrane oblike.

  • Da biste promenili oblik, na primer iz kruga na bilo koji drugi oblik, uključujući strelice ili zvezde, kliknite desnim tasterom miša na oblik, kliknite na dugme Promeni obliki sa liste izaberite oblik.

  • Da biste promenili boju ili stil ili da biste dodali Efekti oblika, kliknite desnim tasterom miša na oblik, izaberite stavku Oblikovanje oblikai zatim odaberite stil, boja i efekti koji želite.

Možete da probate broj kombinacija da biste kreirali savršen SmartArt grafiku. Da biste promenili oblik u SmartArt grafiku nazad na podrazumevane postavke, kliknite desnim tasterom miša na oblik i izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti oblika.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×