GETPIVOTDATA (funkcija GETPIVOTDATA)

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije GETPIVOTDATA u programu Microsoft Excel.

Opis

Daje podatke uskladištene u izvedenoj tabeli. Možete da koristite funkciju GETPIVOTDATA da biste preuzeli podatke rezimea iz izvedene tabele, pod uslovom da su podaci rezimea vidljivi u izveštaju.

Napomena: Možete brzo da unesete prostu GETPIVOTDATA formulu tako što ćete u ćeliji u kojoj želite da dobijete vrednost otkucati = (znak jednakosti), a zatim kliknuti na ćeliju u izvedenoj tabeli koja sadrži podatke koje želite da dobijete.

Sintaksa

GETPIVOTDATA(polje_podataka, izvedena_tabela, [polje1, stavka1, polje2, stavka2], ...)

Sintaksa funkcije GETPIVOTDATA ima sledeće argumente:

 • Polje_podataka    Obavezno. Ime, upisano pod znacima navoda, za polje koje sadrži podatke koje želite da preuzmete.

 • Izvedena_tabela    Obavezno. Referenca na bilo koju ćeliju, opseg ćelija ili imenovani opseg ćelija u izvedenoj tabeli. Ove informacije služe da bi se utvrdilo koja izvedena tabela sadrži podatke koje želite da preuzmete.

 • Polje1; Stavka1; Polje2; Stavka2    Opcionalno. 1 do 126 parova imena polja i imena stavki koja opisuju podatke koje želite da preuzmete. Parovi mogu da imaju bilo koji redosled. Imena polja i imena stavki koje nisu datumi i brojevi upisuju se sa znacima navoda. Za OLAP izvedene tabele, stavke mogu da sadrže ime izvora dimenzije, kao i ime izvora stavke. Par polja i stavke za OLAP izvedenu tabelu može da izgleda na sledeći način:

  "[Proizvod]";"[Proizvod].[Svi proizvodi].[Hrana].[Peciva]"

Primedbe

 • Izračunata polja ili stavke i prilagođena izračunavanja uključena su u GETPIVOTDATA izračunavanja.

 • Ako izvedena_tabela predstavlja opseg koji uključuje dve ili više izvedenih tabele, podaci će biti preuzeti iz onog izveštaja koji je poslednji kreiran u opsegu.

 • Ako argumenti polja i stavke opisuju jednu ćeliju, vrednost te ćelije se dobija bez obzira na to da li je u pitanju niska, broj, greška i tako dalje.

 • Ako stavka sadrži datum, vrednost mora biti izražena kao redni broj ili popunjena pomoću funkcije DATE, tako da bi bila zadržana ako se radni list otvori na nekom drugom mestu. Na primer, stavka koja se odnosi na datum 5. marta 1999. može da se unese kao 36224 ili DATE(1999,3,5). Vreme možete da unesete kao decimalne vrednosti ili pomoću funkcije TIME.

 • Ako se izvedena_tabela ne nalazi u opsegu u kojem se nalazi izvedena tabela, funkcija GETPIVOTDATA daje #REF!.

 • Ako argumenti ne opisuju vidljivo polje ili ako uključuju filter izveštaja u kojem filtrirani podaci nisu prikazani, funkcija GETPIVOTDATA daje grešku #REF!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Iz praktičnih razloga, ovde prikazani primeri podataka ne uključuju stvarne podatke izvedene tabele, ali ovde možete naći snimak podataka. Formule i rezultati prikazani su u primeru..

Radni list

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Rezultat

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4)

Vraća ukupan zbir polja „Prodaja“, 49.325 din.

GETPIVOTDATA("Ukupna prodaja", $A$4)

Takođe daje ukupan zbir polja „Prodaja“, 49.325 din. Ime polja može da se unese isto onako kako izgleda na listu ili može da se unese njegova osnova (bez vrednosti „Zbir “,„Broj“ i tako dalje).

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Mesec", "Mart")

Daje ukupan zbir vrednosti za mart, 30.337 din.

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Mesec", "Mart", "Proizvod", "Proizvodnja", "Prodavac", "Bulatović")

Daje 10.201 din..

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Region", "Jug")

Daje vrednost greške #REF! zato što podaci za oblast „Jug“ nisu vidljivi.

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Proizvod", "Pića", "Prodavac", "Marković")

Daje vrednost greške #REF! zato što ne postoji ukupna vrednost prodaje pića za prodavca Markovića.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×