Funkcije pristupačnosti u sistemu Office Online

Ne zaboravite da se Office Online aplikacije pokreću u veb pregledaču i da funkcionišu malo drugačije od Office programa za računare sa kojima ste možda upoznati. Na primer, moraćete da se prebacujete iz prikaza za čitanje u prikaz za uređivanje kada želite da uređujete. Kada kreirate nov dokument, Office Online aplikacije se otvaraju u prikazu za uređivanje, ali kada otvorite datoteku (prateći vezu, na primer), Office Online aplikacije se otvaraju u prikazu za čitanje. Da biste se prebacili u prikaz za uređivanje, više puta pritisnite taster Tab dok ne dođete do komande Uredi, a zatim odaberite komandu za uređivanje.

Još nekoliko razlika koje treba da imate na umu:

  • Office Online aplikacije nemaju tasterske prečice, tako da pritiskanje i zadržavanje tastera Alt nema nikakvu funkciju.

  • Umesto tastera F6, koristite Ctrl+F6 za pomeranje između trake sa komandama i sadržaja dokumenta.

Ovaj članak sadrži

Pristupačan prikaz u programima Word Online i PowerPoint Online

Tasterske prečice

Korišćenje čitača ekrana

Više informacija

Pristupačan prikaz u programima Word Online i PowerPoint Online

Word Online    Da biste generisali prikaz dokumenata u PDF formatu, koji je dostupan čitačima ekrana, otvorite dokument u prikazu za čitanje i pritiskajte taster Tab dok ne dođete do komande Prikaži dokument u pristupačnijem režimu. Zatim pritisnite taster Enter.

PowerPoint Online   Da biste prezentacije prikazali u formatu koji je dostupan čitačima ekrana, otvorite prezentaciju u prikazu za čitanje i pritisnite taster Tab do stavki Datoteka > Pomoć > Pristupačni režim. (U sistemu SharePoint 2010, pritisnite taster Tab do stavke Datoteka, pritisnite Enter, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadole do komande Prikaz strukture. Zatim pritisnite taster Enter.)

Tasterske prečice

Mnoge funkcije i komande su dostupne direktno putem tastature. Možete pritisnuti taster Tab i kombinaciju tastera Shift+Tab da biste se pomerali napred i nazad između elemenata na svim stranicama. Možete takođe pronaći tasterske prečice za mnoge komande. Više informacija potražite u sledećim temama:

Tasterske prečice u programu Word Online
Tasterske prečice u programu Excel Online
Tasterske prečice u programu PowerPoint Online
Tasterske prečice u programu OneNote Online

Korišćenje čitača ekrana

Evo nekih saveta za korišćenje različitih čitača ekrana u Office Online aplikacijama.

JAWS    Pritisnite kombinaciju tastera Insert+Z da biste isključili režim kursora na virtuelnom računaru.

Windows Eyes    Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+A da biste isključili režim pregledanja.

Windows narator    Savete i trikove za narator pronaći ćete u članku Korišćenje programa Windows narator u sistemuOffice Online.

Više informacija

Informacije o funkcijama pristupačnosti vašeg pregledača potražite na veb lokaciji pregledača.

Microsoft veb lokacija za pristupačnost na lokaciji Microsoft pristupačnost obezbeđuje više informacija o pomoćnoj tehnologiji. Dostupan je besplatan mesečni elektronski bilten koji vam omogućava da ostanete u toku sa temama pristupačnosti u vezi sa Microsoft proizvodima. Da biste se pretplatili, posetite lokaciju Besplatna pretplata na bilten o ažuriranju pristupačnosti.

Primenjuje se na: Office 365 End User, Office 365 Admin, OneNote Online, Office 365 Small Business Admin, Excel Online, PowerPoint Online, Word OnlineDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik