Funkcije pristupačnosti u reprodukovanju video zapisa u programu PowerPoint

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

PowerPoint podržava reprodukovanje video zapisa sa više audio zapisa. Takođe podržava i pomoćne natpise i titlove koji su ugrađeni u video datoteke.

Recimo da imate PowerPoint slajda koji ste dodali video da biste. Ako taj video ima neku od sledećih stvari u njoj, zatim zvuk i titlovi ikona se pojavljuje na traci reprodukcije video zapisa u projekciji slajdova:

  • Više audio zapisa (u podržani format)

  • Ugrađeni pomoćni natpisi (u podržani format video zapisa)

  • Ugrađeni podnaslova (u podržani format video zapisa)

Uključivanje pomoćnih natpisa ili podnaslova pomoću tastature

  1. Pritiskajte taster Tab sve dok je fokus na video.

  2. Pritisnite tastere Alt + J (na Windows) ili opciju + J (na Mac ili iOS) da biste prikazali menija zvuka i prevod .

  3. Pritiskajte tastere sa strelicama da biste postavili fokus na putu koji želite da koristite.

  4. Pritisnite taster Enter da biste izabrali za praćenje.

Kliknite na ikonu ( Zvuk i titlovi meni za PowerPoint video zapisa za Windows, Zvuk i titlovi meni za PowerPoint video zapisa za Mac) da biste videli listu dostupnih tragove, natpisi ili podnaslova i zatim kliknite na ime jednog koji želite da koristite.

U PowerPoint 2016, reprodukciju pomoćni natpisi i titlovi podržano je samo na Windows 10 i iznad.  U PowerPoint 2016, na Windows 8.1 i iznad podržani su reprodukciju alternativne zvučnog zapisa.

Video zapisi koji imaju natpisa, podnaslova ili više audio zapisa

Pomoćni natpisi i titlovi su reči koje se prikazuje na vrhu video dok se reprodukuje. Koristi su osobe koje su gluvi ili čuje, osobe koje ne razumete jezik koji se koristi u video zapisu ili su učenje jezika, a u situacijama gde je Jačina zvuka na zvuk mora da bude uključen nadole. Osoba koja pregleda video zapisa možete da odaberete da li želite da prikažete pomoćni natpisi ili podnaslova.

  • Prevod obično sadrže samo transkripcijom (ili prevođenja) dijaloga.

  • Pomoćni titlovi obično takođe opisuju audio znakove kao što je muzika ili zvučnih efekata koji se javljaju u privatnom.

Neki video zapisi uključuju dodatne audio zapisa koji uključuju video opisi, reћije ili druge jezike. Video opis znači zvuk snimio opise ključne vizuelne elemente na video zapis. Ovi opisi se umeću u prirodnom može doći u dijalog programa. Video opis izvršili video pristupačnije za osobe koje su slepe ili sa oštećenim vidom.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×