Funkcije „StDev“, „StDevP“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Povraćaj procenjuje standardno odstupanje populacije ili uzorak populacije koji je predstavljen kao skup vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Funkcija StDev ( izraz )

Funkcija StDevP ( izraz )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da izračunate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Funkcija StDevP procenjuje populacije, a funkcija StDev procenjuje uzorak populacije.

Ako osnovni upit sadrži manje od dva zapisa (ili nijedan zapis za funkciju StDevP ), ove funkcije vraćaju u Null vrednost (što znači da ne mogu da se izračunava standardna devijacija).

Funkcija StDev i StDevP možete koristiti u izrazu upita. Takođe, možete da koristite ovaj izraz u svojstvu SQL na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na objekta skup zapisa na osnovu SQL upita.Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×