Funkcije „Min“, „Max“

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vraćanje minimum ili maksimum skupa vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Min( expr )

Max( expr )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži podatke koje želite da izračunate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Možete da koristite funkcije Min i Max da utvrdite najmanji i najveći vrednosti u polju na osnovu navedenog agregatne funkcije ili grupisanja. Na primer, možete da koristite ove funkcije da biste se vratili troškovi prevoza i najniže cene. Ako postoji agregacija naveden, cele tabele se koristi.

Možete da koristite funkcije Min i Max u izrazu upita i u na SQL svojstvo na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na objekta skup zapisa na osnovu SQL upita.Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×