Funkcije „Min“, „Max“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vraćanje minimum ili maksimum skupa vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Min ( izraz )

Max ( izraz )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži podatke koje želite da izračunate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Možete da koristite funkcije Min i Max da utvrdite najmanji i najveći vrednosti u polju na osnovu navedenog agregatne funkcije ili grupisanja. Na primer, možete da koristite ove funkcije da biste se vratili troškovi prevoza i najniže cene. Ako postoji agregacija naveden, cele tabele se koristi.

Možete da koristite funkcije Min i Max u izrazu upita i u na SQL svojstvo na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na objekta skup zapisa na osnovu SQL upita.Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×