Funkcije „DVar“, „DVarP“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkcije DVar i DVarP za procenu varijanse skupa vrednosti u navedenom skupu zapisa (u domen). Funkcije DVar i DVarP u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, makro, izraz u upit ili na izračunata kontrola u obrascu ili izveštaju.

Koristite funkcije DVarP se izračunava varijansu populacije i funkcije DVar se izračunava varijansu preko uzorak populacije.

Na primer, možete da koristite funkcije DVar za izračunavanje varijansi skup studenata testa.

Sintaksa

DVar ( izraz domen [kriterijumi] )

DVarP ( izraz domen [kriterijumi] )

Funkcije DVar i DVarP imaju sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje numeričko polje na kojem želite da pronađete varijansu. To može biti izraz niske identifikovanje polje iz tabele ili upita ili može biti izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. U expr, možete da uključite ime polja u tabelu, kontrole obrasca, konstantu ili funkciju. Ako izraz uključuje funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija. Bilo koje polje uključene u izraz mora biti numeričkog polja.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen. To može da bude ime tabele ili ime upita za upit koji ne zahteva parametar.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija DVar ili DVarP . Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe Where u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija DVar i DVarP prevedu izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u kriterijumima takođe mora da bude polje domena; u suprotnom funkcija DVar i DVarP vraćaju u "null".


Napomene

Ako domen upućuje na manje od dva zapisa ili ako manje od dva zapisa ispunjavaju criterina, DVar i DVarP vraćaju "null", što znači da nije moguće izračunati varijansu.

Da li koristite funkcije DVar ili DVarP u makro, modulu, izrazu upita ili izračunate kontrole, morate da kreirate argument kriterijuma pažljivo da biste se uverili da će biti izračunat ispravno.

Funkcija DVar i DVarP možete da koristite da biste naveli kriterijume u red kriterijumi upita za izdvajanje, u izrazu izračunatog polja u upitu ili u redu Ažuriraj u upita za ažuriranje.

Napomena: Možete da koristite funkcije DVar i DVarP ili funkcije Var i VarP u izrazu izračunatog polja u upit zbirova. Ako koristite funkcije DVar ili DVarP , vrednosti će biti izračunate pre grupisanja podataka. Ako koristite funkciju Var ili VarP , podaci će biti grupisani pre nego što se izračunaju vrednosti u izrazu polja.

Koristite funkcije DVar i DVarP u izračunatoj kada je potrebno da navedete kriterijume za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija. Na primer, da biste prikazali varijansu za porudžbine koje će biti poslate u Kaliforniju, postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na sledeći izraz:

=DVar("[Freight]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Ako samo želite da pronađete standardnu devijaciju sve zapise u domenu, koristite funkciju Var ili VarP .

Napomena: Nesačuvane promene zapisa u domenu nisu uključeni kada koristite ove funkcije. Ako želite funkcije DVar ili DVarP bude zasnovana na promenjenim vrednostima, prvo morate da sačuvate promene tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj zapis u okviru zapisi na kartici Podaci , premestiti fokus na drugi zapis, ili tako što ćete koristiti na Ažuriranje metod.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeći primer vraća Procenjuje varijansu za populaciju i uzorak populacije za porudžbine koje se šalju Ujedinjenog kraljevstva. Domen je "porudžbine". Argument kriterijuma ograničava rezultujući skup zapisa na one za koje ShipCountryRegion jednaka UK.

Dim dblX As Double
Dim dblY As Double
' Sample estimate.
dblX = DVar("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")
' Population estimate.
dblY = DVarP("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")

Sledeći primer daje procene pomoću promenljive strCountryRegion, u argument kriterijuma . Imajte na umu da jednostruke navodnike (') obuhvaćeni izrazom niske, tako da kada se niske povezane, niske literala UK će biti pod jednostruke navodnike.

Dim strCountryRegion As String
Dim dblX As Double
strCountryRegion = "UK"
dblX = DVar("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = '" & strCountryRegion & "'")
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×