Funkcije „DStDev“, „DStDevP“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkcije DStDev i DStDevP za procenu standardna devijacija u skupu vrednosti u određenom skupu zapisa (u domen). Funkcije DStDev i DStDevP u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, makro, izraz u upit ili na izračunata kontrola u obrascu ili izveštaju.

Koristite funkcije DStDevP da procenite populacije i funkcije DStDev da procenite uzorak populacije.

Na primer, da koristite funkcije DStDev u modulu da biste izračunali standardnu devijaciju u skupu studenata testa.

Sintaksa

DStDev ( izraz domen [kriterijumi] )

DStDevP ( izraz domen [kriterijumi] )

Funkcija DStDev i DStDevP imaju sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje numeričko polje na kojem želite da pronađete standardnu devijaciju. To može biti izraz niske identifikovanje polje iz tabele ili upita ili može biti izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. Izraz, možete da uključite ime polja u tabeli, kontrolu u obrascu, konstantu ili funkciju. Ako izraz uključuje funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen. To može da bude ime tabele ili ime upita za upit koji ne zahteva parametar.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija DStDev ili DStDevP . Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe Where u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija DStDev i DStDevP prevedu izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u kriterijumima takođe mora da bude polje domena; u suprotnom, funkcija DStDev i DStDevP će vratiti u "null".


Napomene

Ako domen upućuje na manje od dva zapisa ili ako manje od dva zapisa ispunjavaju kriterijume, DStDev i DStDevP vraćaju "null", što znači da ne mogu da se izračunava standardna devijacija.

Da li koristite funkcije DStDev ili DStDevP u makro, modulu, izrazu upita ili izračunate kontrole, morate da kreirate argument kriterijuma pažljivo da biste se uverili da će biti izračunat ispravno.

Možete da koristite funkcije DStDev i DStDevP da biste naveli kriterijume u red kriterijumi upita za izdvajanje. Na primer, možete da kreirate upit na "porudžbine" i tabela "Proizvodi" da biste prikazali sve proizvode za koje su troškovi prevoza pao iznad proseka plus standardna devijacija za troškove prevoza. Kriterijumi ispod polja troškovi prevoza sadržati sledeći izraz:

>(DStDev("[Freight]", "Orders") + DAvg("[Freight]", "Orders"))

Možete da koristite funkcije DStDev i DStDevP u izrazu izračunatog polja u upitu ili u red Ažuriraj u za ažuriranje upita.

Napomena: Možete da koristite funkcije DStDev i DStDevP ili funkcije StDev i StDevP u izrazu izračunatog polja u upit zbirova. Ako koristite funkcije DStDev ili DStDevP , vrednosti će biti izračunate pre grupisanja podataka. Ako koristite funkciju StDev ili StDevP , podaci će biti grupisani pre nego što se izračunaju vrednosti u izrazu polja.

Koristite funkciju DStDev i DStDevP u izračunatoj kada je potrebno da navedete kriterijume za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija. Na primer, da biste prikazali standardnu devijaciju za porudžbine koje će biti poslate u Kaliforniju, postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na sledeći izraz:

=DStDev("[Freight]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Ako samo želite da pronađete standardnu devijaciju sve zapise u domenu, koristite funkciju StDev ili StDevP .

savet

Ako je tip podataka polja iz kojih se izvodi izraz broj, DStDev i DStDevP daju tip dvostruke podataka. Ako koristite funkcije DStDev ili DStDevP u izračunatoj, uključite funkciju konverziju tipa podataka u izrazu da biste poboljšali performanse.

Napomena: Nesačuvane promene zapisa u domenu nisu uključeni kada koristite ove funkcije. Ako želite funkcije DStDev ili DStDevP bude zasnovana na promenjenim vrednostima, prvo morate da sačuvate promene tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj zapis u okviru zapisi na kartici Podaci , premestiti fokus na drugi zapis, ili tako što ćete koristiti na Ažuriranje metod.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeći primer vraća procene devijacije za populaciju i uzorak populacije za porudžbine koje se šalju Ujedinjenog kraljevstva. Domen je "porudžbine". Argument kriterijuma ograničava rezultujući skup zapisa na one za koje je ShipCountryRegion vrednost UK.

Dim dblX As Double
Dim dblY As Double
' Sample estimate.
dblX = DStDev("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")
' Population estimate.
dblY = DStDevP("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")

Sledeći primer daje iste procene pomoću promenljive strCountryRegion, u argument kriterijuma . Imajte na umu da jednostruke navodnike (') obuhvaćeni izrazom niske, tako da kada se niske povezane, niske literala UK će biti pod jednostruke navodnike.

Dim strCountryRegion As String
Dim dblX As Double
Dim dblY As Double
strCountryRegion = "UK"
dblX = DStDev("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = '" & strCountryRegion & "'")
dblY = DStDevP("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = '" & strCountryRegion & "'")
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×