Funkcije „DMin“, „DMax“

Funkcije „DMin“, „DMax“

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcija DMin i DMax možete koristiti da biste utvrdili minimalne i maksimalne vrednosti u određenom skupu zapisa (u domen). Koristite funkcije DMin i DMax u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, makro, izraz u upit ili izračunata kontrola.

Na primer, da koristite funkcije DMin i DMax u izračunatim kontrolama u izveštaju da biste prikazali iznose najmanji i najveći porudžbine za određenog klijenta. Ili možete da koristite funkcije DMin u izrazu upita da biste prikazali sve naloge sa veći od najmanjeg mogućeg popusta popust.

Sintaksa

DMin ( izraz domen [kriterijumi] )

DMax ( izraz domen [kriterijumi] )

Funkcija DMin i DMax imaju sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje polje za koje želite da pronađete minimalnu ili maksimalnu vrednost. To može biti izraz niske identifikuje polje u tabeli ili upitu ili može biti izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. Izraz, možete da uključite ime polja u tabeli, kontrolu u obrascu, konstantu ili funkciju. Ako izraz sadrži funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen. To može da bude ime tabele ili ime upita za upit koji ne zahteva parametar.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija DMin ili DMax . Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe WHERE u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija DMin i DMax prevedu izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u kriterijumima takođe mora da bude polje u domenu, u suprotnom funkcija DMin i DMax daje na "null".


Napomene

Funkcije DMin i DMax vraćaju minimalne i maksimalne vrednosti koje ispunjavaju kriterijume. Ako izraz identifikuje numeričke podatke, funkcije DMin i DMax vraćaju numeričke vrednosti. Ako izraz sadrži podatke, oni daje nisku koja je prva ili poslednja po abecednom redu.

Funkcija DMin i DMax Zanemari vrednosti "null" u polju upućuje izraz. Međutim, ako nijedan zapis ne zadovoljava kriterijume , odnosno ako domen ne sadrži zapise, funkcije DMin i DMax vraćaju vrednost "null".

Da li koristite funkcije DMin ili DMax u makro, modulu, izrazu upita ili izračunate kontrole, morate da kreirate argument kriterijuma pažljivo da biste se uverili da će biti izračunat ispravno.

Možete da koristite funkciju DMin i DMax da biste naveli kriterijume u red kriterijumi upita, u izrazu izračunatog polja u upit ili u red Ažuriraj u za ažuriranje upita.

Napomena: Možete da koristite funkcije DMin i DMax ili funkcije Min i Max u izrazu izračunatog polja u upit zbirova. Ako koristite funkcije DMin ili DMax , se izračunaju vrednosti pre grupisanja podataka. Ako koristite funkciju Min ili Max , podaci će biti grupisani pre nego što se izračunaju vrednosti u izrazu polja.

Koristite funkciju DMin ili DMax u izračunatoj kada je potrebno da navedete kriterijume za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija. Na primer, da biste prikazali najveće troškove prevoza za porudžbinu poslate u Kaliforniju, postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na sledeći izraz:

=DMax("[Freight]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Ako samo želite da pronađete minimalnu ili maksimalnu vrednost za sve zapise u domenu, koristite funkciju Min ili Max .

Možete da koristite funkciju DMin ili DMax u modulu ili makrou ili u izračunatoj kontroli u obrascu ako polje koje želite da prikažete nije u izvoru zapisa na kom se zasniva na obrascu.

savet

Iako možete da koristite funkcije DMin ili DMax da pronađete minimalnu ili maksimalnu vrednost iz polja u spoljna tabela, možda će biti efikasnije da kreirate upit koji sadrži polja koja su vam potrebne iz obe tabele i zasnovali obrazac ili izveštaj o taj upit.

Napomena: Nesačuvane promene zapisa u domenu nisu obuhvaćene kada koristite ove funkcije. Ako želite funkcije DMax ili DMin bude zasnovana na promenjenim vrednostima, prvo morate sačuvati promene tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj zapis u okviru zapisi na kartici podaci , premestiti fokus na drugi zapis ili metodom Ažuriranje .

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeći primer vraća najmanjih i najvećih vrednosti iz polja troškovi prevoza za porudžbine koje se šalju Ujedinjenog Kraljevstva. Domen je "porudžbine". Argument kriterijuma ograničava rezultujući skup zapisa na one za koje ShipCountryRegion jednaka UK.

Dim curX As Currency
Dim curY As Currency
curX = DMin("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")
curY = DMax("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = 'UK'")

U sledećem primeru, argument kriterijum uključuje trenutnu vrednost okvira za tekst koji se zove "DatumPorudžbine". Okvir za tekst je povezan sa poljem "DatumPorudžbine" u tabeli porudžbine. Imajte u vidu da je referenca na kontrole nije uključen u dvostrukih znakova navoda ("") koji označavaju niske. Na ovaj način da svaki put kada se funkcija DMax se zove, Microsoft Office Access 2007 vraća trenutnu vrednost iz kontrole.

Dim curX As Currency
curX = DMax("[Freight]", "Orders", "[OrderDate] = #" _
& Forms!Orders!OrderDate & "#")

U sledećem primeru, izraz kriterijuma sadrži promenljive, dteOrderDate. Imajte na umu da znakove za broj (#) obuhvaćeni izrazom niske, tako da kada se niske povezane, oni će stavite datum.

Dim dteOrderDate As Date
Dim curX As Currency
dteOrderDate = #03/30/2000#
curX = DMin("[Freight]", "Orders", _
"[OrderDate] = #" & dteOrderDate & "#")

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×