Funkcija DCount prebrojava jedinstvene vrednosti u grupi zapisa

Funkcija DCount prebrojava jedinstvene vrednosti u grupi zapisa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ste ikada imali dugu listu zapisa sa moguće duplirane vrednosti i hteli da prebrojite samo obuhvata vrednost jedno vreme? Funkcija DCount je šta treba da brojanje jedinstvenih vrednosti u određenom skupu zapisa. Funkcija DCount() se koristi u makroima, upit izraza, ili u izračunata kontrola. Evo uzorka DCount funkciju da biste dobili ukupan broj porudžbina koji su postavljeni na određenog datuma:

DCount( izraz, domen [, kriterijumi] )

Gorenavedena sintaksa funkcije DCount ima nekoliko obaveznih i opcionalnih delova:

Argument

Opis

izraz

Obavezan deo koji identifikuje polje koje se koristi za prebrojavanje zapisa. Može biti izraz niske koji identifikuje polje u tabeli ili upitu ili izraz koji izračunava unutar polja. Na primer, može uključiti ime polja tabele, kontrolu obrasca ili funkciju. Funkcija može biti ugrađena ili korisnički definisana, ali ne može biti neka druga agregatna funkcija domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezan deo koji definiše skup zapisa i može biti tabela ili ime upita.

kriterijumi

Ovo je opcionalno i izraz niske koji ograničava opseg podataka za funkcije DCount . To je slično kao u odredbi WHERE u SQL izrazu. Imajte na umu da polja koriste kao kriterijumi takođe mora da se koristi u domenudeo sintaksa ili funkcija DCount daje na "null".

Napomena : Iako argument izraz može da izvršava izračunavanja, rezultati nisu dostupni jer vam funkcija DCount daje samo ukupan broj zapisa.

Druga instanca gde ćete možda želeti da koristite funkciju DCount je u izračunatoj kontroli kada uključite određene kriterijume za ograničavanje opsega podataka. Na primer, da biste prikazali broj porudžbina za slanje u Kaliforniju, podesite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na sledeći izraz:

=DCount("[OrderID]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Da biste uključili i zapise koji imaju polja Null, koristite zvezdicu. Da biste izračunali broj zapisa u tabeli „Porudžbine“, koristili biste:

intX = DCount("*", "Orders")

Za više informacija o kreiranju upita ili korišćenju izraza pogledajte sledeće:

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×