Funkcija „IsError“

Vraća Bulovu vrednost koja označava da li je izraz vrednost greške.

Sintaksa

IsError(izraz)

Zahtevani argumentizraz može biti bilo koji važeći izraz.

Primedbe

Vrednosti greške kreiraju se konvertovanjem realnih brojeva u vrednosti grešaka pomoću funkcije CVErr. Funkcija IsError se koristi za određivanje da li brojni izraz predstavlja grešku. Funkcija IsError vraća True ako argument izraz označava grešku. U suprotnom vraća False.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u modulu Visual Basic for Applications (VBA). Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca za program Developer u padajućoj listi pored stavke Pretraživanje i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

U ovom primeru, funkcija IsError se koristi za proveru da li je numerički izraz vrednost greške. Funkcija CVErr je korišćena za vraćanje greške tipa Variant iz korisnički definisane funkcije. Pretpostavimo da je UserFunction procedura korisnički definisane funkcije koja vraća vrednost greške, na primer, vraćena vrednost dodeljena naredbom UserFunction = CVErr(32767), gde je 32767 korisnički definisan broj.

Dim ReturnVal, MyCheck
ReturnVal = UserFunction()
MyCheck = IsError(ReturnVal) ' Returns True.

Da li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!